directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós insta el Govern a 'plantar-se' davant Madrid i deixar de pagar hisenda i seguretat social

El dirigent republicà celebra el 'Sí' a la independència de Jordi Pujol i espera que CiU segueixi el mateix camí

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha demanat 'valentia' al president de la Generalitat, Artur Mas, per 'plantar-se' davant les exigències de retallada del govern espanyol. Puigcercós ha assegurat que Esquerra estarà al costat del Govern per defensar Catalunya davant de Madrid i ha instat Mas a deixar de pagar hisenda i seguretat social, com van fer en el seu dia governs de Jordi Pujol. 'No podem demanar a la gent que deixi de pagar impostos i es declari insubmís fiscal, però sí que podem deixar de pagar a Madrid', ha afegit. 'En aquell moment es va fer perquè estàvem en litigi amb Madrid, i ara també ho estem perquè Madrid està escanyant Catalunya, i ens hem de plantar', ha afegit Puigcercós. Respecte el vot a favor de la independència que va revelar aquest dijous l'expresident Pujol, Puigcercós l'ha celebrat i espera que CiU 'li faci una mica de cas'.

Comparteix
   


Etiquetes
En aquest sentit, el president d'ERC ha deixat clar que el partit estarà al costat del Govern de Mas 'sense pegues ni excuses' si es planta davant Madrid. Sobre les noves exigències del govern de Zapatero, Puigcercós ha demanat al PSC que 'deixin de fer d'escuders de Madrid'. 'Fa sis mesos, el senyor Nadal i el Govern tripartit també ens haguéssim plantat davant de Madrid', ha declarat.

'Senyor Pujol, benvingut al club'
Durant una visita a Tortosa, Puigcercós també ha celebrat el sí a la independència de l'expresident Pujol. 'Amb trenta anys de retard estem satisfets que Jordi Pujol rectifiqui i vegi la independència com la única sortida viable per a Catalunya', ha manifestat. En aquest sentit, el líder republicà assegura que, com Pujol, cada cop hi ha més gent que creu que aquesta és la única alternativa. Amb tot, el dirigent ha animat CiU a seguir el mateix camí. 'Senyor Pujol, benvingut al club, ara només faltaria que CiU li fes una mica de cas', ha etzibat.

Trasllat cap a la xarxa privada sanitària
El líder republicà també ha valorat les retallades en sanitat que està plantejant el conseller Boi Ruiz als hospitals catalans i les declaracions del titular de Salut assegurant que no afectaran la qualitat del servei. 'M'agradaria creure'l', ha assegurat Puigcercós tot alertant de la veritable intenció d'aquesta retallada. 'Molt ens temem que el que vol el conseller és traslladar ciutadans que utilitzen la xarxa pública cap a la privada. Qui ens diu que els dos quiròfans que volen tancar a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, no es subcontractin a alguna clínica privada de les Terres de l'Ebre que es quedi col·lapsada? Qui ens diu que això no acabarà passant?' ha posat en dubte Puigcercós.

El dirigent polític ha deixat clar que ERC és conscient que les administracions s'han d'estrènyer el cinturó, però ha rebutjat que CiU estigui utilitzant les retallades amb criteris territorials i ideològics. 'Darrera del tancament de quiròfans hi ha el reforçament del sector privat, aquest és l'objectiu del conseller', ha afegit.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
2 d'abril de 2011, 13.46 h

#1 No recordo al Sr Puigcercos fent seriosament aquest tipus de declaracions quant ho podia fer sent al Govern del Montilla ........


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
2 d'abril de 2011, 11.54 h

NO HI HAURÀ PROU PEBROTS PER FER UNA COSA AIXÍ !!!!!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ivan fletxa Avinyó
2 d'abril de 2011, 11.04 h

#2 Bla, bla, bla...
Per cert, que en penses de que tinguem un Govern tan merdós i fastigosament hipòcrita que ara emetrà bons per a particulars quan va posar a parir el Tripartit per fer el mateix (tot i que en privat molta gent de CIU els comprava).


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
2 d'abril de 2011, 08.10 h

En Puigcercós si que en sap de fer plantar cara als demés.

Quant l'ha de plantar ell, a les hores no, a les hores només cal una trucada de telèfon perqué perdi el cul a possar la estanquera al balcó de la conselleria.

Molt valent ell, si Sr.!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
pili fletxa barna
1 d'abril de 2011, 16.18 h

Aquest és el meu president!! molt bé Sr.Puigrcercòs, a veure si Mas i amb ell CiU, són capaços de plantar cara a Madrid, encara que per desgràcia, no crec que ho facin, en el fons són uns espanyolistes i amb Duran Lleida .... ni t'explico .


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.