directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Solidaritat omple la plaça de Sant Jaume a favor de la Llei de proclamació d'independència

El text es debatrà al Parlament els propers 13 i 14 d'abril · Els diputats independentistes celebren que Pujol s'apunti a l'Estat propi i demanen a CiU que sigui conseqüent

Comentaris 48  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 25 vots )
carregant Carregant

Centenars de persones, 800 segons la Guàrdia Urbana, s'han concentrat aquest dissabte a la plaça Sant Jaume de Barcelona a favor de la proposició de llei de SI perquè el Parlament declari la independència. Els diputats de Solidaritat, Toni Strubell, Alfons López Tena i Uriel Bertran han celebrat que l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol hagi reconegut que ja no té arguments per no defensar un Estat propi. En aquest sentit, han demanat a CiU que permeti la tramitació de la iniciativa rebutjant les esmenes a la totalitat de PSC i PPC, sent així conseqüents amb la postura de Pujol i també amb el vot que el mateix president de la Generalitat, Artur Mas, ha expressat en la consulta de Barcelona.
Unes 800 persones s'han congregat a la plaça Sant Jaume amb estelades per donar suport a la proposició de llei de SI perquè el Parlament pugui declarar la independència. L'acte s'ha convertit en un míting a favor de l'Estat propi amb parlaments dels diputats de SI, de l'alcaldable a Barcelona, Santiago Espot, i d'Isabel-Clara Simó. Durant la concentració, que s'ha produït sense incidents, s'han cridat consignes com 'Fora, fora, fora la bandera espanyola', 'In, in-de, in-de-pen-den-ci-a' o 'Duran botifler'.

Isabel-Clara Simó ha demanat la independència perquè Madrid 'li roba els diners' als catalans, però també per la llengua, 'per dignitat' i sobretot 'per ser lliures'. 'Volem ser lliures pacíficament, democràticament, solidàriament, dins de la UE. Volem ser bons veïns d'Espanya, perquè nosaltres no els odiem, potser ells a nosaltres sí', ha argumentat. Ha afegit que la volen la llibertat per a tothom, també per als 'espanyolistes' que viuen a Catalunya.

El president de SI, Toni Strubell, ha remarcat que el partit ha complert amb el seu compromís electoral i ja ha presentat la proposició de llei per declarar la independència malgrat que els 'enemics de la voluntat del poble' hagin volgut desacreditar SI assegurant que configuren un projecte 'utòpic, marginal i que eren quatre gats'. Ha carregat contra el PSC per dir que els independentistes volen crear una fractura social, i ha assegurat que són els socialistes els que ho han fet amb l'Estatut.

Orgullosos de ser independentistes exprés
Strubell ha criticat especialment ERC per donar suport durant set anys al PSC. 'Ens acusen de ser independentistes exprés. Sí, som independentistes exprés, i n'estem molt orgullosos', ha exclamat, assenyalant que SI està fent el que els republicans no han fet 'ni des del poder ni des de l'oposició, és a dir, exercir d'independentistes amb totes les conseqüències'.

Per la seva banda, el secretari general de SI, Uriel Bertran, ha instat a convèncer CiU, ICV i ERC per tombar juntament amb SI les esmenes a la totalitat que han presentat els partits 'espanyolistes' contra la proposició de llei per declarar la independència.

Bertan ha subratllat que l'única manera de lluitar contra l'atur és acabar amb l'espoli fiscal que pateix Catalunya, i per això la cimera anticrisi va ser un 'espectacle que no va servir de res'. 'No és que SI tingui només un tema, la independència, sinó que tots els temes tenen la mateixa solució', ha assegurat.

Tena titlla d''indigne' el gest de Mas i Pujol de votar d'amagat a la consulta
El portaveu de SI al Parlament, Alfons López Tena, presentat irònicament per Bertran com 'amic íntim de Joana Ortega i Josep Antoni Duran i Lleida', ha considerat un 'acte d'indignitat' que l'expresident Jordi Pujol i el president Mas hagin votat 'd'amagat' en la consulta independentista de Barcelona, i ha apostat per aconseguir que CiU 'bloquegi el 'no' espanyolista' que configuren PSC, PPC i C's. I és que López Tena ha constatat que el PSC 'ja s'ha tret la careta' perquè saben que això de la independència 'va de debò'.

'Volem votar, no volem ser com Egipte, Líbia o Tunis. Som un poble lliure i hem de fer que ERC, ICV i CiU votin en contra del PSC i el PPC', ha exclamat.

El candidat de SI a l'alcaldia de Barcelona, Santiago Espot, ha completat el míting remarcant que amb la proposició, s'estarà escollint 'entre esclavatge i llibertat', i servirà per veure 'qui vol viure agenollat o amb dignitat'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#48
4 d'abril de 2011, 11.37 h

#46 Groller, ridicul, ignorant, buf, improcedente..., quants mots per referir-me a les teves paraules!
Aixo es tot el que saps fer i dir? esta clar on tens tota la sang.
Nano potser vas molt necessitat de llepar i fer petons als mugrons, i si et posa imaginar-t'ho doncs que hi farem, que siguis feliç, quan et cal parlar tant del tema sense cap sentit sera per les teves profundes mancances.
No es el meu cas, vaig servit i potser aixo em fa ser coherent i no barrejar conceptes.
Pero vigila, si a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
pclaver fletxa Tarrega
4 d'abril de 2011, 11.24 h

Els d'Esquerra sou republicans...........del PSOE

L'unic que sabeu fer es criticar als autentics...............SOLIDARITAT

VISCA SOLIDARITAT


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
4 d'abril de 2011, 07.38 h

#43 Ha, ha, ha, l'home, el mascle ofés per què un altre home li fa petons, epss i molt menys als mugrons, va però que no erets tu el que deies que ens haviem d'ajudar els uns als altres que no calia dividir, que anessim junts, ... va home que ja demostres lo estret de mides que ets ...
Petons als mugrons i una llepadeta als collons


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
4 d'abril de 2011, 01.17 h

#44 Quines ganes de malmetre! tranquil, que lluitem pel mateix, la independencia dels nostres enemics, l'estat ecspañol. Tot i que amb amics com tu, no cal buscar-los tant lluny.
Tots hauriem d'anar en la mateixa direccio. Quina pena i quina vergonya, quin paper ens feu fer als independentistes sense etiqueta, tot el dia fent safareig i el ridicul, aixi de bon segur que tothom ens respectara molt a tots. PATETIC
||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Pep fletxa Rubí
4 d'abril de 2011, 00.23 h

Periodisme d'alçada canalla! Omplir la plaça amb 800 persones quan n'hi caben 6.000 és una mica surrealista. El que va quedar clar aquest dissabte és la "força" de spi i amb les municipals serà evident el seu fracàs. A picar pedra nois que us fa molta falta, no només de xupar micro i camara viu l'home politic...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
3 d'abril de 2011, 23.09 h

#31 Res mes cal veure com parles...!. Segur que tots en tenim un munt de reculls de prensa per fotre a l'altre, es aixo el que ens cal? per tu i els teus esta clar que si, aixi anem i mira que heu tingut de temps!
No em calen els teus petons i molt menys als mugrons, quin fastic. Per tu tot el teu cinisme i manca de respecte, amb estimacio i molta pena de veure quins personatges tenim a la nostra terra i veient com aixi es impossible arribar en lloc.
Patetic xato.
!!*!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
3 d'abril de 2011, 22.55 h

#29 No, ni cegs ni imbecils, pero sique ens agradaria respecte. Jo en tinc moltes de guardades dels liders d'ERC pero les meves consideracions me les quedo per mi i quan parlo de independencia ho faig sense sigles, i quan he de fer costat ho faig amb tots aquells que aixequen una estelada.
De sagareig es pot fer de tots els partits i de cada un dels seus representants, i es la responsabilitat de cada un de nosaltres demostrar amb fets i no res mes amb paraules, a aquells que encara no enten... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
Vicenç Bon fletxa Sant Boi de Llobregat
3 d'abril de 2011, 22.19 h

#36 Totalment d'acord amb en Quins collons. Sembleu, tots, nens d'escola. I ho sou pel capteniment. Us falten, segurament, uns quants anys de fracassos per adonar-vos de la necessitat que teniu d'apropar-vos.
Salut i independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Antoni fletxa Sants
3 d'abril de 2011, 21.35 h

#38

Si vols fotos que no estiguin de canto, mira aquestes
http://i55.tinypic.com/eqtczk.jpg
http://i52.tinypic.com/opn511.jpg

I a part de criticar tant, fes el favor de moure't i fer algo pel teu país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Barcelona fletxa Barcelona
3 d'abril de 2011, 21.31 h

#38
A falta d'rguments... primer t'inventes les coses, i després et sembla bé que ni ERC ni RCAT ni DC donin suport a una Llei que se suposa que tots tres hi haurien d'estar a favor.

Solidaritat presentarà llista en uns 400 municipis, no 60. Molts d'ells es presenten en coalició amb RCAT en la majoria de casos.
Si no hi ha una coalició de tots a Barcelona és perquè ERC no ha contestat cap de les TRES peticions de diàleg de Solidaritat, mentre SI exigeixi que no se segueixi pactant am... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.