directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 03:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consulta Barcelona doble fletxa

Barcelona Decideix insta els polítics a agafar el relleu de 'l'anhel expressat a les urnes' després del 10A

Alfred Bosch reconeix que és 'difícil' arribar a un 20'4% de participació, la mitjana de les anteriors consultes

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, ha apel·lat a la responsabilitat dels polítics perquè agafin el relleu de 'l'anhel expressat a les urnes' després de la consulta a Barcelona del 10 d'abril que posarà punt i final al procés de consultes. En una entrevista a l'ACN, Bosch també ha reconegut que veu 'difícil' que Barcelona arribi a una participació del 20'4%, la mitjana que s'ha registrat a les consultes que s'han celebrat fins ara. Segons el portaveu dels organitzadors, es podria arribar a aquest nivell de participació si se centressin tots els esforços en un sol barri, però ha recalcat que Barcelona és 'un monstre' i és 'molt difícil' arribar a un milió i mig de persones.
alfred bosch, barcelona decideix
Comparteix
   


Etiquetes
La consulta sobre la independència de Catalunya que se celebra a Barcelona el 10 d'abril posarà el punt i final a les onades que s'han celebrat a més de 500 municipis catalans un any i mig després que Arenys de Munt donés el tret de sortida. Bosch creu que el dia després del 10A hi haurà una sensació de 'certa orfandat' perquè s'haurà acabat un cicle i ha instat els polítics a agafar el relleu. 'La societat civil ha donat un senyal inequívoc dient que vol decidir el seu futur i ara els polítics i els qui manen tenen la responsabilitat de canalitzar aquest anhel expressat a les urnes' ha conclòs.

Bosch creu que el país és 'prou madur' per saber integrar l'experiència de les consultes i atribueix als partits polítics, les institucions i al Govern la responsabilitzat de fer-ho. De fet, segons el portaveu de Barcelona Decideix, 'les revolucions sempre comencen des de baix' i ha qualificat els legisladors de notaris de la realitat, una realitat que 'avança als cors i als caps de la gent'.

Una de les incògnites del 10A és la participació que es registrarà. El portaveu dels organitzadors no ha volgut fixar com a objectiu una xifra concreta ni fer un pronòstic però sí que veu 'difícil' que s'arribi al 20'4%, la mitjana de les anteriors onades. Bosch ha afegit que es pot arribar a aquest nivell de participació en algun barri com s'ha demostrat a Gràcia que ja s'ha recollit un 33'5% de vot anticipat però ha assegurat que és molt difícil arribar a un milió i mig de persones 'sense ni un duro' i a més amb els 'obstacles de l'Ajuntament'.

Barcelona és molt difícil, és 'un monstre'
En aquest sentit, Bosch ha revelat que els organitzadors no s'han adonat de les dificultats que suposa celebrar una consulta sobre la independència a Barcelona fins que ja hi estaven treballant. 'Barcelona és molt difícil, és un monstre' ha sentenciat Bosch que també ha recordat que tot i les dificultats no s'han fet enrere.

Al llarg de les últimes setmanes i fins aquest diumenge 3 d'abril es recollirà vot anticipat en diferents barris de la ciutat. Segons Bosch, la possibilitat de poder votar anticipadament de manera presencial ha estat 'la millor campanya' per donar a conèixer la consulta i també ha permès corregir i millorar el sistema de cara al 10-A.

Sense vot electrònic per garantir la fiabilitat
Bosch ha assegurat que la consulta sobre la independència a Barcelona té 'totes les garanties com qualsevol altre convocatòria oficial' i ha argumentat que precisament, per garantir la fiabilitat, no es farà servir el vot electrònic. És un sistema que hagués permès recollir més nombre de vots però els organitzadors de la consulta han considerat que no està prou experimentat com es va demostrar en la consulta sobre la reforma de la Diagonal. A més, Bosch ha afegit que s'aplicarà un sistema per detectar la duplicitat de vot, és a dir, si hi ha ciutadans que han votat més d'una vegada.

El portaveu de la consulta ha fet una crida a la participació pel pròxim 10 d'abril independentment del sentit del vot i s'ha dirigit especialment a aquells que no pensen anar a votar perquè 'no els hi agrada' la pregunta que es planteja. Bosch els ha advertit que 'això no és l'essència de la democràcia'. Tot i així, els organitzadors de la consulta preveuen que a Barcelona hi hagi més persones que participin per rebutjar la independència i es registrin més paperetes del no que en les consultes que s'han celebrat fins ara.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jaumetria fletxa Solsonès
3 d'abril de 2011, 13.14 h

recanvi (22) | CONTRADICCIÓ I TICS PRECONSTITUCIONALS |
Té raó la diputada Rocío Martínez-Sampere (PSC) quan assenyala la cridanera contradicció que representa, després dels anunciats vots afirmatius de l’expresident Pujol i el president Mas a la consulta sobre la independència del 10-A, que el grup de CiU no exhibeixi la mateixa línia política al Parlament. Però tan veritat és que la federació ha incorregut fins ara en aquesta incoherència (acordant la investidura precisament ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.