directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consulta Barcelona doble fletxa

El vot anticipat del 10A ja supera la participació de la consulta de la Diagonal

Gairebé 170.000 barcelonins ja han participat a la consulta sobre la independència de Barcelona · Suposen un 12% respecte el cens cridat a urnes

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

El nombre de vots recollits anticipadament era fins ara el secret més ben guardat de Barcelona Decideix, però l'enigma s'ha revelat i la xifra recollida és una autèntica sorpresa. De moment més de 170.000 barcelonins ja han dipositat el seu vot a les urnes del 10A, superant la quantitat de ciutadans que van participar en la polèmica consulta de la Diagonal promoguda per l'alcalde Jordi Hereu. A més la participació final al referèndum sobiranista només pot augmentar, ja que als vots anticipats que s'aniran recollint aquesta setmana caldrà afegir-hi els sufragis que es recolliran diumenge als més de 317 punts de votació preparats per la consulta. Cal recordar que Jordi Hereu és l'actual alcalde havent aconseguit només 182.216 vots fa quatre anys.
Segons ha pogut saber directe!cat, el recompte de divendres passat xifrava la participació anticipada en un 11%, però l'exitosa campanya de recollida d'aquest cap de setmana, motivada pels vots per la independència de Jordi Pujol i Artur Mas, hauria elevat la participació fins a superar els resultats registrats per la consulta de la Diagonal. Aquestes dades confirmen que la recollida de vot anticipat barcelonina, que va començar ara fa 5 mesos al barri de la Barceloneta, ha estat un èxit rotund. A les urnes al carrer a tots els barris cal sumar-hi les maratons de recollida de vot a Gràcia (33% de participació) i Nou Barris (11%), així com les meses electorals instal·lades al Camp Nou, o el vot recollit aquest cap de setmana a les mesquites del Raval.

Se superen els pronòstics més optimistes

Segons aquestes primeres dades, Barcelona Decideix hauria recollit 170.000 sufragis aquests darrers mesos, el que suposen un 12% dels cens d'empadronats catalans i estrangers majors de 16 anys que viuen a la capital catalana. Cal recordar que la polèmica consulta sobre la Diagonal, on els barcelonins van tombar les propostes de reforma de l'Avinguda promogudes per l'alcalde Hereu, va aconseguir mobilitzar 171.161 ciutadans, amb una inversió institucional de més de 3 milions d'euros, una xifra que contrasta amb l'austeritat que ha caracteritzat la promoció del 10A.

Les xifres del vot anticipat, ja prou bones tenint en compte les dificultats d'afrontar la consulta a Barcelona, podrien veure's incrementades substancialment pels vots que s'emetin al llarg d'aquesta darrera setmana de vot anticipat a més de les paperetes que es recullin durant la jornada del 10A. A mesura que s'acosta la data de la consulta també incrementa l'interès dels barcelonins per dipositar el seu vot, una bona mostra en són els més de 160 vots que s'han recollit només aquest dilluns a la tarda a la seu d'Òmnium Cultural.

També resulta indicatiu recordar els suports obtinguts per les diverses formacions polítiques barcelonines en les municipals de 2007: L'actual candidat del PSC a l'alcaldia, Jordi Hereu, va aconseguir arribar a l'alcaldia amb el vot de 182.000 barcelonins.

Bons pronòstics de cara a diumenge

L'experiència de les darreres onades de consultes sobre la independència assenyala que una bona recollida de vot anticipat pot ser indicativa d'una xifra considerable de votants el mateix dia de les votacions. El responsable d'Osona Decideix i actual diputat de Solidaritat Catalana per la Independència, Alfons López Tena, ha recordat a directe!cat que l'anàlisi dels resultats anteriors recollia casos on una bona recollida de vot en els dies previs es traduïa en un increment d'entre un 50 i un 100% de vots el dia de la consulta, fet que podria pronosticar un bon resultat a la consulta sobre la independència de la capital del país.

Tot i això, cal recordar que la realitat socioeconòmica de Barcelona i la complexitat demogràfica de la ciutat no permeten fer extrapolacions respecte de les consultes a la resta del país.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Pere fletxa Sant Hilari
5 d'abril de 2011, 22.41 h

Si els del directe.cat donen xifres, per alguna cosa serà...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
5 d'abril de 2011, 17.16 h

RECTIFIQUIN : L'ENTITAT BARCELONA DECIDEIX NO HA DONAT CAP XIFRA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Bernat fletxa Barcelona
5 d'abril de 2011, 16.23 h

¡¡¡¡¡¡Barcelona Decideix no ha donat xifres!!!!!!!

Ep, periodistes del directe.cat!

us demanaria que us informéssiu millor i que verifiqueu les vostres fonts, altrament podríeu estar publicant rumors amb intencions amagades.

LLEGIU el que ha anunciat oficialment la Plataforma de BARCELONA DECIDEIX:

http://www.barcelonadecideix.cat/noticia/3337/barcelona-decideix-no-ha-donat-xifres

Més professionalitat, senyors, que ens hi juguem molt i cal que TOTHOM vagi a votar el proper diumeng... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
5 d'abril de 2011, 14.03 h

si Remença si, en Lopez Tena es llest i espavilat... a veure si els de cyu, erc. i la resta de partits fitxen també algu que valgui la pena per lluitar per l'independència#4


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Remença fletxa Penedès
5 d'abril de 2011, 12.46 h

No era el llest del López Tena el que clamava contra la consuta a Barcelona? No era aquest espavilat el que deia que s'havien d'acabar que ara només valia proclamar unilateralment la independència? Després de tota una vida de CDC, irromp donant lliçons, el molt cabrit!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
David fletxa Tortosa
5 d'abril de 2011, 11.28 h

Sempre es deia que a les grans ciutats la consulta punxaria, sense la publicitat institucional (cas de la Diagonal) ni suport mediàtic (TV3 no hauria de fer un especial, un 30 minuts, un reportatge mínim) sembla que la cosa va forta. QUe passaria si s'impliquessin les institucions i es fes una campanya mediàtica a favor? http://vaderiure.blogspot.com/


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Eric fletxa Badalona
5 d'abril de 2011, 10.41 h

Molt bon treball, estic inpacient per veure la victoria aplastant que tindra el SI

em fa llastima no poder votar per no estar empadronat en barcelona pero encara que no hi pugi posar el meu granet de sorra amb el meu SI se que la gran mayoria votara un rotund SI


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marc fletxa Bcn
5 d'abril de 2011, 09.25 h

Esteu fent una feina extraodinaria, Barcelona Decideix. Un deu per vosaltres i per cadascun dels vostres voluntaris.

El 10-A serà un bon dia, s'ha d'anar a votar!

Marc,


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.