directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Anglada exhibeix la seva amistat amb el xenòfob Vlaams Belang

Romeva va denunciar que Ramon Tremosa també hi simpatitza

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El president de la xenòfoba Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, es va reunir a Brussel·les el cap de setmana passat amb el partit identitari flamenc Vlaams Belang per a donar-li suport de cara a les eleccions europees del juny. Juntament amb la PxC, també ho van fer la Lega Nord de Umberto Bossi, el partit francès Alsace d'Abord i l'alemany Pro-Köln, formació que va anunciar l'organització d'una manifestació contra el projecte de construcció d'una macromesquita a Colònia. Es dóna el cas que l'eurodiputat d'ICV Raül Romeva va acusar el candidat de CiU, Ramon Tremosa, de tenir simpaties amb el Vlaams Belang a partir d'un article del candidat convergent.
anglada, vlaams belang, plataforma per catalunya, pxc
Anglada i Filip Dewinter, cap de llista a les eleccions flamenques

Comparteix
   

La PxC explica que manté un nexe ideològic amb el Vlaams Belang ('la problemàtica de la immigració massiva i la invasió de l'islam') i que hi treballa conjuntament per analitzar 'la situació lingüística de les llengües minoritàries com ara el català o el flamec'.

Anglada va intervenir en un acte públic del partit flamenc per explicar: 'La PxC s’oposa a la instal·lació d’immigrants musulmans al nostre país, fenomen que pot suposar a llarg termini una clara amenaça per a la nostra cultura, ja que entenem que l’islam, i en concret la xaria -llei islàmica-, comporta elements ideològics de rebuig als Drets Humans i, per tant, no podem tolerar que aquesta forma reaccionària de religió adquireixi preponderància a casa nostra', afirmació que va generar tot d'aplaudiments entre els assistents.

El Vlaams Belang, partidari de la independència de Flandes, proclama la necessitat d'un estricte control de la immigració, motiu pel qual és considerat com un partit xenòfob d'ultra-dreta. La resta de partits flamencs i valons mantenen un pacte per a aillar-lo de les institucions (un 'cordó sanitari'), perquè consideren que els seus punts de vista són políticament inacceptables.

Tremosa també dóna suport al Vlaams Belang, segons Romeva

A banda de les simpaties de la PxC pel Vlaams Belang, l'eurodiputat d'ICV, Raül Romeva, ja va criticar a mitjan abril des del seu blog que Ramon Tremosa també hi simpatitzava, una situació que considera inquietant. Tremosa sosté, basant-se en un article de The Times, que 'el Vlams Belang no té res a veure amb el racisme o la xenofòbia; les autoritats belgues el persegueixen i criminalitzen per causa del seu independentisme'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
4 de maig de 2009, 17.11 h

Que en Tremosa hi simpatitza, qui ho ha dit, en Tremosa o en Romeva?.



No, és que per embrutar a l'adversari, aquests del tripartit, devant del paper tant galdós que els hi te reservat la història, només saben que llençar merda. Sense anar tant lluny, també donen per fet i denùncien que CiU ja te preparat un "pacte" amb el PP quant qui pacta amb el PP (Euskadi) son justament ells.



Vergonya els hauria de fer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
4 de maig de 2009, 15.39 h

Em sembla que el mot 'xenòfoba' hauria de ser reservat per feixistes, ara mateix es fan servir contra la gent que lluitar contra desintegració també. Estic molt liberal però em sembla patètic aquesta liberalisme de Catalunya on la gent no te deures ni obligacions. De debò, tots catalans hauria de ser una mica més 'xenòfobs' per sobreviure, si no demaneu que et respecti ningú ho faran, ara mateix ningú ho fan perquè es pot fer qualsevol cosa, cadascú que pensar que un dia la gent vol ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.