directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 10:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Joana Ortega es fa enrere i ara només diu que 'no descarta' votar el 10A

Aquest divendres havia transcendit que la vicepresidenta havia decidit participar a la consulta sobre la independència

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Després que aquest divendres transcendís que la vicepresidenta del Govern, la democratacristiana Joana Ortega, havia decidit desoir les recomanacions del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, i participar a la consulta sobre la independència del 10A, aquest dilluns Ortega s'ho ha repensat i afirma que no ho descarta, tot i que tampoc ho aclareix. Entre els consellers del Govern, ja han avançat que votaran a la consulta els consellers d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, el de Salut, Boi Ruiz, i el de Cultura, Ferran Mascarell. La consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, propera a Unió, tampoc ha aclarit quina serà la seva actuació.
joana ortega
Comparteix
   


Etiquetes
Quan encara no havien votat ni el president Artur Mas ni l'expresident Jordi Pujol, Duran i Lleida va recomanar als diputats de CiU que no participessin a la consulta del 10A en considerar que l'opinió dels dirigents polítics s'ha d'expressar a les institucions. A més, Duran els subratllava que la propera setmana el Parlament haurà de posicionar-se respecte la proposició de Llei de declaració d'independència, a la qual la federació nacionalista preveu votar en contra, i titllava d''incoherent' que els diputats votin a favor de la independència al carrer i ho facin en contra al Parlament.

A títol personal
A la capital catalana, el president de la Generalitat, Artur Mas, va votar de forma anticipada el passat dijous a un quart de deu del matí a la urna instal·lada a Òmnium Cultural. Les mateixes fonts van remarcar que Mas ho havia fet a títol personal, és a dir, com a ciutadà i no com a president. No va voler desvetllar el sentit del seu vot, tot i que sempre ha assegurat que, si algun dia es fes un referèndum sobre la independència, votaria que sí. També ha votat de manera anticipada el secretari del Govern, Germà Gordó.

Els consellers empadronats a Barcelona que participin al 10A seguiran aquesta fórmula de votar de forma privada i sense convocar als mitjans de comunicació. Aquest matís ha estat el punt on s'ha aferrat el líder d'Unió per justificar la participació dels seus companys de federació a les consultes, una opció que respecta però no comparteix. Amb tot, la segona autoritat del país, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, va dir que no votaria a la consulta independentista de Barcelona del 10 d'abril perquè no podia 'deslligar-se' del seu càrrec.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
5 d'abril de 2011, 13.36 h

"Donde dije digo, digo Diego", Quina colla de gira banderes que són els d'aquest "govern dels millors". Mas i Durante, us heu ben lluït tots dos. Han passat escassament 100 dies des de que la sort us va dispensar o us va regalar a cap preu la generalitat, perquè quatre galifardeus botiflers us van votar, que esteu fent aigües per totes bandes. Si continueu així, no crec que arribeu al final de la legislatura. El poble ja comença a estar fart de gent com vosaltres, especialment dels que e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Tomppa fletxa Sabadell
5 d'abril de 2011, 11.26 h

CDC ha de separar-se d'unió perquè unió és més a prop de PP que CDC. Potser que perdran vots i es cert que a política cal compromisos però un país i els seus drets i deures com una nació no poden ser objecte de compromisos. Catalans han de lluitar per dignitat nacional més seriosament, no serveis per res a ser un bon funcionari a un estat que et nega els drets ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
toni fletxa vic
5 d'abril de 2011, 11.06 h

Si el Sr duran considera que els polítics han de donar la seva opinió a les institucions i per això no va a votar ,perquè voten a les generals , autonomiques i municipals ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jaume fletxa Badalona
5 d'abril de 2011, 10.58 h

Ui que passa que t' ha trucat el Papito i t' ha dit que si votes et fa fora del seu Cortijo i del Govern?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
mario fletxa barna
5 d'abril de 2011, 09.43 h

Que més dóna que votin o no , sempre poden dir no i això es d'esperar d'aquesta gent que menteix per tot.
A mi aquesta dona no em mereix cap respecte, si va mentir en el seu curriculum i no ha dimitit, doncs...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.