directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 06:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consulta Barcelona doble fletxa

La Mesa del Parlament es desentén del 10A i deixa en mans dels grups la designació d'observadors

ERC havia demanat el nomenament d'una comissió transversal de diputats · El proper ple debatrà la Llei de declaració d'independència

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La Mesa del Parlament ha rebutjat aquest dimarts la proposta d'ERC de nomenar una comissió transversal de diputats que actuïn com a observadors en la consulta sobre la independència d'aquest diumenge a Barcelona. Per contra, han optat per deixar la decisió a mans dels grups parlamentaris que, si ho creuen convenient, podrien designar els diputats que s'integrarien en aquesta comissió. La portaveu republicana al Parlament, Anna Simó, va manifestar que 'no s'entendria que hi hagués diputats del Parlament europeu i no de Catalunya'. Per ara, només ERC i Solidaritat han manifestat la seva voluntat de nomenar observadors. 

Comparteix
   


Etiquetes
Llei de declaració d'independència
El subgrup de Solidaritat defensarà davant la cambra la proposició de llei que planteja negociar amb la comunitat internacional la declaració d'independència i que el Parlament pugui declarar la independència per majoria absoluta dels diputats reunits en sessió solemne. La proposta arriba amb tres esmenes a la totalitat per rebutjar la iniciativa presentades pels grups del PSC i el PPC i pel subgrup de Ciutadans.

La sessió inclourà les interpel·lacions al Govern que els grups poden presentar fins divendres i acabarà amb el debat i la votació de les set mocions que han presentat els grups de l'oposició com a resultat de les interpel·lacions que van formular al govern al ple del 23 i 24 de març.

Experts parlamentaris a les consultes
Així mateix, la Mesa del Parlament ha respost a la petició d'ERC que es formés una comissió d'experts de diputats perquè exerceixin d'observadors a la consulta independentista del 10 d'abril a Barcelona. De fet, la portaveu republicana al Parlament, Anna Simó, va manifestar que 'no s'entendria que hi hagués diputats del Parlament europeu i no de Catalunya'. En aquest context, la Mesa ha deixat en mans dels grups la decisió de formar una comissió d'observadors parlamentaris de les consultes.

En una línia similar, a partir de la moció aprovada pel Parlament, Barcelona Decideix va demanar per escrit a la cambra catalana que aportés a la consulta una comissió d'experts internacionals. El portaveu de Barcelona Decideix Alfred Bosch va alertar, en una entrevista a l'ACN, que 'no tindria gens de sentit i seria absurd' que el Parlament en quedés al marge quan vindran membres de parlaments d'altres països.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
mario fletxa barna
6 d'abril de 2011, 10.54 h

Tota la raó, per una banda volen fer veure que están per la feina i per l'altre tiren cosses.
EPA! embolica que fa fort. Sobretot sigues ambigu i guanyaràs.
Estem apanyats els citadans de Catalunya amb aquest govern tan corrupte i tocacollons


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.