directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 14:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Zapatero confirma que no pagarà el fons de competitivitat a la Generalitat

Per contra, assegura que ofereix 'diàleg i col·laboració' · Creu que la responsabilitat de la reducció del dèficit és del Govern

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha confirmat aquest dimarts que l'Estat espanyol no pagarà a Catalunya els 1.350 milions del fons de competitivitat corresponents a l'exercici del 2011, però ha ofert al Govern 'diàleg' i 'col·laboració' perquè pugui complir amb els objectius de reducció del dèficit i situar-lo en l'1,3% del PIB aquest any. Zapatero ha dit a l'executiu d'Artur Mas que governar implica adoptar decisions que són difícils i impopulars. 'Governar és elegir i la responsabilitat de la reducció del dèficit és de la Generalitat', ha sentenciat en resposta al portaveu de CiU, Jordi Vilajoana, que ha recordat que no es pot passar del 3,9% de dèficit a l'1,3% en un any.

Comparteix
   


Etiquetes
'Diàleg i col·laboració'
Tot i la negativa a complir amb el fons de competitivitat, Zapatero sí que ha ofert 'diàleg, col·laboració i flexibilitat' al Govern perquè Catalunya 'pel seu bé i el del conjunt l'Estat' pugui complir els objectius de dèficit fixats al 2011. 'Però això no pot passar per alterar les regles del fons de competitivitat que estan incloses al sistema de finançament autonòmic', ha afirmat abans de reiterat que el Govern i l'Estat han de seguir 'treballant intensament' en les pròximes setmanes per arribar a un acord.

'Governar és elegir'
Zapatero ha recordat que ha de ser el Govern qui adopti les decisions per fer possible la reducció del dèficit a Catalunya, encara que això generi malestar. 'Entenc perfectament les dificultats que el govern de Catalunya té per posar en marxa un pla de reducció del dèficit molt exigent', perquè 'cal adoptar decisions que són difícils, generen impopularitat i que a més afecten a ciutadans que lògicament no se senten ben tractats, però governar és elegir, i la responsabilitat de la reducció del dèficit és de la Generalitat', ha sentenciat.

Per això ha reiterat que el seu govern 'no dirà a la Generalitat com fer les coses' i 'col·laborarà perquè les coses que el Govern decideixi fer en l'objectiu de la reducció del dèficit puguin tenir tota la flexibilitat'.

Demana al Govern que abaixi el to de les declaracions públiques
Zapatero també ha demanat al Govern que abaixi el to de les declaracions públiques. 'El seu grup polític té un plantejament molt clar pel que fa a la consolidació fiscal i la reducció del dèficit. Ho he debatut al Congrés en moltes ocasions i els demano coherència tan en els fets com en les paraules, perquè a vegades quan es qüestiona públicament que no es complirà el dèficit no es beneficia a la solvència -que en la meva opinió és forta- dels comptes públics de Catalunya i del conjunt de l'Estat'.

Vilajoana diu que el Govern no anirà més lluny del 10% ni augmentarà impostos
Zapatero ha fet aquestes manifestacions al Senat en resposta al portaveu de CiU a la cambra alta, Jordi Vilajoana, que ha assegurat que la Generalitat reduirà en un 10% els seus pressupostos per garantir la viabilitat futura de l'Estat del benestar però si el govern espanyol no aporta els diners del fons de competitivitat 'no podem anar més enllà' perquè 'no es pot baixar el dèficit d'un 3,9% de dèficit a un 1,3% en un any'.

Segons Vilajoana el Govern reduirà aquest 10% del pressuposto però 'no més' perquè cal 'garantir la viabilitat futura de l'Estat del benestar'. 'No ens carregarem un Estat del benestar que és el gran èxit de l'Europa democràtica', ha dit el portaveu de la Federació, que també ha garantit que l'executiu d'Artur Mas 'no apujarà impostos' com va fer el tripartit i com li suggereix el govern espanyol.

En aquest marc, ha recordat que Catalunya 'paga més impostos que mai i fa 30 anys que aporta més ingressos a l'Estat dels que rep'. 'El dèficit fiscal anual amb l'Estat és d'entre el 8 i el 10%, entre 15.000 i 20.000 milions d'euros, i això no és sostenible' ha sentenciat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
9 d'abril de 2011, 12.06 h

#8 Mercès pel vostre comentari, el qual ha estat molt alliçonador. Us felicito per la tasca que heu portat a terme i la que ara pogueu portar i/o col·laborar-hi. Només us contesto per a fer un matís en un sol aspecte. És una opinió personal i em refereixo al vostre últim paràgraf quan diu "mirar el futur...i no viure tan porugament. La meva opinió és que no és viu porugament, almenys en el què intrinsicament significa aquest mot. La por hi és, però no per la por de poder estar em... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Ninona fletxa BCN
9 d'abril de 2011, 11.25 h

Jo que vinc d' una lluita silenciosa i constant - ara recordo Raimon - procuro anar fent camí en el dia a dia cap a la nostra Itaca.
Als '70 els de la meva generació ens saltàvem les lleis del dictador i érem valents. Vaig lluitar en el moviment radical feminista i ara estem on estem.
En aquell temps no era independista però ara han aconseguit que ho sigui, . Sinó arrisques, mai saps.
I tot i que estic d'acord amb vos, crec que com a ciutadans catalans hauríem d'endegar nous camins i ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
9 d'abril de 2011, 10.08 h

#6 Mala praxis seria aquesta que vos proposeu. No vull pas dir que no tingueu raó, abans al contrari ja que la teniu tota, però si al darrera de la Vaga Fiscal o Tancament de Caixes com proposeu no hi ha el suport de la generalitat, tenim col·lectivament i individualment totes les de perdre, ja que la llei està del seu costat.... i els tancs de la chacón també. Si us en recordeu, ara deu fer un parell d'anys, abans de la sentència de l'estatut, l'expresident Pujol advocava precisament pe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Ninona fletxa BCN
9 d'abril de 2011, 01.49 h

Ni misèria, ni històries.
Aquí ens hem de moure tots plegats ja: catalans, empresaris catalans, institucions...i manifestar.nos contra l'Estat Espanyol.
I començar per plantar cara portant a terme una VAGA FISCAL!
Algú s'apunta??


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Santi Vidal fletxa Barcelona
6 d'abril de 2011, 13.35 h

Ens roben cada any més del 10% del PIB i en diuen "solidaritat".


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
6 d'abril de 2011, 11.55 h

Apa Mas i Durante y Lérida, aneu cap a madrit a queixar-vos, que en sapatero us convidarà a un got d'aigua i amb uns copets misericordiosos a l'espatlla i un somriure d'orella a orella, us dirà que torneu cap a la vostra Barcelona, que`ara ell té massa feina per a atendre coses de poca importància com aquesta. Això si abans no us demana que li beseu el peus fastigosos, a la qual cosa ja hi esteu acostumats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
David fletxa Tortosa
6 d'abril de 2011, 11.12 h

És igual, a qui li importa això si fa sol i és primavera? http://vaderiure.blogspot.com/


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
toni fletxa vic
6 d'abril de 2011, 10.59 h

Boníssim!!! És la resposta que donen sempre els espanyols quan se'ls hi reclama diners desde Catalunya "si quereis algo lo pagais vosotros ,sin dejar de pagar lo nuestro " porten 300 anys així ,però els de Ciu encara no ho saben .Carallots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
6 d'abril de 2011, 10.12 h

Vos recomano la següent pàgina, amb l'enllaç que hi te, i el comentari que s'ha fet. De cop permet entendre què està passant aquí, com un poble com Catalunya que "regala" el 10% del PIB es veu abocat a aquesta misèria. http://networkedblogs.com/ghqqQ .


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.