directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 11:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Eliseu Climent confia que la manifestació en favor de TV3 al País Valencià serà un clam 'per la democràcia, encara hui'

Entitats i sindicats donen suport a una marxa que Acció Cultural preveu massiva i que denunciarà 'la degradació de l'estat del benestar, de la cultura, el territori i el futur de la llengua'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Eliseu Climent, s'ha mostrat confiat que la manifestació del 16 d'abril per TV3 al País Valencià serà un clam 'per la democràcia, encara hui, i per la llibertat'. Climent ha dit durant la presentació en roda de premsa de la marxa que la convocatòria li recorda 'a allò del dia de la ira que han fet els països nord-africans' i que es fa a través de les xarxes socials. Diverses entitats cíviques i sindicats valencians donen suport a una mobilització que, sota el lema 'Sí a TV3! Sí a la llengua! Sí a la transparència!' vol reunir el descontent de la ciutadania per la situació de la cultura, el territori, el futur de la llengua i la corrupció.
acció cultural del país valencià, acpv, tv3, país valencià
Comparteix
   


Etiquetes
Acció Cultural del País Valencià (ACPV) culminarà amb una manifestació el pròxim 16 d'abril a València les mobilitzacions en favor de les emissions de TV3, organitzades des que el passat 17 de febrer es veiés obligada a cessar-les per no poder fer front al canvi legislatiu pel qual el govern valencià imposava multes que no podia assumir.

Sota el lema 'Sí a TV3! Sí a la llengua! Sí a la transparència!', ACPV marxarà aquell dia amb el suport dels sindicats CCOO-PV, UGT-PV i Intersindical Valenciana, i les entitats Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Plataforma per la Llei de la Dependència, Escola Valenciana-Federació d'Associacions per la Llengua, Associació d'Actors i Actrius Professionals Valencians, Salvem el Cabanyal, Xúquer Viu, Ca Revolta, Societat Coral El Micalet i el Col·lectiu contra la Corrupció.

L'artista vinarosenc Carles Santos obrirà la manifestació del 16 d'arbil dirigint una banda de música, mentre que l'acte final serà protagonitzat pel cantant xativí Feliu Ventura (que cantarà dues cançons), la lectura del manifest a càrrec de l'actriu Pepa López i l'actuació de Lluís Llach, que torna expressament i de manera puntual als escenaris per reivindicar TV3 al País Valencià.
ACPV també espera el suport de personalitats del món polític i de la cultura, tant del País Valencià com de Catalunya, segons que ha avançat l'entitat durant la roda de premsa.

El coordinador de l'entitat, Toni Gisbert, ha dit en roda de premsa que aquesta mobilització 'vol sumar inquietuds' a partir d'un fet com el tancament de TV3 i ha destacat que des del cessament d'emissions s'han organitzat unes 66 concentracions de protesta, en la seva majoria al País Valencià però també a Catalunya.

Dos vies obertes per continuar amb TV3

Toni Gisbert ha avançat que a partir del 16 d'abril es valorarà l'estratègia a seguir però que l'entitat continua amb dos vies obertes per tal que TV3 es torni a veure al País Valencià. Una és el recurs davant el Tribunal Suprem al·legant que la Generalitat Valenciana no té la competència sancionadora en aquest afer.

En aquest sentit, el president d'ACPV, Eliseu Climent, ha dit que 'TV3 no s'ha acabat' i ha confiat que de no prosperar al Suprem el recurs podria tenir una resposta favorable per part de la Unió Europea 'perquè a Europa no entenen el que està passant ací'.

L'altra via oberta és la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Televisió Sense Fronteres, paral·litzada al Congrés i que l'entitat espera que entri aviat al debat i que pugui ser aprovada per tal de donar una cobertura legal a les emissions. Climent ha recordat que aquesta ILP desenvolupa la carta europea de les llengües, aprovada per unanimitat al parlament espanyol amb una ponència favorable per part de l'actual president valencià i aleshores diputat popular, Francisco Camps.

En paral·lel, ACPV manté oberta una campanya per tal de recaptar els diners necessaris per pagar les multes imposades pel govern valencià per emetre TV3, que ascendeixen a més 800.000 euros a pagar en el termini d'un mes i mig sota amenaça d'embargament. L'entitat ha iniciat l'emissió de bons d'ajut i ha fet una crida pública, a traves dels pintors Antoni Tàpies i Miquel Barceló i l'escultor Andreu Alfarom als artistes perquè donen obres d'art per poder ser venudes.

En relació a aquesta campanya, Gisbert ha reconegut en roda de premsa que 'no va del tot malament' però ha assegurat que encara queda molt de camí per reunir els 800.000 euros necessaris.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Jordi fletxa Bcn
7 d'abril de 2011, 21.36 h

Els que hem viscut al País Valencià sabem molt bé quina mena de "democràcia" hi ha des de fa més de 30 anys (i de 70).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
mario fletxa barna
7 d'abril de 2011, 21.10 h

Ânims Climent els dimonis (de roig ) cremats a la foguera. Si els tribunals os dónen la raó, que os tornen els calers que os han robat, perquè els han robat amb tot lo descaro del món.
Bona DIADA i avant!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
atlasac fletxa Vila-real
7 d'abril de 2011, 10.56 h

ELS INDEPENDENTISTES
Estem lluïtant pacíficament per a guanyar el DRET de MANAR NOSALTRES i no ELLS,per això si no obtenim el 51% ELLS tindran el DRET a declarar aquestes eleccions que NO SON VINCULANTS, però si les guanyem NOSALTRES SI que tindrem el DRET de declarar-les VINCULANTS!! queda clar?i si aquestes NO LES GUANYEM tindrem les del més que vé, i tantes com oportunitats tinguem, el nostre VOT sempre serà INDEPENDENCIA fins que la obtinguem NOSALTRES VOLEM MANAR, vos a quin costat ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.