directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Es presenta la llista de l'esquerra anticapitalista i independentista Iniciativa Internacionalista

Reuneix uns dos-cents possibles votants en el primer acte públic al país

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La presentació a Barcelona de la candidatura a les eleccions europees del 7 de juny Iniciativa Internacionalista-La Solidaritat entre els pobles va reunir, divendres, unes 200 persones al Centre Cívic Convent de Sant Agustí (galeria fotogràfica). Hi van participar la número dos de la llista, l'advocada i dirigent d'Izquierda Castellana Doris Benegas, i el número tres, el sindicalista de la CGT i membre de la CUP de Barcelona Josep Garganté. El cap de llista d'Iniciativa Internacionalista és l'escriptor Alfonso Sastre, que va ocupar el tercer lloc a la candidatura d'ANB a Guipúscoa a les eleccions de l'any passat, motiu pel qual la fiscalia espanyola investiga si la llista és hereva de Batasuna i, per tant, susceptible de ser il·legalitzada.
iniciativa internacionalista, josep garganté
Comparteix
   


Etiquetes
Benegas va remarcar que la candidatura representa la lluita dels pobles ocupats de l'Estat espanyol per la seva independència i la lluita de les classes populars contra l'Europa del capital, mentre que Garganté va manifestar la necessitat que els treballadors catalans tinguin una veu a Europa que recordi que el capitalisme comporta crisi, precarietat i exclusió, i que contribueixi a construir una alternativa que socialitzi la riquesa. També va assenyalar la necessitat de disposar d'una veu a Europa que expliqués que Catalunya és una nació i que vol exercir lliurement el dret a l'autodeterminació.

Un i altre van denunciar l'intent d'il·legalització de què és objecte la llista, que consideren 'ridícul'. La fiscalia i la Guàrdia Civil espanyola investiguen els 54 integrants de la candidatura per veure si tenen vincles amb l'esquerra independentista basca (dossier de Kaosenlared), però filtracions fetes públiques per l'agència EFE apunten que no n'han trobat cap i que, per tant, es descarta cap il·legalització.

La CUP, que va decidir no concórrer als comicis europeus, també va descartar integrar-se a Iniciativa Internacionalista i a donar-li suport explícit, sinó que va donar llibertat de vot als seus militants i simpatitzants perquè votessin la llista que més adient els semblés.

Garganté i Benegas presentaran Iniciativa Internacionalista a València divendres vinent, a les set del vespre a la Societat Coral el Micalet.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Lluís fletxa Sant Cugat
11 de maig de 2009, 16.02 h

Mare de Déu encara hi ha gent que porta tota aquesta merda marxista al cap. Els temps han canviat, però hi ha gent ancorada en el passat més fosc.Només els hi falta el: antisionista, per tenir el coctel complert.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 de maig de 2009, 14.28 h

Veig que la CUP com ERC tampoc te clar el tema sindical.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.