directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 09:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas acusa l'Estat de no pagar els deutes mentre els governs autonòmics queden com 'els dolents de la pel·lícula'

Replica Salgado que va ser el govern socialista qui va suprimir l'impost de patrimoni

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha acusat aquest dijous l'Estat espanyol de no pagar els seus deutes mentre els governs autonòmics queden com 'els dolents de la pel·lícula'. Mas ha tornat a demanar al govern espanyol que pagui el fons de competitivitat a Catalunya en resposta a les últimes declaracions de la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado. 'L'estat central, per quedar bé, es treu el dèficit de sobre i el col·loca als governs autonòmics, que acaben quedant malament', ha denunciat. Li ha recordat també a Salgado, replicant les seves crítiques a la supressió de l'impost de successions, que va ser el govern socialista qui va eliminar l'impost de patrimoni.
artur mas, president de la generalitat, ciu,
Comparteix
   


Etiquetes
Durant un dinar organitzat per Barcelona Tribuna, Mas remarcat que li consta que Salgado és una persona 'seriosa' i sap que si hi ha compromisos electorals s'han de complir. S'estava referint a la supressió de l'impost de successions, un compromís que CiU, ha reconegut Mas, no ha pogut complir 'al 100% però sí moltíssim'. De tota manera, li ha recordat que va ser el govern socialista qui va eliminar l'impost de patrimoni. 'Els que van suprimir l'impost de patrimoni ara es fiquen amb aquells que hem reduït successions', ha constatat remarcant que tot plegat és una 'contradicció.

Ningú està aplicant l'austeritat que està portant a terme Catalunya
Sobre el dèficit, Mas ha estat més dur. Ha reconegut que és veritat que les comunitats han anat 'més lluny del que es podia', però també ho ha fet l'Estat espanyol, 'molt més lluny'. Ha argumentat que el dèficit que representen les comunitats és molt més inferior que el de l'Estat, encara que s'han quedat amb moltes competències com educació, salut, transport públic, habitatge i serveis socials. 'Se'ns presenta com els grans malgastadors i es presenta l'Estat com el gran ortodox que sap controlar la despesa per tot arreu', s'ha queixat Mas, que ha acusat l'executiu espanyol de, 'per quedar bé, col·locar el dèficit als governs autonòmics, que acaben quedant malament' i apareixent com els 'dolents de la pel·lícula'.

De fet, ha recordat que ningú està aplicant l'austeritat que està portant a terme Catalunya, i per això, ha demanat al govern espanyol que 'actuï amb criteris d'una certa equitat'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
7 d'abril de 2011, 20.46 h

El drama és que en Mas encara intenta tirar aigua al foc per frenar l'independentisme. Perquè?
Doncs que està dient que el problema és de l'Estat amb les comunitats autònomes, en lloc de dir que és de l'Estat contra Catalunya que és a la qui roba fabuloses quantitats.
O sigui, que en Mas en lloc de dir que el problema és que és l'estat que ens maltracta, està dient que és un problema intern espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
7 d'abril de 2011, 19.16 h

Una pregunta al vent:quantes persones no residents a Catalunya fan ús del Servei Català de Salut?es a dir,quants espanyols no contribuents a Catalunya incrementen el dèficit de la nostra Nació?quants d'aquests paràsits seran responsables de les retallades de personal i serveis del nostre sistema Català de Salut?Qui és el responsable d'aquesta operació de desballestament de l'estat del benestar a Catalunya?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
euro fletxa 10-A ..TOTHOM A VOTAR
7 d'abril de 2011, 19.07 h

Amb el que em và costar d'apendre a dir -pinicula- i ara l'hi diuen -flim-


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.