directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 09:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consulta Barcelona doble fletxa

'El Periódico' dedica la portada a les consultes, per intentar dinamitar-les

Titlla l'organització de poc rigorosa i el cens d'arbitrari · Critica que hi participin polítics que tenen mecanismes democràtics per promoure l'autodeterminació

Comentaris 37  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 16 vots )
carregant Carregant

El Periódico de Catalunya dedica la portada d'aquest divendres, 48 hores abans de la jornada del 10A, a editorialitzar contra les consultes. 'Així, no', ras i curt és el missatge que el rotatiu del Grupo Zeta llança als barcelonins. I segueix: 'Exercir el dret a l'autodeterminació, el pas més transcendent per Catalunya, requereix el màxim rigor. Mereixen tot el respecte els barcelonins que aquest diumenge participin en una consulta no vinculant que s'ha prolongat quatre mesos, però també els que ens oposem a banalitzar la independència mitjançant urnes mòbils i censos arbitraris. Sobretot si a la celebració sobiranista s'hi sumen polítics que tenen (però que no usen) mecanismes democràtics per promoure, de veritat, l'autodeterminació de Catalunya'. Tot plegat en un editorial que porta per títol 'Així, no'.
periódico, consultes, 10a, portada,
Comparteix
   


Etiquetes
Malgrat que el cens electoral de la consulta de la Diagonal era igual d'arbitrari o no que el de la consulta sobre la independència, El Periódico va elogiar en diversos electorals el procés participatiu promogut per l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que a diferència del 10A va comptar amb un pressupost públic de més de tres milions d'euros, i va acabar convertint-se en un autèntic fiasco.

En contraposició a la postura del diari a les portes de la consulta del 10A, el 10 de maig de 2010 -el dia que començava la setmana de consulta de la Diagonal- concloïa: 'En qualsevol cas, la reforma de la Diagonal s’ha de portar a terme i, com que s’ha sotmès a votació, s’ha de respectar el resultat de la consulta'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#37
Carles fletxa Barcelona
9 d'abril de 2011, 10.08 h

És molt senzill, no compreu "el Periódico"


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Almogaver.cat fletxa Despertaferro
9 d'abril de 2011, 00.38 h

En Duran i Lleida i el Periòdic , Ejpain, la Falange i afins... tots ells d'acord, en contra de Les Consultes Populars, SORTU i L'Autodeterminació.
Deu els Crea, i ells...s'ajunten


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
ANTON fletxa san jose
8 d'abril de 2011, 15.34 h

1º Si tant poca cosa son ¿perque les treus a la portada?. 2º No solçament son legals sino el mes important son legitimes 3º ¿Obrir negociacions amb madrid cuan tinguem majoria? quins collons, cuant tinguem majoria no hi haura que negociar res de res, 300 anys son suficients, temps han tingut. 4º ¿Aquest diari no es una sucursal del mundo? tot dit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
jm fletxa bcn
8 d'abril de 2011, 14.19 h

Jo també vaig organitzar una consulta. Més d'un 51% de participació, 98% de vosts afirmatyius i un 2% de vots en blanc (cap NO).
Dies després de fer-lo, els amics del Sr.López Tena em demanven les dates dels votants per a utilitzar-les en el seu profit, és a dir, per a SI.
Acollonant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
8 d'abril de 2011, 14.14 h

He participat en la consulta més exitosa de Catalunya (amb un 40% de participacio d'una poblacio de més de 120mil habitants, doncs la vam organitzar no només per Vic sinó per tot la comarca d'Osona) i a Vic el problema del cens (que no ens van voler donar els polítics, ni aquí ni a cap consulta perque el govern hi posa traves) es va solucionar amb la firma de cada votant autoritzant a comprobar que estaven al cens!! Amb lo qual -com deia en Lopez Tena, principal promotor de la consulta de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
8 d'abril de 2011, 14.04 h

Si es clar, el Periodico es el òrgan central de informació del PSC i IC i la Vanguardia es el òrgan central de informació de CiU i PP. Faig ve de no comprar ni l'un ni l'altre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Santi Vidal fletxa Barcelona
8 d'abril de 2011, 13.58 h

Només els demòcrates no tenim por a les urnes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
MARIA M. fletxa Barcelona
8 d'abril de 2011, 13.57 h

Les complicitats entre la CAVERNA MEDIÀTICA espanyola-madrilenya i la del també conegut com SOMETEN MEDIÀTIC català-barceloní no difereixen gens ni mica amb les seves estratègies en vers la nostra nació i tot el que l'envolta, sigui pel que fa a líders polítics, sigui per la cultura i la llengua la economia o les nostres pròpies formacions polítiques, tan diferenciades a les seves.
Per tant crec que el ciutadà ha hores d'ara no te per que no saber quant compra un diari, que es es e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
VAL fletxa Cerdanyola del Vallès
8 d'abril de 2011, 13.45 h

Però que espereu del òrgan oficial del PSC-IU de Barcelona. De sempre la manipulació que presenten és vergonyosa. Fa anys i panys que no em miro ni els titulars, i nomès vaig a bars que tinguin altres diaris.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
8 d'abril de 2011, 13.36 h

Avui es el Periodico i demà passat o l'altre serà La Vanguardia. o l'Avui. De fet les dos capçaleres son espanyolistes i unionistes . Saben ben be el que volen i de quina manera fer-ho. Son coneguts com el SOMETEN MEDIÀTIC CATALÀ a les ordres de Espanya.
El SOMETEN mediàtic català, ja fa mes de60 any que es segrestat pel espanyolisme d'uns i d'els altres. La premsa que es fa a Catalunya es a mans de grups clarament pro Espanya i pro socialistes i pro convergents unionistes.
La capça... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.