directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 16:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consulta Barcelona doble fletxa

Solidaritat insta Mas a ser conseqüent i votar 'Sí' a la independència també al Parlament

'Prou d'opinions personals sobre qüestions polítiques', repliquen

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència, Uriel Bertran, ha reclamat aquest divendres al president de la Generalitat, Artur Mas, que sigui 'conseqüent' i digui sí a la independència al Parlament i permeti el pròxim dimecres que segueixi la tramitació de la llei sobre la independència. Després que Mas argumentés que havia votat a les consultes a títol personal, Bertran li ha exigit: 'Prou d'opinions personals sobre qüestions polítiques'. Mas va manifestar aquest dijous sobre la seva participació en la consulta independentista de Barcelona va estudiar la qüestió i va concloure que abans que figura pública és una persona que té sentiments. En aquest context, Bertran ha considerat 'sorprenent i fora de lloc que un responsable i càrrec polític com el president de la Generalitat sobre una qüestió política expressi opinions personals i no opinions polítiques'.
El dirigent de Solidaritat ha afirmat que el president 'ha de votar en termes polítiques al Parlament que és el lloc pel qual l'han escollit els ciutadans i en la mesura que la independència és una qüestió d'una transcendència política és al Parlament on Mas ha de ser conseqüent i ha de votar sí a la independència i el proper dimecres ha de votar a favor de la tramitació de la llei'. Ha demanat que tot el catalanisme representat al Parlament bloquegi i tombi les esmenes a la totalitat del 'bloc espanyolista de PP, Ciutadans i PSOE'.

'Prou d'opinions personals sobre qüestions polítiques per part de càrrecs polítics', sinó s'està mostrant la política com quelcom que 'és una cortina de fum i que no permet que la ciutadania s'apropi a la política perquè perd la seva coherència', ha recalcat.

Observadors internacionals
Per altra banda, Bertran ha explicat que s'han reunit al Parlament amb els observadors internacionals, entre d'altres, del Partito Sardo d'Azione i Sardigna Natzione per explicar-los-hi la situació de Catalunya i tot el procés de consultes i quina ha estat la seva història, com s'ha desenvolupat i com ha empès l'independentisme avui a ser majoritari a la societat catalana. Bertran ha apuntat que 'sempre s'ha estat escrupolós en els passos seguits' i ha destacat 'que els observadors n'hauran de donar fe'.

El parlamentari de Solidaritat Toni Strubell ha ressaltat que les consultes són vistes des de moltes nacions sense estat arreu del món com un exemple i una avantguarda del que per molts països del món és un model a seguir. Ha detallat que l'exemple és que 'des de la mateixa base del poble hi hagi una autoorganització, de vegades amb la marginació de les institucions o amb una mínima complicitat, i que aquest plantejament s'obri en la societat catalana d'una manera madura per plantejar quin és l'estat que els ciutadans volen que els representi en el futur'.

Així mateix, Bertran ha explicat que els observadors donen suport a la llei sobre la independència que es farà el seu debat a la totalitat la pròxima setmana. El dirigent de Solidaritat ha qualificat la pròxima setmana com 'la setmana de la llibertat' i ha alertat que serà una setmana de mobilització a favor de la independència.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
pasbort fletxa Vila-real
9 d'abril de 2011, 11.49 h

Bé, ja no us donaré la paparra es veu QUE INTERNENT M´HA CENSURAT -V VVVVVVVVVVV


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2 Sergi N. García
8 d'abril de 2011, 23.29 h

Digues la teua en Twitter ! Esmentant: #declaracioindependencia !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan fletxa Barcelona
8 d'abril de 2011, 16.52 h

Molt bé Uriel. Artur Mas cobra per opinar i actuar políticament, no personalment. Consciència i pràctica han d'anar unides.


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.