directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consulta Barcelona doble fletxa

Un sistema informàtic detecta els vots duplicats a la Consulta sobre la Independència de Barcelona

La Junta Electoral de Barcelona Decideix afirma que aquest dissabte ja s'havien detectat 650 vots no vàlids

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Un sistema informàtic ajuda a detectar vots duplicats en la consulta sobre la independència de Barcelona. És una de les eines per garantir la transparència de tot el procés, segons assegura la Junta Electoral de la plataforma organitzadora. Unes 70 persones, xifra que es duplicarà aquest diumenge, treballen des de fa dies a la seu central de la consulta, a l'antiga seu del sindicat UGT, al final de les Rambles, per recollir, obrir les capses i classificar els vots anticipats recollits en els darrers mesos en els diversos districtes de la ciutat. L'escrutini d'aquestes paperetes, però, no es farà fins diumenge, a les que s'afegiran els vots recollits durant la jornada del 10A. 

Comparteix
   


Etiquetes
La junta electoral de la consulta està integrada pels advocats i juristes Josep Cruanyes, August Gil Matemala, i Magda Oranich. Actuen de manera autònoma i segueixen tot el procés des del seu inici fins el recompte definitiu de vots que culminarà definitivament l'11 d'abril. El sistema informàtic emprat detecta si una persona ja ha votat anteriorment. Tot i que el vot és anònim, es demana als participants el número del DNI -tal com es fa en unes eleccions-, per tenir controlat el cens. El sistema és el mateix emprat en 515 de les 532 consultes celebrada a Catalunya.

Tot i que Barcelona suposa el punt i final de la onada de consultes arreu de Catalunya (acció que va començar el 13 de setembre del 2009 a Arenys de Munt) hi ha altres municipis que fan consulta aquest 10A. Són Bellmunt d'Urgell, Bellprat, Blanes, Calaf, Calonge de Segarra, Campins, Castellfollit de Riubregós, el Bruc, el Perelló, Fogars de Montclús, Gavà, la Pobla de Montornès, Montseny, Prades, Pujalt, Rellinars, Sant Climent de Llobregat, Sant Julià de Ramis, Sant Pere Sallavinera, Santa Margarida de Montbui, Viladecans i Vallgorguina.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.