directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consulta Barcelona doble fletxa

El candidat de CiU a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ja ha votat 'Sí' a la independència

Ho ha fet acompanyat de la resta de candidats que configuren la llista de CiU, inclosos els d'UDC · També l'ha acompanyat Oriol Pujol i Ramon Tremosa

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Xavier Trias, candidat de CiU a l'alcaldia de Barcelona, no amaga dels focus i les càmeres les seves conviccions independentistes. Avui, 10 d'abril de 2011, a dos quarts d'11 del matí, el candidat que la majoria d'enquestes pronostiquen que guanyarà les eleccions del 22 de maig ha votat a la independència de Catalunya en la consulta popular que organitza Barcelona Decideix. Juntament amb ell, també ho han fet la resta de candidats que configuren la llista de CiU, inclosos els militants d'UDC, Sònia Recasens, Gerard Ardanuy i Raimond Blasi, plantant cara així al líder del seu partit, Josep Antoni Duran i Lleida, que constantment ha mostrat el seu rebuig a la consulta.


BCN Decideix, Xavier Trias, CiU, consulta, 10A






Comparteix
   


Etiquetes
En declaracions als mitjans després d'haver votat, Trias ha afirmat que 'el boicot d'Hereu a la consulta ha estat una equivocació', perquè 'és obligació de l'ajuntament promoure les iniciatives participatives de la societat civil'. En aquest sentit, ha assegurat que la iniciativa de BCN Decideix 's'ha de prendre com una festa de la societat civil'. Trias també ha agraït als voluntaris de Barcelona Decideix l'esforç per organitzar un referèndum independentista d'aquesta magnitud.
 
L'alcaldable de CDC també ha votat acompanyat del secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, que no ha atès a la premsa ja que parlarà més endavant, així com de l'eurodiputat Ramon Tremosa.

Independentisme
Trias, en una intervenció al programa 59 segons de Televisió Espanyola a Catalunya, ja va deixar ben clar el seu independentisme: 'Si Espanya continua així, vull la independència. Si Espanya canviés i apostés per una Espanya plurinacional, llavors li diria que no, però en aquest moment l'actitud dels dos partits majoritaris ens tanca les portes pel que fa al reconeixement de l'Espanya plurinacional.'

Cessió de locals
De fet, la Federació de Barcelona de CDC ha cedit cinc locals a Barcelona Decideix per tal que puguin utilitzar-se com a col·legis electorals en la consulta d'avui. El president de CDC a Barcelona, Jordi Martí, subratlla que davant dels 'problemes i traves' que ha posat l'alcalde de la ciutat, Jordi Hereu, CDC se solidaritza 'absolutament' amb la possibilitat que els ciutadans de Barcelona puguin decidir sobre el futur del país 'amb el rigor que es mereix' i per això han posat a disposició de l'organització aquests locals. 



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.