directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consulta Barcelona doble fletxa

Camats es plega a les directrius de partit i vota en blanc a la consulta

La portaveu parlamentària d'ICV havia avançat que votaria 'Sí' a la consulta · També ha votat l'alcaldable per Barcelona, Ricard Gomà

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La portaveu d'Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa al Parlament, Dolors Camats, i el candidat a l'alcaldia de Barcelona dels ecosocialistes, Ricard Gomà, ja han votat en la consulta sobre la independència. L'alcaldable, com ja havia anunciat, ho ha fet amb un 'Sí' pel a la independència de Catalunya després de declarar-se independentista dies enrere. Gomà ha defensat la participació en el referèndum com una manera de canalitzar el malestar dels catalans per la sentència sobre d'Estatut del Tribunal Constitucional espanyol (TC). Camats, en canvi, ha explicat que ha votat en blanc perquè no hi ha l'opció federalista -una reflexió que ha comportat que el secretari general del partit, Joan Herrera, no hagi votat- tot i que amb antel·lació la portaveu parlamentària d'ICV havia manifestat que era independentista i que votaria 'Sí' a la consulta. Camats ha volgut manifestar així que amb 'totes les opcions a la consulta, més ciutadans s'hi sentirien cridats a participar'.
dolors camats, 10a, barcelona decideix, icv, iniciativa, ecosocialista, vota, consulta
Comparteix
   


Etiquetes
A la seu de les Festes de Gràcia, Dolors Camats ha volgut exercir el seu dret a vot en la consulta acompanyada pels seus fills. Després de dipositar el seu sobre a l'urna, la portaveu parlamentària dels ecosocialistes ha volgut desvetllar que ha votat en blanc. I ho ha fet així per reclamar l'opció federalista. 'He votat perquè la gent de Barcelona Decideix m'ho ha demanat, perquè han fet un esforç per canalitzar un sentiment de malestar després del la sentència del Tribunal Constitucional i un desig de tenir una veu pròpia des de Catalunya, i sobretot perquè hem de poder normalitzar-ho', ha dit, tot afegint que el seu vot en blanc té la seva raó de ser en la reflexió de que 'en un procés de debò hem de fer que tota la ciutadania se senti cridada, això és evident que no ha passat, i una de les raons és perquè no totes les opcions estan contemplades'. 'Em falta una tercera opció, més federalista, de més respecte cap a Catalunya però amb més diàleg', ha argumentat Camats aclarint que amb el seu vot ha 'tingut l'oportunitat de dir-ho'.

En aquest sentit, ha recordat que al seu partit, ICV, 'hi ha gent que s'ha sentit cridada i ha votat, gent que no s'ha sentit cridada, gent que ha votat que sí, gent que ha votat que no, i gent que ha votat en blanc', però ha fet constar que els ecosocilistes ja van destacar 'que la consulta estava òrfena d'una expressió del nostre model de lluita política que és el federalisme. Malgrat tot, Camats ha lloat el moviment de les consultes per ser 'molt útil per canalitzar un malestar', però ha advertit que això no pot tenir un reflex directe al Parlament. Les consultes tenen una influència, però el ritme de la política és un altre', ha sentenciat.

Una hora i mitja després, a les 12:00 del migdia, l'alcaldable d'ICV-EUiA a Barcelona, Ricard Gomà, ha votat al col·legi instal·lat al número 183 de l'Avinguda de Roma. Gomà, que ha assistit a votar sol, no ha tingut cap problema en ratificar que, tal i com ja va anunciar, ha votat 'sí' a la independència. L'ecosocialista ha explicat que ha votat, sobretot, com una mostra del 'reconeixement al moviment de les consultes'. 'És un moviment d'aprofundiment democràtic, de participació i d'implicació de la ciutadania en un tema important com el futur nacional de Catalunya', ha dit, tot destacant que el procés 'ha estat capaç de canalitzar el malestar de la ciutadania, aquesta situació de conflicte entre Catalunya i l'Estat que es va fer molt explícita quan el Tribunal Constitucional va perpetrar una agressió contra Catalunya retallant l'Estatut amb l'aval del Govern de l'Estat'.

A més, Gomà ha volgut matisar que, malgrat que a ICV hi ha militants i dirigents -com el secretari general Joan Herrera- que no han volgut participar del referèndum, 'reconeixem i valorem el moviment'. 'No hem posat pals a les rodes, tampoc les hem instrumentalitzat, i també ens hem oposat als intents de CiU de situar-les com una cortina de fum per tapar les retallades', ha conclòs Ricard Gomà després de votar.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
DNS fletxa Barcelona
11 d'abril de 2011, 20.35 h

Per federar-te, o confederar-te, amb algú has de ser lliure i independent per fer-ho. Primer independència. Desprès, tot es pot parlar però de tu a tu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
magos fletxa Barcelona
11 d'abril de 2011, 18.42 h

Qué trist és tant sols guanyar-se la vida com a politic. No saben fer res més que fer de politics. No farem res, mentre votem persones que s'han educat sota un partit politic i que la seva formació professional és l'escola del seu pròpi partit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Pereeldigne fletxa Granollers
11 d'abril de 2011, 16.38 h

En definitiva, Dolors, has dimitit de catalana posant com excusa una opció que tu també saps que és impossible, perquè per poder ser federals cal que hi hagi dos socis i ara i sempre només hi ha hagut alguns federals a Catalunya i ningú a l'altra banda. Per què ens vols enganyar? Digues també que has hagut de claudicar perquè t'hi jugaves el càrrec polític i amb els calés no hi vols jugar. Sigues clara, i no vulgui marejar més la perdiu!
Aquestes ambigüitats les acabareu pagant a ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
magos fletxa Barcelona
11 d'abril de 2011, 12.16 h

Què pensen els teus companys de Nacionalistes d'Esquerra i que, gràcies a ells teniu representació?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
11 d'abril de 2011, 08.55 h

Una gran lliçó pels polítics que no volen ni la llibertat de Catalunya ni que siguem el quart estat més ric d'Europa. (PP, CiU, PSOE-psc, C's, ICV).

Trapitgeu de peu a terra i serviu a Catalunya i no pas els vostres interessos d'una vegada.

Declareu l'estat català, covards!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ai, Dolors fletxa Barcelona
10 d'abril de 2011, 14.22 h

T'has traït a tu mateixa?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.