directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Estatut fa un any en plena paràlisis

Saura advertirà avui a Madrid que el govern no admet més retards en el de l'Estatut

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Un any des de l'aprovació de l'Estatut i un any de paràlisi. Són molts pocs els traspassos que s'han i l'Estatut no s'acaba de desplegar. Per aquest motiu avui el conseller Saura i el president de la Generalitat de Catalunya faran un discurs institucional per a fer una crida al govern central especificant que no esperaran més. A pesar d'haver transcorregut un any, l'Estatut, a més, continua pendent del que dictamini pel Tribunal Constitucional (TC), on ha de fer front a set recursos, entre els quals hi ha els del Partit Popular (PP) i el Defensor del Poble.
estatut de catalunya un 1 any
La tapa de l'Estatut de Núria del 1932

Comparteix
   


Etiquetes
Anys i anys per molts anys a la una per molts anys! L'Estatut bufa avui, 18 de juny, una espelma. La veritat, però, és que no és un aniversari gaire feliç. Després d'aquests 365 dies de la seva aprovació, pràcticament no s'han desplegat les principals competències.

Per això, estranyament avui, el conseller de Relacions Institucionals, Joan Saura, farà una declaració institucional en què advertirà el govern de Zapatero que la Generalitat no admet més demores en l'aplicació del text. Seguidament, seguin el mateix to parlarà el president català, José Montilla, en un acte del PSC. Segons fonts del govern, el president traslladarà un missatge de contundència i fermesa a l'executiu central, en la defensa de les inversions i els traspassos previstos a l'Estatut.

Recordem que el text va entrar en vigor passats els 15 dies de publicació al BOE, el passat 9 d'agost del 2006. Durant aquest temps s'ha començat el seu desplegament, tot i que encara no hi ha hagut cap traspàs significatiu. L'Estatut, a més, continua pendent del que dictamini pel Tribunal Constitucional (TC), on ha de fer front a set recursos, entre els quals hi ha els del Partit Popular (PP) i el Defensor del Poble.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Antoni fletxa Girona
18 de juny de 2007, 22.46 h

Que el Sr. Montilla i tots aquests sociates cada vegada més espanyolistes (pq no direu que no emprenya una mica tenir de jefe en Montilla, en Corbacho i la resta de trepa, sociates catalanistes!)no defensin l'estatut ja hi podiem contar (buenu els d'esquerra es veu que volien convertir-los), però que esquerra tampoc faci res per aconseguir encara que sigui la misèria que gràcies a tots els partits i especialment al PSOE amigo tenim, aixó ja no ho enten ni els seus seguidors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Núria fletxa tossa
18 de juny de 2007, 18.52 h

Si montilla ha de defensar aquest estatut anem arreglats,ja que ell va seure a l'altre part de la taula a la negociació de l'estatut,Mas va pactar la merda que tenim i sort que les bases d'erc van posar seny perquè teniem puigcercos i carod amb el si crític,vot nul etc... i així anem amb aquests politics que no ens portaran enlloc hem de fer un pensament,resistir demanar responsabilitats,i a sobre la sra. montilla als toros... es que es tant trist veure un pais tan gran com catalunya fet una... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
JM fletxa Sant Boi
18 de juny de 2007, 18.02 h

Saura advertirà avui a Madrid que el govern no admet més retards...

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

repeteixo

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.