directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 06:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consulta Barcelona doble fletxa

Fernández Díaz avisa que Trias s'allunya de 'l'epicentre barceloní' votant a favor de la independència

El candidat popular a l'alcaldia subratlla que més d'un 80% dels barcelonins no va votar a la consulta

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El cap de llista del PP per Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha qüestionat aquest dilluns el vot favorable a la independència del candidat convergent, Xavier Trias, en la consulta sobre la independència celebrada diumenge a Barcelona. Per Fernández Díaz, Barcelona 'no és una ciutat independentista' i en aquest sentit, ha afirmat que Trias s'està allunyant de 'l'epicentre barceloní'. El candidat popular ha afegit que Trias ha votat 'el contrari' del que Barcelona representa i contra els valors que representa el PP. Més enllà d'això, Fernández Díaz ha deixat clar que el canvi que vol per Barcelona no és el 'd'un tripartit per un govern nacionalista' de CiU amb una ERC i Laporta.
alberto fernández díaz, pp, barcelona
Comparteix
   


Etiquetes
En la seva valoració de la consulta per la independència de Catalaunya celebrada aquest diumenge a Barcelona, el cap de llista per Barcelona del Partit Popular a les eleccions del 22 de maig, Alberto Fernández Díaz, ha destacat el fet que més del 80% dels barcelonins no va exercir el seu dret a vot. Segons Fernández Díaz, aquesta xifra era previsible ja que, segons ha explicat, el vot favorable a la independència registrat en sondeigs municipals previs rondava el 16%, mentre que ara ha estat del 18% segons el padró.

Però més enllà d'això, el candidat popular ha subratllat que Barcelona 'no és una ciutat independentista' sinó 'plural, oberta, i cosmopolita; tot el contrari que representa l'independentisme', ha sentenciat.

'Barcelona no és independentista'
En clau electoral, Fernández Díaz ha valorat el vot favorable a la independència del candidat municipal de CiU, Xavier Trias, com un allunyament personal de l'epicentre 'barceloní'. 'Votant l'independència, el senyor Trias ha votat tot el contrari del que la ciutat de Barcelona representa, i contra els valors que representa el PP, però segur que ell haurà calculat el risc', ha raonat el candidat popular. 'Si fos ell, ha afegit, em preguntaria si els meus votants hi estan d'acord'.

Amb tot, però, el popular no ha ni confirmat ni descartat que el sentit del vot de Trias impedeixi possibles pactes post electorals a Barcelona. Això sí, Fernández Díaz ha remarcat que 'l'únic pacte' amb què es presentarà a Barcelona serà 'amb els barcelonins'. El que sí ha advertit aquest candidat és que 'el canvi' que proposa per Barcelona no serà el 'd'un tripartit per un primer any de govern nacionalista del senyor Trias amb una ERC que inclou el senyor Laporta a les seves llistes'.

Precisament sobre aquesta possible fórmula de govern municipal (CiU i ERC), Fernández Díaz ha assegurat que tindrà 'un problema', en referència a la 'fortalesa' del seu partit, que en paraules del popular 'és el que ha de garantir que el canvi a Barcelona es faci en la bona direcció'

CiU 'navega'
En un altre ordre de coses, Fernández Díaz no ha volgut posicionar-se sobre la votació que aquest dimecres acollirà el Parlament de Catalunya d'una proposició de llei presentada per Solidaritat Catalana per la Independència, en la que es planteja una possible declaració d'independència.

No obstant això, Fernández Díaz, sí que ha qualificat el posicionament de CiU al voltant d'aquesta qüestió. En la seva opinió, la federació nacionalista 'està navegant, i quan es navega sense rumb el que acostuma a passar és que naufragues i t'enfonses'. Després d'aquesta metàfora, el popular ha reconegut que estan a l'espera de conèixer la posició final de CiU: 'Primer que naveguin, descobrim cap on van i aleshores veurem si en poc temps van cap a les roques o això de les consultes era una maniobra amb unes altres connotacions', ha asseverat .



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Francesc fletxa Barcelona
12 d'abril de 2011, 17.36 h

Peperos:
Espero que mai mès maneu.
Ni a Barcelona ni a Catalunya
Sou un residu del franquisme.
Sou els continuadors de la dictadura.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Pantinet fletxa El Pla de Santa maria
12 d'abril de 2011, 15.22 h

A qui avises tu? A Catalunya ets UN zero a l'esquerra i a Barcelona DOS. T'agradi o no el Tries serà el teu proper alcalde i tu continuaràs con un escolanet de segona sense veu ni vot. Ho vols mes clar?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
12 d'abril de 2011, 11.49 h

Si aquest 80% no va votar va ser perquè no va voler. Ningú els obligava a res. Cosa que els teus i altres formacions si que ho haguessin prohibit als que volguessin votar. Aquesta és la gran diferència que hi ha entre els de la vostra mena i la nostra manera d'entendre la democràcia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jaume fletxa Put (Aespaña)
12 d'abril de 2011, 11.29 h

Albertito quan treguis la meitat, si si, la meitat dels vots que va treure la Consulta, pots dir la merda que et passi pel cap... tu si que ets residual feixista


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
12 d'abril de 2011, 11.02 h

#4 Lluis, et deixo dos centes noranta set ratlles perque hi posis tú mateix l'adjectiu que creguis més oportú (una per cada any de submissió). De ben segur que fas curt i tot!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Lluis C fletxa Banyoles
12 d'abril de 2011, 10.43 h

Bernat Tallaferro : No li diguis "botifler", digue-li directaremt rata espanyola, que és el que és.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Josep Ma. fletxa Terrassa
12 d'abril de 2011, 10.36 h

Si el 80% dels barcelonins no va votar a la consulta vol dir que la seva ciutat els importa una merda.
Això els desqualifica per decidir res vers Barcelona i dona tota la legitimitat als que SI varen votar.
Quin fàstic que em foten aquests espanyolistes que voldríen impedir als "catalans" la llibertat fonamental de decidir vers la seva vida i el seu futur. Es una prova irrefutable del sentiment colonialista i antidemocràtic dels espanyols vers els catalans.
No els fot vergonya?


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
12 d'abril de 2011, 10.29 h

De quins valors del PP parla aquest botifler?
Una ciutat plural, oberta i cosmopolita, apart de ser compatible amb l'independentisme (no a l'inrevés com ens vol fer veure), potenciará molt més aquestes característiques si s'allunya d'ep.panya, ja que els cavernaris mesetaris i seguidors de les doctrines feixistes impideixen que Catalunya dongui una millor imatge. Tot el que fem, com que no combrega amb els seus credos, ho desestimen i en filtren una mala imatge als corresponsals extrangers ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
12 d'abril de 2011, 09.23 h

Sí crec que 80% d'egoistes i ni ni:s que no volen dir que pensin són tots votants de falange i pp i c ... això explica perquè tenen tant d'exit a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.