directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Barcelona, entre les ciutats més cares del món per viure, al costat de Moscou i Londres

La capital catalana passa del 56è lloc de 2006 al 31è lloc aquest 2007

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Barcelona es situa entre les ciutats més cares del món per viure, al costat d'altres com Moscou i Londres que encapçalen el rànquing dels llocs en els quals el cost de la vida és més elevat per a qualsevol empleat d'una empresa que treballi a l'estranger, segons una consultoria.
barcelona skyline panoràmica
Panoràmica de Barcelona

Comparteix
   


Etiquetes
Així, segons un estudi de Mercer Human Resource Consulting, la capital catalana ha pujat aquest any del 56è lloc que ocupava el passat exercici a esdevenir la 31a ciutat més cara del món.

Concretament, el lloguer mensual d'un apartament de dues habitacions sense moblar arriba als 1.500 euros a Barcelona, mentre que a Moscou s'eleva a 3.036 euros i a Londres a 2.952 euros. Tot i això, el menú de menjar ràpid costa 6,10 euros a Barcelona, respecte dels 3,65 euros de la capital russa i els 5,74 euros de Londres.

"Entre d'altres factors, l'enfortiment de l'euro i d'altres monedes com el franc suís o les corones sueques, daneses i noruegues ha provocat que les ciutats europees, no només les espanyoles, hagin escalat nombroses posicions en la classificació", ha explicat el soci de Mercer, Rafael Barrilero.

Moscou és per segon any consecutiu la ciutat amb el cost de la vida més elevat del món, com a conseqüència de l'apreciació del ruble respecte al dòlar estatunidenc, al costat d'uns preus d'allotjament cada vegada més alts, que han disparat els costos dels expatriats a la capital russa. Concretament, Moscou és dues vegades i mig més cara que Asunción (Paraguai) que ocupa el lloc 143 de la classificació. Tot i això, la diferència que hi havia entre les ciutats més cares del món per viure i les més barates s'ha reduït considerablement els últims anys.

Per la seva banda, Londres, que ocupava el cinquè lloc l'any passat, ha passat al segon lloc del rànquing, degut en gran part als elevats preus de lloguer i a la fortalesa de la lliura esterlina respecte el dòlar estatunidenc. 

Nova York continua sent la ciutat més cara de Nord Amèrica, tot i que ha baixat cinc llocs fins a la posició 15 de la classificació, degut a la depreciació del dòlar respecte de l'euro i a altres monedes internacionals.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.