directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 14:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La crisi força el tancament del Catalan Center de Nova York

Després de 5 anys difonent la cultura catalana a la ciutat nordamericana

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Institut Ramon Llull (IRL) ha tancat el Catalan Center de la Universitat de Nova York, el principal focus de difusió de la nostra cultura a la metròpolis nordamericana. Els arguments del Llull són principalment econòmics, ja que el pressupost actual només permetia costejar l'estructura organitzativa i no programar-hi activitats. A més argumenten que l'Institut ja té una oficina a la ciutat, i per tant la feina feta pel Catalan Center es duplicava. El tancament d'aquesta iniciativa, impulsada l'any 2007, durant el mandat de Pasqual Maragall, suposa tallar de soca-rel 'quatre anys de trajectòria i innombrables contactes establerts', assegura l'actual directora, Mary Ann Newman.

Comparteix
   


Etiquetes
Tal com informa La Vanguardia, des del Llull asseguren que el tancament ja estava contemplat de fa mesos, i va ser la mateixa directora del Catalan Center, Mary Ann Newman, qui va proposar reconvertir-lo en fundació privada, ja que ella mateixa apuntava, en un informe de principis d'any, la necessitat de diversificar les fonts d'ingressos, una possibilitat, la d'establir-se com a Fundació, que la Generalitat estaria estudiant actualment.

Tot i això i segons la pròpia Mary Ann Newman, amb el tancament 'es perden quatre anys de trajectòria, innombrables contactes establerts, visibilitat a la ciutat i a la pàgina web, una relació de pes amb una de les universitats més preuades no només dels Estats Units sinó de tot el món, i l’efecte imant que produeix l’associació de la cultura catalana amb ella'.

Des de la seva creació, l'abril de 2007, el Catalan Center ha organitzat més de 50 activitats, entre elles el festival Catalan Days, amb gastronomia, dansa, música i arts escèniques catalanes, a més d'una jornada del Sònar deslocalitzada a Nova York.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
13 d'abril de 2011, 10.25 h

Mentrestant la Generalitat destina 85.000E a la Feria de Abril....


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
13 d'abril de 2011, 09.48 h

Sens dubte una notícia gens bona. En el camí cap a la independència hem de treballar també pel reconeixement internacional de la nostra cultura i la nostra llengua, del nostre país com a nació diferenciada de l'"Spain". Les nostres "ambaixades" a l'exterior complien aquesta important missió. Qui les retalla és que no creu en un plantejament sobiranista de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.