directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 01:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas rebaixa la tensió amb Duran concedint-li la Creu de Sant Jordi

El Govern anuncia que rebran els guardó els 29 primers eurodiputats catalans, entre ells el líder d'Unió

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Artur Mas ha volgut rebaixar la tensió que Convergència viu darrerament amb Unió Democràtica arran de la consulta sobre la independència de Barcelona, on els democristians s'han quedat sols al sí del Govern defensant el 'no' a l'Estat propi, i ho ha fet anunciant que el Govern concedirà una Creu de Sant Jordi a Josep Antoni Duran i Lleida. El Govern ha justificat el guardó al secretari general de CiU assegurant que Duran rep el guardó al costat dels nou primers eurodiputats catalans, entre els quals figuren el socialista Joan Colom, Eduard Punset o el convergent Carles Gasòliba, entre d'altres. Cal recordar que Duran només va ser eurodiputat de 1986 a 1987, i no va ser votat per la població per ocupar el càrrec, sinó que va aterrar al Parlament Europeu en virtut de les condicions de l'Acta d'adhesió a la CEE de l'Estat espanyol.
Els altres eurodiputats que rebran la Creu de Sant Jordi el proper 27 d'abril per la seva trajectòria i sobretot per haver estat dels primers diputats catalans al Parlament Europeu són Joan Colom i Naval (Barcelona, 1945), polític i doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials, que ha estat vicepresident del Parlament Europeu, Síndic major de la Sindicatura de Comptes de Catalunya, i actualment és directiu de l'Organització Europea de les Institucions Regionals de Control Extern del Sector Públic; Concepció Ferrer i Casals (Ripoll, 1938), política que ha estat vicepresidenta de la Unió Mundial de Dones Demòcrata Cristianes i és autora de llibres de temàtica europeista; Carles Alfred Gasòliba i Böhm (Barcelona, 1945), economista i polític, que ha estat diputat al Congrés, vicepresident de la Internacional Liberal i secretari general del Patronat Català Pro Europa i és autor de diversos llibres de temàtica europeista; Eduard Punset Casals (Barcelona, 1936), economista, polític i divulgador científic, que va ser conseller d'Economia i Finances de la Generalitat provisional i ministre per a les relacions amb la CEE i la seva tasca de divulgació es caracteritza per la connexió amb els corrents intel·lectuals més avançats i la voluntat de reflexió sobre la realitat contemporània.

La Generalitat també ha distingit amb la Creu de Sant Jordi Juan de Dios Ramírez-Heredia (Puerto Real, Cadis, 1942), advocat i polític, que s'ha destacat per la defensa dels drets de la comunitat gitana i de les minories i en la lluita contra el racisme i la xenofòbia, actualment president de la Unión Romaní de España i fundador i dirigent de la Unió Romaní Internacional; Maria Dolors Renau i Manén (Barcelona, 1936), psicòloga, pedagoga i política, que va ser una de les primeres diputades catalanes al Parlament Europeu, va dirigir l'àrea de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona i l'escola d'educadors especialitzats Flor de Maig, i també ha estat diputada al Congrés i ha presidit la Internacional Socialista de les Dones.

I finalment han estat guardonats Domènec Romera i Alcázar (Barcelona, 1936), empresari, capità de la marina mercant i polític, que ha estat diputat al Parlament de Catalunya i senador, director general de la Fira Oficial i Internacional de Mostres de Barcelona i president de Marítima del Mediterráneo, i Josep Verde i Aldea (Granollers, 1928), advocat i polític, que va ser vicepresident del Parlament Europeu i el seu europeisme li va valer la presidència del Consell Català del Moviment Europeu.

Duran mai va ser votat eurodiputat

No deixa de resultar curiós que Josep Antoni Duran i Lleida rebi la Creu de Sant Jordi com un dels primers eurodiputats quan, de fet, mai va ser escollit pel poble al Parlament Europeu. Duran va ser europarlamentari de 1986 a 1987, és a dir, de l'adhesió de l'Estat espanyol a la Comunitat Europea fins a la celebració de les primeres eleccions al Parlament Europeu, el 10 de juny de 1987, i va acabar essent eurodiputat perquè l'Acta d'Adhesió d'Espanya a la Comunitat Europea establia que, fins la celebració de les primeres eleccions, representessin l'Estat a l'Eurocambra 60 delegats triats de forma proporcional entre els diputats i senadors de cada partit.

Homs: 'No és un autopremi'

En la ronda de preguntes posterior a la roda de premsa, el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha descartat que el guardó a Duran i Lleida sigui interessat, i ha assegurat que és 'de mala fe' pensar que la Creu de Sant Jordi és un 'autopremi' a la federació nacionalista. Segons Homs, els premis als eurodiputats catalans només s'inscriuen en el 25è aniversari de l'accés a la CEE.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
13 d'abril de 2011, 12.23 h

#5 Això que dieu, ens ha de fer rumiar a tots. Sí a tots aquells que estimem Catalunya com a país i vvolguem ser amos i senyors del nostre dret a triar el nostre futur. Llavors, si després del què han fet aquests dos individus, en Mas i en Durante y Lérida continuen remenant les cireres de la manera que els doni la gana, vol dir que Catalunya està malalta, greument malalta, i ho dic perquè la nostra societat, millor dit els electors d'aquest partit, són tan botiflers com ells, més a m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
13 d'abril de 2011, 12.04 h

SI LA CREU DE SANT JORDI ÉS TAN FÀCIL D'OBTENIR....
JO TAMBÉ LA VULL I CREC QUE ME LA MEREIXO MÉS QUE AQUEST IMPRESENTABLE.
PERÒ EN QUÈ PAÍS ESTEM!. VEUREM MÉS D'ACTES ESPERPÈNTICS COM AQUEST EN EL CURS DE LA LEGISLATURA?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
mario fletxa barna
13 d'abril de 2011, 11.34 h

CIU cada dia que passa es mostra més i més, ja era hora, ja és hora catalans que les coses les veieu clares, fora l'enemic que tenim dins el nostre PAIS
Redeu quina agonia , no la mereixem , teniem il·lusió, però ens la fan perdre.
Què li deu el nostre president al Duran perquè el porti cap a l'infern, ho sabrà capotejar? em sembla que sí en sap molt d'esquivar penaltis, sobretot enredant a la gent amb la seva demagògia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19 Pere Camarasa Albinyana
13 d'abril de 2011, 09.55 h

Duran, parla de forma clara, segura i incisiva, vesteix bé i té cura de la seva imatge...té el rol d'un politic. Però és letal per Catalunya. No és ni de bon tros el politic que necessita Catalunya, perque no és el politic que defensa la llibertat de sa terra. Com donar-li, doncs, la Creu de Sant Jordi? El poble català, això no ho pot acceptar!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Maria fletxa Terres de l'Ebre
13 d'abril de 2011, 08.05 h

Ens tanquen serveis als hospitals, ens rebaixen l'educació pública a nivells del franquisme, i ens sorprèn que es donin premis a ells mateixos?. Algun dia tots aquells que vau donar el vostre vot massiu a CIU, esperant quelcom, hauríeu de fer uns minuts de reflexió i tornar a la realitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
euro fletxa CREU DE SANT JORDI PREMI A TOTS ELS CORRUPTES
13 d'abril de 2011, 01.50 h

#16
El president Pujol, li và donar la Creu de Sant Jordi a en Samaranch - el franquista- i
al empresari model , Javier de la Rosa. Tamvé a en Millet .......
El tripartit và fer perdre el valor a la Creu de Sant Jordi ??
Ves a la merda tiu


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Miquel fletxa BCN
13 d'abril de 2011, 00.36 h

El que ha "rebaixat" és el valor del guardó. La Creu de Sant Jordi va perdre valor amb el Tripartit i ara en continua perdent amb CiU


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Almogaver.cat fletxa Despertaferro
12 d'abril de 2011, 23.49 h

Potser en lloc de la Creu de sant Jordi; seria mes adient " la Soga del Penjat Judes Iscariot".


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Carles fletxa Bcn
12 d'abril de 2011, 23.09 h

Així paga la Generalitat la deslleialtat de Duran envers la vicepresidenta?

Vergonya senyors, vergonya!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
12 d'abril de 2011, 22.54 h

*****TheDuranShow: El que Déu uneixi, no ho separi el poble. Comèdia lleugera amb traïcions i secrets revelats. Puteria fina. #bcndecideix #13A #plantemnos


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.