directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU proposa que els 47 diputats catalans al Congrés signin una iniciativa conjunta per al fons de competitivitat

La federació nacionalista posa els representants del PSC contra les cordes · Es mostra disposada a votar a favor de totes les propostes que es presentin en aquesta direcció

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

CiU ha plantejat aquest dimarts que els 47 diputats catalans a Madrid (25 del PSC, 10 de CiU, 8 del PP, 3 d'ERC, 1 d'ICV) signin una iniciativa conjunta al Congrés espanyol a favor de traspassar a Catalunya els 1.450 milions del fons de competitivitat que el govern espanyol s'ha negat a pagar. El diputat de la federació nacionalista Pere Macias ha assegurat que la unitat seria 'molt positiva' per a la negociació entre el Govern de la Generalitat i el de l'Estat espanyol i crearia un 'precedent extraordinari' al Congrés. Segons Macias, en cas que no fos possible fer aquest font comú, la seva formació votarà a favor de les propostes que es presentin en aquesta direcció, com les que han registrat ERC i ICV. ERC també ha plantejat un front comú amb PP i els 25 diputats del PSC.

Comparteix
   


Etiquetes
En declaracions als mitjans des del pati del Congrés, Macias ha assegurat que la seva formació fa aquest plantejament després de rebre la petició de Joan Ridao per fer una iniciativa conjunta al Congrés i d'escoltar les manifestacions de Joaquim Nadal a Catalunya en el sentit que els 25 diputats del PSC a Madrid estarien disposats a votar a favor del traspàs del fons. El líder del PP, Mariano Rajoy, també es va alinear amb la Generalitat la setmana passada en la seva visita al Parlament.

'Vistos aquests precedents', segons Macias 'creiem que seria molt positiu que els 47 diputats catalans poguéssim signar aquesta iniciativa perquè hi hagués aquest pronunciament' i 'CiU hi seria de totes totes'. Segons Macias, aquesta unitat dels 47 diputats catalans no tan sols seria 'molt positiva' de cara a la negociació sinó que assentaria un 'precedent extraordinari' al Congrés on els representants catalans exhibirien per primera vegada un criteri unànime.

El diputat de CiU ha recordat que els representants catalans del PP i del PSC no haurien de tenir problemes per signar la proposta. En el cas del PP, ha dit, perquè Mariano Rajoy es va pronunciar en aquesta direcció a Catalunya, i en el del PSC perquè Joaquim Nadal va comprometre el seu suport aquesta setmana de forma 'contundent'.

CiU votarà a favor de totes les propostes en aquesta direcció
Segons Macias, si no és possible fer aquesta iniciativa conjunta la seva formació votarà a favor de totes les propostes que els grups presentin al Congrés dels Diputats en aquesta direcció, 'sigui el grup que sigui'. ERC i ICV ja han registrat aquest dimarts les seves propostes que reclamen a l'executiu espanyol que 'iniciï de forma immediata' els tràmits per fer possible el traspàs del fons a la Generalitat.

Malgrat tot, ara per ara la Federació no es planteja presentar un text propi. Segons Macias, el grup de CiU al Congrés treballarà 'en paral·lel' al Govern de la Generalitat i per tant qualsevol iniciativa que es presenti tindrà com a objectiu aconseguir l'èxit en aquesta negociació. L'objectiu de la Federació és aconseguir el traspàs de manera que es pugui incloure als pressupostos de la Generalitat que s'han de votar al Parlament abans de l'estiu.

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, també ha plantejat aquest dimarts una proposta conjunta a les corts espanyoles. De fet, Ridao ha estat el primer que ha abordat la qüestió amb la resta de formacions, fins i tot amb la portaveu del PP, Soraya Sáenz de Santamaría que s'ha mostrat disposada a estudiar totes les propostes que es presentin perquè l'Estat faci efectiu el pagament del fons. La proposta dels republicans passa per aglutinar els vots del grup del PP, CiU, ERC, ICV i els 25 diputats del PSC.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
13 d'abril de 2011, 13.29 h

ON SOU DIPUTATS CATALANS? EO JAKONYA QUE HI ETS?? MINISTRO DURAN ?? ON SOU??????


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Enric fletxa Barcelona
13 d'abril de 2011, 11.13 h

Hi ha 47 catalans al Congrés??? No ho hagués dit mai perquè no es noten.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.