directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 22:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'oposició retreu al Govern per la Creu de Sant Jordi a Duran i Lleida

'Vull pensar que no li han donat per les seves declaracions sobre el vot de la vicepresidenta', ha ironitzat la socialista Laia Bonet

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El polèmic atorgament de la Creu de Sant Jordi a Josep Antoni Duran i Lleida ha estat un dels temes calents d'aquest dimarts al Parlament de Catalunya, ja que la decisió ha estat qüestionada per la majoria de partits a la cambra. Des d'Esquerra Anna Simó ha criticat que s'hagi adoptat un 'criteri temàtic' per primera vegada a l'hora d'atorgar els premis, mentre que des del PSC Laia Bonet ha ironitzat amb el guardó a Duran: 'Vull pensar que no li han donat per les seves declaracions sobre el vot de la vicepresidenta'. Per la seva banda, Ciutadans ha qüestionat que el premi sigui pels primers eurodiputats catalans ara que ha emergit el debat sobre l'austeritat i els seus vols de primera classe. La dosi de demagògia de la tarda ha anat a càrrec del PPC, on el portaveu Enric Millo ha assegurat que amb els 50.000 euros que costen les creus es podia haver muntat 'un equip de mèdic per salvar una vida'.

Comparteix
   


Etiquetes
El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, ha criticat que el Govern es gasti 50.000 euros en atorgar les Creus de Sant Jordi enmig d'un any de dificultats econòmiques. Per Millo, es podria haver distingit els premiats 'd'una manera diferent, amb un pergamí, amb tots els honors, però diferent'. 'Els 50.000 euros ens els podríem haver estalviat. Amb 50.000 euros no es pot muntar un quiròfan, però són molts diners, i segons com, amb una atenció d'urgències i un equip mèdic es pot salvar una vida', ha apuntat Millo, tot puntualitzant que el Govern 'podria haver restablert el prestigi del guardó i no ho fa'.

D'altra banda, el fet que el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, estigui entre els guardonats per ser un dels primers eurodiputats que han estat distingits amb la Creu de Sant Jordi per celebrar el 25è aniversari de l'entrada a Europa suposa un gest 'que estèticament grinyola'. Tot i això, Millo prefereix pensar que al Govern ningú ha maquinat una estratègia perquè el líder d'Unió acabi sent distingit. 'No vull ni imaginar que algú hagi inventat donar-li la Creu de Sant Jordi a tots els eurodiputats per tenir una excusa i donar-li la a Duran i Lleida', ha conclòs.

Des del PSC, la portaveu adjunta al Parlament, Laia Bonet, ha ironitzat sobre les raons que el Govern ha tingut per incloure Duran entre els premiats. 'Vull pensar que no li han donat per les seves declaracions sobre el vot de la vicepresidenta', ha dit referint-se a les paraules del líder d'Unió desvetllant que Joana Ortega hauria votat contra la independència en la consulta de Barcelona Decideix. Ironies a part, Bonet ha afegit que 'està dins les potestats del Govern decidir els guardonats' i que, per tant, s'ha de respectar la decisió.

Des d'ERC, la portaveu de parlamentària, Anna Simó, ha considerat 'lògic' que Duran rebi la Creu de Sant Jordi si es troba entre els eurodiputats que han de ser distingits. Per la republicana, seria 'una discriminació' no atorgar-li aquest guardó al líder d'Unió si s'ha decidit que tots els que estaven en la seva situació el rebran. Amb tot, Simó s'ha estranyat que s'hagi escollit 'un criteri temàtic per primer cop' per atorgar les Creus de Sant Jordi, i ha fet notar que després d'uns anys reduint el nombre de distincions, ara s'ha elevat de nou la xifra.

Per la seva part, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha qüestionat que el Govern hagi donat la Creu de Sant Jordi als eurodiputat pel context de la setmana passada amb tot el debat sobre l'austeritat i els vols en primera classe, i perquè Duran i Lleida és molt proper a l'Executiu. Al seu parer, 's'hauria de replanteja perquè així aquest premi tindria més prestigi' ja que ara 'no ha estat una decisió molt oportuna i adequada'. Pel que fa als 50.000 euros de cost ha dit que no coneixia la xifra però que 'seria demagog dir que amb aquests diners s'arreglaria el món'.

Des de Convergència i Unió s'ha justificat l'atorgament de la Creu de Sant Jordi a Duran i Lleida argüint que si Duran va formar part de la primera fornada d'eurodiputats i el motiu del guardó és precisament reconèixer el treball d'aquests no es podia excloure al líder d'Unió. 'No podem esborrar la història' ha adduït el portaveu de CiU Jordi Turull.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Pantinet fletxa El Pla de Santa maria
13 d'abril de 2011, 19.58 h

Totalment d'acord que donin la Creu de Sant Jordi a Durante y Lérida, però, però la vull també per Carmen de Mairena, Chiquito de la Calzada i Belén Estaban. crec que tenen molts més mèrits que el Durante y Lérida. Crec que ARA les fan de llautó.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Violant fletxa St. Cugat del Vallès
13 d'abril de 2011, 19.17 h

Si la Fundació Trias Fargas, va haver de canviar de nom arran dels escandols financers, que no es merexia portar el nom de tant digníssim personatge, crec que els premis dela Generalitat haurien de canviar de nom. No pot ser que el nom d'un sant s'embruti amb tanta poca dignitat. És que en aquest país no hi ha ni una espurna d'ètica!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
ANTON fletxa san jose
13 d'abril de 2011, 15.49 h

QUINS COLLONS, aixo demostre que aquest tipus porte 25 anys sense treballar i vivint com un rei a costa dels Catalans, quina pena ara resultara que el que NO tingui la Creu sera sinonim de Catalanitat..........pobre Sant Jordi


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
toni fletxa vic
13 d'abril de 2011, 13.52 h

És un orgull no tenir la Creu de Sant Jordi ,si m'han de barrejar amb el Sr. Duran no l'acceptaria mai .
Quina manera de desacreditar un guardó .


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
13 d'abril de 2011, 12.45 h

REALMENT ÉS VERGONYÓS QUE LI DONIN A AQUEST SER LA CREU DE SANT JORDI. O ÉS QUE S'HA DEVALUAT TANT QUE, LLAVORS SÍ, QUE EFECTIVAMENT LA MEREIX?. QUINS SÓN ELS REQUISITS PER ATORGAR TAL DISTINCIÓ?
QUINA VERGONYA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
13 d'abril de 2011, 11.33 h

Amb 50.000 € senyors meus, i ho dic a tots els polítics que han decidit atorgar aquesta desacreditada distinció, i a tots aquells altres que creuen que si l'hi donen és perquè forma part del col·lectiu que la rebran, he de coincidir molt a pesar meu, però molt a pesar meu amb les declaracions d'en Millo. Si 50.000€ no són suficients per a muntar un nou quiròfan, sí que són suficients com per ajudar aquelles institucions que estan donant de menjar a tantes famílies que es troben e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
13 d'abril de 2011, 11.16 h

Vivim en un país de titelles. On s'ha vist que un home que nega visceralment Catalunya, que es declara ser ecspanol i que nega el dret dels catalans d'escollir el seu destí i futur, li puguin donar una medallla, ara ja tan desacreaditada, com la de St. Jordi. Vist això, a la meva avançada edat ja només em resta per a veure que aquesta distinció la donin a títol pòstum al nazi d'en samaranch i a en vidal quadres. Valga'm déu quin país, I pensar que han obtingut els vots suficients com ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Maya fletxa Barcelona
13 d'abril de 2011, 10.53 h

Aquest senyor es veu que vol ser ministre a Madrid......i si tenim estat propi no ho podrà ser! Màxim ambaixador! No crec que es mereixi la Creu de St.
Jordi - no crec que mai pensi primer en Catalunya. Primer en ell - i sobre tot Espanya! És un espanyolista profund. NO A LA CREU!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
glòria fletxa valles occidental
13 d'abril de 2011, 10.15 h

No es mereix aquesta creu, no ha fet res per CATALUNYA, ni ho farà, com ciutadana catalana, hem nego a aquesta condecoració.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
pili fletxa barna
13 d'abril de 2011, 08.37 h

Suposo que li han donat per la seva intensa vida sexual...no ? si no, perquè.??? per Catalunya no ha fet res, al contrari.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.