directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Albert Rivera: 'La declaració d'independència és il·legal i inconstitucional'

Assegura que un Parlament no pot proclamar la independència perquè és 'delictiu' · Emplaça els independentistes a canviar les regles del joc de la Constitució espanyola

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Continuen les intervencions al debat a la totalitat de la Llei de Declaració d'Independència. La quarta intervenció de la tarda ha estat la d'Albert Rivera, líder de Ciutadans, que ha denunciat que el debat s'està produint perquè la majoria de la mesa del Parlament ha admès a tràmit una proposta 'il·legal i inconstitucional', i en aquest sentit ha acusat el Govern espanyol, 'l'únic que té capacitat per impugnar la decisió de la mesa', de no haver actuat. Per Rivera, 'un parlament autonòmic no té competències per debatre ni per declarar unilateralment la independència. És delictiu, algú ho havia de dir', ha ironitzat. Rivera ha insistit que el marc legal és la Constitució espanyola, i ha demanat als polítics de Solidaritat Catalana que 'no confonguem els somnis amb la realitat, no fem ciència ficció', i els ha emplaçat a canviar les regles del joc a través d'una modificació de la Constitució.
En la seva intervenció al ple, Albert Rivera s'ha definit com a demòcrata, i ha assegurat que als polítics de Ciutadans no els agraden 'els cops a la democràcia, ni vestits de militar ni vestits amb corbata'. En aquest sentit, ha criticat CiU per haver admès a tràmit la Llei, i ha recriminat a Artur Mas que no fos present a la sala.

Per últim, Rivera ha recordat els polítics d'ERC i de SI que és 'gràcies a la democràcia espanyola' que els independentistes són al Parlament, i ha denunciat que per defensar la independència posin a Kosovo 'de referent'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Pantinet fletxa Les Escaldes
4 de setembre de 2011, 14.16 h

Albertito Primo de Rivera: I tu que ets? A veura torrecollons, de quina Constitució em parles? De la castellana? Dons mira, ja t'he la pots fotre pel cul. Si els diputats del Parlament tinguessin una mica de vergonya quant puja per donar la seva opinió la resta marxaria del la sala. Però com que al fons estan d'acord amb ell. no ho fan. Mire-ho, ara mateix l'únic que diu el que vol es L' Albertito, els demés callats com a rates covardes. On cvol anar Catalunya amb aquests parlametaris? Jo ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Jordi fletxa Bcn
15 d'abril de 2011, 21.17 h

"Gràcies a la democràcia espanyola" hi ha una llei de partits que condemna cert tipus de terrorisme i fa els ulls grossos davant altres (GAV, España 2000, etc.). O marxem ja, o ja ho ha dit el metrosexual del Rivera: Es moren de ganes d'il·legalitzar-nos a nosaltres també i, com ells són els que fan i desfan les lleis, o poden fer amb total impunitat. Aneu a demanar després ajuda a la UE, aneu, que vos diran que en coses internes dels estats no s'hi fiquen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Pantinet fletxa El Pla de Santa maria
15 d'abril de 2011, 19.23 h

#14 fancescc Vull felicitar-te per la manera d'enfocar la realitat, A Catalunya manca molta gent com tu, d'altre manera ens aniria tot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
francescc fletxa Barclona
15 d'abril de 2011, 17.17 h

No vull faltar-li el respecte a ningú, però, aquets noi em treu de polleguera.Et diré una cosa: Legitimitat d'un poble agredit sistemàticament per més de tres segles. Estem farts, i no te'l diu un de soca-rel no, te'l diu un de Málaga que va arribar a Catalunya amb 24 anys però que coneguda, mínimament la historia del patiment dels natius d'aquesta Nació, has de ser de mal paller per no fer-les-hi costat. Saps qui va donar-li les ordres a Alejandro Lerroux per que vingués a Catalunya... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Jaume Olivé fletxa Castellbisbal
14 d'abril de 2011, 14.59 h

#12 Has llegit bé el que he escrit? El Rivera diu que no està recollit a la constitució, però això és una obvietat que no cal que aquest Sr. Expliqui, perquè a cap constitució es recull. Després explico que la declaració de kosovo és legal, encara que ell diu que és il·legal. Fes-hi una rellegida, que em sembla que no ho has llegit tot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Pantinet fletxa El Pla de Santa maria
14 d'abril de 2011, 14.55 h

#11 Jaume Olivé de castellbisbal. Dius que no està recollit a la constitució ejspanyola? I? Has dit Ejspanyola, no? Dons que s'he la fotin al cul. Som europeus i a la llarga mana mes la Merkel que el Z.P. La teva idea es calcada a la del P.P. i CD's.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jaume Olivé fletxa Castellbisbal
14 d'abril de 2011, 14.50 h

Aquest noi és molt llest, però el que fa pena és que amb les seves paraules enredi a la gent.

Ja sabem que la declaració d'independència, així com el dret a l'autodeterminació no està recollit a la constitució espanyola, de la mateixa manera que no ho està a cap altre constitució.

No és que ens comparem amb Kosovo, només utilitzem l'exemple de la declaració unilateral d'independència que en el seu moment va fer Kosovo, i que la Cort Internacional de Justícia de la ONU va avala... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Salva fletxa Països Catalans
14 d'abril de 2011, 13.44 h

És il·legal amb les vostres lleis espanyoles desgraciat!! ...aquestes lleis ens les hem de passar tots per entre el forro de la collonera!!

LA INDEPENDÈNCIA NOMÉS S'ACONSEGUIRÀ DE MANERA UNILATERAL... AIXÍ ÉS QUE DEIXEU ESTAR DE BANDA A TOTA AQUESTA COLLA DE GAMARUSSOS I OBRIU ELS ULLS PER VEURE TOT EL QUE HEM PERDUT, TOT EL QUE ESTEM PERDENT I TOT EL QUE PERDREM estant vinculats a Espanya...

Salut i Independència!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
14 d'abril de 2011, 12.40 h

TAMBÉ VA SER IL·LEGAL EL QUE VA FER FRANCO I MIRA, EL VAM TENIR GAIREBÉ QUARANTA ANYS!!!
I TU EN ETS UNA RÈMORA!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Pantinet fletxa El Pla de Santa maria
14 d'abril de 2011, 11.48 h

Rivera, calla pallasso, qui merda ets tu? A qui representes? A quatre espanyolistes deshubicats i merdosos. Com pots dir que es il·legal? Per aquesta regle de tres, saps quantes nacions serien il·legals? Apa ves a dormir la mona. i deixa de fumar coses extranyes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.