directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 11:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Turull: 'Cal no badar i que volent fer un pas endavant en fem cinc enrere'

El portaveu del partit de Govern defensa l'abstenció del seu grup a la Llei de Declaració d'Independència

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La darrera intervenció del debat a totalitat de la Llei de Declaració d'Independència ha anat a càrrec del diputat portaveu de CiU, Jordi Turull, que ha assegurat que el debat sobre l'Estat propi 'no ens espanta', però ha recordat que tot i que 'estiguem d'acord amb el què, no vol dir que estiguem d'acord amb el com ni amb el quan'. En aquest sentit, Turull ha recordat que el compromís de CiU amb l'electorat 'és per iniciar el camí del dret de decidir' en aquells temes que generin consensos, com és el Pacte fiscal. Davant d'un hemicicle sense la majoria de consellers del Govern -només Ortega i Mas-Colell s'han quedat a les seves butaques- Turull ha assegurat que 'prenen nota' del moviment de les consultes, però ha demanat 'paciència per assolir la sobirania, i no parlar-ne tant'. 'Per nosaltres té molta més potència el compromís de Pujol que el crit permanent d'independència d'alguns', ha reblat Turull, que ha reiterat la petició de CiU a SI per tal que retiressin la proposició de llei perquè no sigui derrotada al Parlament, tal com finalment ha succeït.

Comparteix
   


Etiquetes
Turull ha criticat la postura de Solidaritat, ja que 'cal no badar i que volent fer 1 pas endavant en fem 5 enrere', i ha assegurat que la transició cap al Dret de Decidir passarà pels 'grans consensos' de la societat catalana, com el pacte fiscal.

El portaveu de CiU ha reconegut que 'S'ha produït un canvi històric de paradigma de la nació catalana' arran de la retallada de l'Estatut, que ha suposat 'un abans i un després', i ha recordat que la federació nacionalista 'entén el dret de decidir sense límits', però ha demanat la retirada de la proposició de Llei a SI davant la votació adversa. 'Interpretin les urnes i retirin aquesta proposta', ha reblat Turull.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Jordi fletxa Barcelona
14 d'abril de 2011, 16.41 h

Degeneració de les paraules que s'utilitzen : El “Dret a decidir” no es el mateix que el Dret d'Autodeterminació dels pobles. Aquests últim comporta definir-nos nosaltres el que som i decidir el que volem. El que no ha de badar es el Govern ja que s'ha dit i s'ha repetit per part del Govern Central que amb Catalunya no hi res a negociar. De manera que tornant a la degeneració de paraules, el “Pacte Fiscal” abans “Concert econòmic” i amb els temps potser hom dirà un altre cosa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
14 d'abril de 2011, 15.42 h

4 paraules: porucs, covards, botiflers, apoltronats!
Ara no toca, i quan tocara? potser son adictes al tarot (i s'el creuen...)i per aixo saben quan es o no el moment.
De moment per aquesta gent no toca, pero a sobre i per mes inri, tampoc toca fer pedagogia per que un dia ho toqui (segons aquests criteris seus, es clar)
Be, per quan segons per ells sigui el moment ja no existirem, ja no tindrem cultura, llengua, ni calers i segurament aleshores diran que per aquests motius tampoc no toca.
Quin... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
14 d'abril de 2011, 13.19 h

Pobre Turull, que ingenu que és amb el pacte fiscal i fent de portaveu i tapant les vergonyes de CIU. Com poden ser tan mal educats de no ser presents els seus diputats al seu escó quan parlava en Strubell. On era el Sr. Mas? On és el respecte que demana quan és ell el primer en no fer-ho?. Déu n'hi do!! Sempre ha dit que s'ha de ser valents i enfrontar les coses i donar-li solucions. Van ser uns covards. El govern dels millors no es pot abstenir, ha de donar la cara i no amagar-se com una... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.