directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 14:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Clam del funcionariat sanitari a la plaça Sant Jaume contra les retallades

Milers de treballadors públics omplen la plaça mitja hora abans de l'inici de la protesta

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Milers de funcionaris, entre personal sanitari, mestres i professors de l'ensenyament públic i altres treballadors públics, s'apleguen aquest dijous a la tarda la Plaça Sant Jaume per protestar contra les retallades del Govern en la sanitat i l'educació. Mitja hora abans de l'inici oficial de la protesta, prevista per les sis de la tarda, la plaça s'ha omplert majoritàriament de personal sanitari, vestits amb les seves bates blanques, cridant i exhibint pancartes contra el conseller de Sanitat, Boi Ruiz i consignes a favor de la sanitat pública com 'Salut sí, Boi no', 'Tots som usuaris i no ens miris, uneix-te' i 'Les autoritats sanitàries adverteixen que Mas i Boi perjudiquen la salut'.
retallades, plaça Sant Jaume, funcionaris, manifestació
Comparteix
   


Etiquetes
Cada pocs minuts, els manifestants guarden un minut de silenci 'en memòria de la sanitat pública' catalana, i un cop transcorregut aquest temps, tornen a xiular i cridar consignes com 'ens farem budistes. Si no ens operem en aquesta vida ens operarem en la següent', 'Sanitat redueix despeses: atenció, que sortejarem les pastilles' i 'Que no retallin la teva salut'. Mentrestant, els accessos a la Plaça Sant Jaume estan col·lapsats de manifestants que intenten accedir a la plaça i la Via Laietana es troba tallada al trànsit rodat des de força estona abans de la protesta. La Guàrdia Urbana ha xifrat l'assistència en 10.000 persones.

Aquesta és la segona jornada consecutiva de protestes del personal sanitari. Aquest dimecres, centenars de facultatius dels hospitals de Bellvitge, de la Vall d'Hebron, de l'Hospital del Mar i el Clínic van sortir al carrer per protestar contra les retallades en sanitat. Les protestes van comportar el tall de la Ronda Litoral, la Ronda de Dalt, la Gran Via i alguns carrers de Barcelona, com Urgell i l'Avinguda Diagonal. A la tarda, una nova manifestació, convocada per Facebook, va aplegar més d'un miler de persones que van tornar a tallar la Ronda Litoral i va recórrer per diversos indrets de la ciutat. El denominador comú de les protestes van ser la defensa de la sanitat pública i les crítiques al conseller de Sanitat, Boi Ruiz.

Dimarts d'aquesta setmana, el mateix Ruiz, va comparèixer després del Consell de Govern va garantir les urgències, l'atenció primària i les malalties greus en un intent per tranquil·litzar els ciutadans. Per la seva banda, les gerències dels hospitals estan a l'espera que el Departament de Sanitat validi els plans de xoc per a cada centre, que, segons avancen els sindicats, inclou l'acomiadament de personal eventual i el tancament de quiròfans, llits i plantes, entre d'altres.

En aquesta ocasió, el personal sanitari està acompanyat de metres i professors dels centres públics que també protestaran contra les retallades. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ja ha anunciat que se suprimirà la sisena hora i que els professors de l'escola pública hauran de treballar una hora més. La supressió de la sisena hora, però, quedarà exempta en els casos que es necessiti reforç escolar o en centres ubicats en barris necessitats.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
Eli fletxa sabadell
16 d'abril de 2011, 18.34 h

Jo estic a la Sanitat Pública i penso que es pot retallar segons que peró només que es cobrés els que venen de vacances a fer turisme de salut, els inmigrans que no han cotitzat ni un dia i ja demanem proves i proves, els de fora de Catalunya, diga-li la comunitat que volguis , perque no es cobra a la seva comunitat? be que es fa a la contra. I aixi buscan , buscan trovariem forces llocs , dels quals treure diners, peró sempre es treu del mateix lloc


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Ivan fletxa Avinyó
15 d'abril de 2011, 15.10 h

#15 Ho sento si la meva resposta ha semblat una mica dura, però conec a algunes persones (entre elles una ex) que van anar a la manifestació i et puc assegurar que de funcionaris ganduls no tenen res. Segur que alguns llestos es van pujar al carro, però la majoria eren treballadors que ja estan fins als nassos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Ca l'Enric fletxa Girona
15 d'abril de 2011, 15.02 h

Va "12" va ,que tu salvaràs la merda de govern de CiU4%...continua així, que si que tots els que es manifestaven a la Plaça Sant Jaume son del tripartit...UUUUUUUUUUUUH que ve el tripartit. Quina llàstima que mentre tu continues parlant del passat , ERC vota que si a la llei d'independencia i al concert economic i CiU és posa al costat de C's, PP i el PSC i a CiU ja li demanen la dimisió només 100 dies després. Ja no us defensa ni la Rahola. Sort que quedes tu el Supercomentarista anti-... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Santi Vidal fletxa Barcelona
15 d'abril de 2011, 14.22 h

El govern de l'estat talla i retalla, i fa tallar i retallar, qualsevol cosa, excepte l'Alta Velocitat ( amb inútils estacions sense viatgers), Ministeris ( inútils sense competències ), i l'exèrcit ( amb ... deixem-ho corre) : tres matèries intocables per definició (?).


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Salva fletxa Països Catalans
15 d'abril de 2011, 14.02 h

#14 No vaig desencaminat Ivan... i això de xarnego ho he dit en un to col·loquial intentant no ofendre a ningú... potser sí que m'ho podia haver estalviat, però tothom m'ha entès.

Salva


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
ivan fletxa Avinyó
15 d'abril de 2011, 13.52 h

#5 Tú tampoc tens gaire idea del que parles, la veritat... i això de "xarnego" em sobra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
15 d'abril de 2011, 13.47 h

#12 Perdona que dubti de les teves històries parentals. Jo també tinc coneguts (no familiars) que treballen a la sanitat pública i es caguen en CIU, però és clar, segons el teu raonament deuen ser uns endollats o uns idiotes.

Fantàstic, com que Sala hi era, això treu tota legitimitat a la manifestació on hi havien milers de persones. Genial.

L'enllaç te'l pots ficar on et capigui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
15 d'abril de 2011, 13.06 h

#10 Treballadors de la sanitat pùblica n'hi ha molts, de fet tinc familiars de 1er. grau que ho son i no es deixan manipular pels del tripartit que no dormen pensant en les eleccions del 22-M.

En Josep Mª Sala no és cap treballador de la sanitat pùblica.

Te, llegeix i calla tros d'ase!.

http://www.ara.cat/ara_premium/debat/Benestar-mentides-financament_0_463153708.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
15 d'abril de 2011, 13.03 h

#5 M'acabo d'assebentar que el Fileso Josep Mª Sala hi era en un lloc destacat.

No cal afegir-hi res més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
15 d'abril de 2011, 13.03 h

#6 Qui perd els papers ets tú, que per defensar el teu Govern et dediques a insultar els treballadors de la sanitat pública.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.