directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

La UE es posiciona a favor de les emissions de TV3 al País Valencià

Tot i això, asseguren que no hi poden intervenir perquè no tenen competències en aquest àmbit

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Nou revés al Govern de Francisco Camps a poques hores de la manifestació multitudinària a favor que TV3 es vegi al País Valencià. En aquest cas el suport a TV3 ha arribat d'Europa, on la vicepresidenta de la Comissió Europea i responsable de Telecomunicacions, Neelie Kroes, ha respost la interpel·lació de l'eurodiputat Oriol Junqueras sobre el cessament de les emissions, assegurant que les normatives europees imposen 'als estats membres l'obligació de no restringir les recepcions de retransmissions d'altres estats membres', i també dins d'un mateix Estat. Tot i això, Kroes ha recordat Junqueras que 'la Comissió Europea no té competències per intervenir en aquest cas', ja que la resolució d'aquest polèmic episodi de censura correspon als òrgans de l'Estat.

Comparteix
   


Etiquetes
Tal com informa Vilaweb, en la seva resposta de suport a les emissions de TV3 al País Valencià, Kroes ha reconegut el paper dels mitjans 'a l'hora de fomentar la riquesa lingüística i la diversitat', però ha recordat que es tracta d'un 'assumpte intern' de l'Estat espanyol.

Cal recordar que Junqueras va decidir elevar a la Comissió Europea el cessament de les emissions de TV3 al País Valencià en considerar que el Govern de Francisco Camps contravé diverses normes europees, com la Carta Europea de les Llengües Regionals i la Directiva de Serveis de Mitjans Audiovisuals, ja que segons aquesta directiva, els estats de la UE han de garantir la llibertat de circulació dels productes audiovisuals i han d'evitar que les fronteres polítiques i administratives siguin un obstacle per a la diversitat lingüística. Per això va demanar l'empara a les institucions europees perquè actuessin.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3 Jaume Lladó
Jaume Lladó fletxa [object Object]
17 d'abril de 2011, 11.24 h

Espero que la dreta valenciana encapçalada pel Sr Camps aviat canviï-hi d’actitud, pel bé d’una comunitat amb ganes d’obertura i cultura catalana. La cultura valenciana es nodreix a través d’un idioma molt antic i molt ric en expressions i sentiments; qui altera això, degrada el futur de les properes generacions de mantenir aquesta singularitat del poble valencià. L'ESSÈNCIA D'UN VALENCIÀ, NO S'EXPRESSA EN CASTELLÀ, SINÓ, EN CATALÀ O VALENCIÀ; qui nega això, nega la seva ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
ANTON fletxa san jose
16 d'abril de 2011, 15.14 h

Be, al menys fem soroll, es una forma de fer les coses perque els europeus no s´extranyn cuant arribi el moment de la independencia, "en mica en mica somple la pica"


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi fletxa Barcelona
16 d'abril de 2011, 14.44 h

Hi han coses que no encaixen : “la Comissió Europea no té competències per a intervenir en aquest cas", “els estats de la UE han de garantir la llibertat de circulació dels productes audiovisuals”. ¿Qui controla o hauria de controlar que els estats facin allò al que estan compromesos? ¿Hi ha sancions per a els governs que administren els estats i que no facin el seu deure?, Per altres assumptes que son competència dels Estats, la UE si semble que sanciona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.