directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Desunió a CiU

Dia d'acusacions i retrets a la coalició nacionalista

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Matí mogut a la coalició de Convergència i Unió, en crisi des dels pobres resultats a les eleccions municipals, que van suposar per la formació la pèrdua dels principals centres de poder que els quedaven a la geografia catalana. Ha disparat el primer tret Unió Democràtica, que ha acusat Convergència de qüestionar Duran i Lleida, i han amenaçat de trencar la federació si Convergència no rectifica. Més tard Jordi Pujol, entrevistat per Antoni Bassas, ha recriminat a Duran que "no pot decidir els pactes" per si sol. A mig matí Duran ha intentat apagar el foc, qualificant l'últimatum d'Unió com una "filtració malinterpretada".
duran mas pujol lleida ciu
Comparteix
   


Etiquetes
Primer ha estat Unió Democràtica de Catalunya (UDC) qui ha alertat Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) que continuar amb un 'qüestionament' constat del seu líder, Josep Antoni Duran i Lleida, i de la seva estratègia en matèria de política espanyola, pot portar a una situació de ruptura de la federació nacionalista. La formació de Duran ha mantingut aquest debat en l'última reunió de la seva direcció, on diversos dirigents es van posicionar en aquest sentit, segons han explicat fonts del partit. Tot i això, les mateixes fonts han remarcat la voluntat d'UDC de mantenir la federació, però també han alertat que "si dos no volen caminar, no caminen".

El partit que lidera Josep Antoni Duran i Lleida vol que s'acabi amb el "qüestionament diari" de la figura del seu líder i ha alertat que no permetran "segons quines actituds". En els últims dies han aparegut sectors de CDC i de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) que han posat en qüestió que Duran i Lleida sigui el candidat de CiU al Congrés dels Diputats. Una posició de determinats sectors que es produeix al mateix temps que Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida han començat a abordar quina ha de ser l'estratègia de CiU de cara a la política espanyola i una eventual entrada al govern espanyol, on mantenen discrepàncies.

Pujol els toca el crostó


A mig matí, i entrevistat per Antoni Bassas a Catalunya Ràdio, l'expresident de la Generalitat i president de CDC, Jordi Pujol, ha advertit a Duran i Lleida que no pot prendre unilateralment decisions sobre la política de pactes postelectorals a Madrid. A més, ha alertat que si algú diu que sí pot prendre decisions sol, "es pot arribar a una situació de ruptura".

Per Pujol ara cal posar-se "d'acord amb les normes" i determinar qui decideix. "Decideix un senyor sol o decideix la federació? Això és el fonamental", ha dit, tot defensant que "és evident" que ni Duran ni Mas no poden prendre les decisions unilateralment.

Pujol també ha acceptat que continuar amb la Federació no és una solució vàlida per tothom: "hi ha gent a CDC i a UDC que, no ara, sinó de fa molt temps, que els agradaria anar els uns per una banda i els altres per l'altra". Tot i això, ha afegit que des de Convergència "aquesta no és l'opinió molt dominant ni el desig que hi ha".

Duran matisa

Més tard i des de Madrid, el president del Comitè de Govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha acabat negant que el seu partit estigui "dramatitzant" arran del suposat "ultimàtum" a CDC amb vista a les properes eleccions espanyoles. Duran i Lleida ha assegurat que a la seva formació no han "obert la boca" i ha qualificat de "filtració malinterpretada" el que ha donat peu a la notícia. Tot i això, la pregunta del milió ha vingut a continuació, i ha respost amb la neutralitat que el caracteritza. Durant ha negat que, en futurs pactes d'àmbit estatal, "l'objectiu fonamental" sigui "tenir un ministeri".

Estarem alerta de les declaracions de la resta de membres destacats de la coalició, que segur que tenen molt a dir-hi. Un cop desfermada la polèmica, sembla que ningú pot estar-se de dir-hi la seva.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
jordi fletxa l'h
20 de juny de 2007, 01.02 h

Es veritat que han perdut centres de poder però de mals resultats,res de res!!Preucupeu-vos de vosaltres que ja us fa falta!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Amic fletxa LLeida
19 de juny de 2007, 20.58 h

CIU s´enfonsa a marxes forçades i la ruptura sembla inminent. Si el Duran entra al govern de Madrid serà la millor notícia pel tripartit a Catalunya i la tomba pel Mas que tindria uns mals resultats assegurats.I sinó entra, Sant Cugat serà el govern més important sota el control de CIU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.