directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 20:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Nou web de la cultura catalana a Frankfurt

El redisseny és molt més complet, inclou un cercador del programa d'actes i s'ha traduït a l'alemany, l'anglès i l'espanyol

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Institut Ramon Llull (IRL) ha donat a conèixer aquest dilluns el redisseny i ampliació de la web (www.frankfurt2007.cat). El web adapta el seu disseny a la figura que Miquel Barceló ha creat amb motiu del projecte Frankfurt 2007, amplia els seus continguts i presenta un cercador que facilitarà la consulta de les més de 160 activitats que inclou el programa.
miquel barceló ballarina frankfurt llull
El logotip, obra del pintor Miquel Barceló

Comparteix
   


Etiquetes
El nou web presenta una imatge amb el logotip del projecte Frankfurt 2007, creat pel pintor Miquel Barceló i, malgrat incloure pràcticament els mateixos apartats que l'anterior versió –que estava associada al logotip Cap a Frankfurt- amplia alguns dels seus continguts. Precisament, a la pre-home (prèvia a l'entrada principal) el web ofereix les principals imatges i noms de la cultura catalana que finalitzen simbòlicament en la imatge de la ballarina dibuixada per Barceló.

L'apartat corresponent a la cultura catalana actualitza els textos i amplia els àmbits de descripció. En cadascun d'aquests àmbits s'inclou una galeria de fotografies per apropar als usuaris alguns dels aspectes més destacats de la cultura catalana.

L'altre punt a destacar del nou web és el cercador que ofereix la possibilitat de fer una cerca avançada per temàtiques, per dates o per localitzacions. Aquest és un dels punts més importants del nou disseny, ja que l'extens programa requeria una eina per a facilitar l'accés a la informació.

L'objectiu del web, que sortirà amb la informació bàsica del projecte, és anar ampliant de manera progressiva fins arribar a l'octubre, quan se celebraran la majoria de les activitats vinculades a la Fira del Llibre de Frankfurt. Les dades que presenta fan referència als esdeveniments amb el contingut detallat del programa, biografies, fotografies o vídeos.

El contingut es divideix en set entrades: Fira (amb la descripció del que és la Fira de Frankfurt), la Cultura Catalana (amb onze subnivells), Programa (amb l'accés al cercador), Premsa (amb les notes de premsa i dossiers quan sigui el cas), Enllaços (amb les institucions, organismes i empreses col·laboradores), Publicacions (amb PDF dels materials i conferències publicades per a l'ocasió) i Llull TV (l'apartat audiovisual on es podran consultar vídeos sobre la cultura catalana o sobre aspectes del programa, enregistraments d'activitats del programa, videoclips dels protagonistes i les càmeres web que hi haurà instal·lades a l'estand institucional a l'octubre).

L'IRL està treballant perquè aquest web s'adapti en cada moment a les recomanacions adoptades pel Consorci World Wide Web (W3C) per tal d'eliminar les barreres que dificulten el dret de qualsevol persona d'accedir a la informació i la comunicació. De moment es presenta en quatre versions idiomàtiques: català, castellà, anglès i alemany.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.