directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Per Pujol és un 'fracàs personal' que no s'hagi aconseguit l'encaix Catalunya-Espanya

L'expresident de la Generalitat lamenta que l'esforç d'aproximació entre els dos bàndols hagi 'desaparegut'

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha recordat aquest dimarts que durant seixanta anys ha defensat 'a peu i a cavall' un millor encaix de Catalunya a l'Estat espanyol i ha assumit com un 'fracàs personal' que aquest repte no s'hagi assolit. Pujol ha destacat que la relació actual entre Catalunya i Espanya 'és la pitjor' que ha viscut mai i considera que els 'esforços d'aproximació' que hi havia en èpoques anteriors 'ja no hi són'. L'expresident ha lamentat la política 'negativa' del govern espanyol i ha reconegut que el projecte català encaminat al 'reconeixement de la nació catalana' i a la creació d'una unitat 'harmònica i mútuament beneficiosa' per ambdues parts 'ha fracassat'. 'No em declaro independentista però no puc acceptar la residualització de la catalanitat', ha reiterat l'expresident Pujol, que en un acte a Tarragona ha reivindicat la necessitat d'una unitat catalana forta a Madrid per defensar els fons de competitivitat que corresponen a la Generalitat. 
jordi pujol
Comparteix
   


Etiquetes
L'expresident de la Generalitat ha recordat que durant molts anys Catalunya ha lluitat perquè 'es reconegui i garanteixi' la seva activitat econòmica, el seu funcionament social i la seva cultura com a pròpies i ha lamentat que actualment el país es trobi en una situació de 'certa indigència'.

'Ens estan imposant un altre model', ha assegurat Pujol, que ha fet referència a la 'demolidora' sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. De fet, l'expresident assegura que la situació de Catalunya 'està molt pitjor ara que abans del nou Estatut'. En aquest sentit, Pujol ha lamentat que qualsevol actuació que faci el Parlament de Catalunya 'pugui ser esmenada pel Congrés de Diputats'.

L'expresident també ha criticat el 'mal acord' pel finançament apuntant que el país 'segueix ofegat econòmicament'. Pel que fa a la llengua i la cultura catalana, Pujol ha destacat la necessitat de 'no renunciar a la inversió lingüística' davant la 'gran quantitat d'immigració' que el país ha rebut en els últims anys.

Unitat per reclamar el fons de competitivitat a Madrid

Pujol ha subratllat la necessitat que totes les formacions polítiques catalanes facin front comú per reclamar els 1.450 milions d'euros del Fons de Competitivitat al govern espanyol. 'Hem de reclamar que ens paguin el que ens deuen', ha manifestat l'expresident de la Generalitat, que ha afegit que aquests diners 'alleugerien molt' la pressió que hi ha actualment sobre la sanitat catalana. En aquest sentit, Pujol ha apuntat que, per primera vegada, 'sembla que el PSC estigui disposat a donar la cara'.

De fet, segons l'expresident, 'aquesta serà una prova de foc pel PSC', però també 'per la resta de partits catalans'. Pujol ha qualificat de 'trampa' i 'd'autèntic incompliment' l'actitud del govern espanyol davant aquesta qüestió i ha manifestat que aquest 'no es pot comportar com un morós qualsevol'.

Pel que fa a la polèmica de les retallades en sanitat que preveu dur a terme el Govern, Pujol ha assegurat que la reducció de la despesa de la Generalitat 'és absolutament necessària i no pot esperar'. Davant la proximitat de les eleccions municipals, l'expresident ha apuntat que el president de la Generalitat, Artur Mas, està 'assumint un risc' ja que són conscients que el país els pugui castigar per posar en marxa aquestes mesures.

Pujol ha manifestat que durant molts anys 'el tripartit ha estat enganyant el país' i ha lloat l'actitud de l'actual Govern per 'no amagar la situació financera' que pateix la Generalitat. 'Molts ho haurien amagat fins passades les eleccions', ha assegurat l'expresident.

Pujol ha fet aquestes declaracions en el marc de la seva visita a Tarragona aquest dimarts al matí. L'expresident ha ofert una conferència en el cicle de jornades 'Bon dia Tarragona' organitzades per la Cambra de Comerç i, posteriorment, s'ha reunit amb la candidata de CiU a Tarragona, Victòria Forns.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
20 d'abril de 2011, 17.06 h

Aquest home fa aigües per totes bandes. Ha tingut més de 25 anys per anar redreçant Catalunya, però és clar, el què li interessava era el peix al cove. Sr. Pujol, si en els moments actuals d'espoli total a Catalunya, de vexació total cap als catalans, de menyspreu cap a la nostra nació i de submissió cap aquells que ens volen englotir, al damunt dieu que no us sentiu independentista, aleshores vos i tots els vostres convergents no ens feu falta. Estem tips de les vostres xerrameques co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
toni fletxa vic
20 d'abril de 2011, 16.36 h

30 anys perduts , el país amb la situació que es troba i ara se'n adona Sr pujol .
i encara n'hi ha alguns que el consideren un gran estadista ,sort que l'història posa a cadascú al seu lloc .
El que hauria de fer és demanar perdó a totes aquelles persones molt més inteligents que durant anys li van dir que només hi ha una sortida amb espanyols.
Ah i si vol ser una mica creïble que convergència es deixi estar del concert (que no aconseguirà mai) i aposti d'una vegada per totes pe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Almogaver.cat fletxa Despertaferro
20 d'abril de 2011, 03.46 h

Francament nomes un home honest, responsable i del tot honorable, es capaç de fer aquesta declaració. Tot i aixo ha aconseguit la immersió lingüística (ara en perill) i la TVE3 ara també tímidament contestada. Que han set dos èxits neta i principalment del President Pujol.
Ara i amb urgència, lo que convé a Nostra Nació, es la Independència i la plana Sobirania de Nostra Pàtria i Mare Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Titani fletxa Catalunya, proper estat europeu.
19 d'abril de 2011, 23.37 h

Aquesta expressió te alguna espècie de doble sentit i em sembla que l'entenc al sr. Pujol...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Sebastià fletxa Barcelona
19 d'abril de 2011, 17.57 h

"és un 'fracàs personal' que no s'hagi aconseguit l'encaix Catalunya-Espanya" diu ara en Jordi Pujol.
Ara bé, la realitat és que has fet fracassar a tota la societat catalana en el teu particular i gran "fracàs personal". Quant de temps perdut per a tanta personalització del què hi pensaves que era Catalunya en lloc de saber què hi volia i necessitara Catalunya!!!! Quina pèrdua de temps per a tots els catalans...! Ara pots redimir tants i tans errors en lluitar de debò per a Cataluny... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Salva fletxa Països Catalans
19 d'abril de 2011, 17.28 h

Aquest home em sorpren... a mi no me'n sap gens de greu perquè MAI hi voldria encaixar amb els espanyols en el fet de romandre sotmesos sota les seves directrius... si en canvi que m'interessa buscar-hi un encaix en temes comercials, de negoci, etc... però amb Catalunya com a país independent dins la unió europea.

Salut i Independència!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.