directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La despesa de la recepció de Sant Jordi passarà de 200.000 a 18.000 euros

En aquesta xifra no s'hi compta l'acte de solidaritat amb el Japó a la Sagrada Família

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha explicat aquest dimarts que la recepció de Sant Jordi al Palau de la Generalitat costarà uns 18.000 euros, una quantitat que 'no té res a veure' amb els 200.000 que, segons ha dit Homs, es gastava l'anterior executiu en la festa al Palau de Pedralbes. Aquesta xifra, però, no té en compte l'acte de solidaritat amb el Japó que tindrà lloc a la Sagrada Família. Al Palau tindrà lloc, com sempre, l'acte litúrgic, la benedicció de les roses i la jornada de portes obertes, i s'afegeix una 'trobada-cafè', tal i com ho denomina el Govern, que substitueix la recepció a Pedralbes. S'ha convidat aquest any un centenar de persones, enfront de les més de 3.000 de Pedralbes.

Comparteix
   


Etiquetes
El Govern ha concretat aquest dimarts la llista d'actes amb motiu de la Diada de Sant Jordi, amb la novetat de l'acte institucional a la Sagrada Família en solidaritat amb les víctimes del terratrèmol del Japó. De fet, l'executiu va declarar el 23 d'abril com a Dia de la Solidaritat amb el Japó.

L'acte tindrà lloc al temple de Gaudí en deferència a l'interès que els japonesos mostren per l'obra de l'arquitecte català. L'homenatge començarà a les 12 hores a la façana del Naixement, on hi haurà diferents manifestacions artístiques de la cultura catalana i japoneses. Hi haurà dansa contemporània, cançons i balls populars com les caramelles, lectura de poemes, música clàssica i papiroflèxia, entre altres. Entre les dues torres centrals del temple es desplegarà un cercle de color roig evocant la bandera japonesa i a la façana es col·locaran desenes de grulles d'origami, símbol japonés que representa el desig de curació.

La presentadora de l'acte serà l'actriu Montserrat Carulla, que anirà vestida amb un kimono blanc d'acord amb la manera d'expressar el dol al Japó. El president de la Generalitat, Artur Mas, i l'ambaixador del Japó a Espanya, Fumiaki Takahashi, pronunciaran discursos.

Pel que fa a l'acte al Palau de la Generalitat, començarà a les 9 hores amb un acte litúrgic a la capella Sant Jordi oficiat per l'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach. Assistiran Mas, membres del Govern i autoritats de Catalunya. No es podrà fer una missa per ser dissabte sant. Mitja hora més tard, el president assistirà a la tradicional benedicció de les parades de roses que diverses entitats socials muntaran al Pati Gòtic del Palau. Serà després quan tindrà lloc la 'trobada-cafè' amb els representants de les entitats i amb les autoritats assistents a la celebració litúrgica.

La festivitat fora de les fronteres catalanes

A Madrid, el Centre Cultural Blanquerna celebra la Setmana de la Cultura Catalana, amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull. A més, les delegacions del Govern i els casals catalans a l'exterior han organitzat actes per fer arribar la festa a més de vint països d'arreu del món.

Així, més de setanta comunitats catalanes establertes a 41 països organitzen activitats i actes de celebració de la Diada de Sant Jordi, amb la participació dels més de 20.000 membres d'aquestes entitats.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Pantinet fletxa El Pla de Santa maria
20 d'abril de 2011, 11.11 h

Amb totes aquestes gestes, Sant jordi, l'onze de setembre, etc... etc... els notres polítics es foten fins les orelles de canapés Cava i whisky. Després canten Els Segadors (Bé canten.... s'els veu que no saben la lletre) I el POBLE que es el que PAGA aquestes despeses tant superflues, no es menja una "rosca" Com es poden gastar 200.000 € ? Ara 18:000 €? Al POBLE l'hi agradaria veure les factures de les 200.000 € i les de les 18.000 €, quedariem esgarrifats..... i a canvi de que? L... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.