directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 14:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un acte al Palau de la Generalitat i un homenatge al Japó a la Sagrada Família substitueixen la recepció de Sant Jordi

ICV i ERC no assistiran a la cerimònia religiosa a la Sagrada Família · Els partits cedeixen el protagonisme als candidats per Barcelona

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La Diada de Sant Jordi d'enguany arriba quan just queda un mes per a les eleccions municipals. És per això que els partits cedeixen protagonisme als seus caps de llista per Barcelona. Els candidats d'ERC i d'ICV-EUiA, per exemple, seran els representants de les seves formacions en la recepció que organitza el Govern, que aquest any se celebrarà al Palau de la Generalitat en lloc de a Pedralbes. Amb aquest canvi, la Generalitat estalvia 182.000 euros. Aquest any s'ha convidat un centenar de persones, enfront de les més de 3.000 de Pedralbes. A més de la recepció, hi haurà un acte de solidaritat amb el Japó a la Sagrada Família, on hi intervindrà el president de la Generalitat, Artur Mas.
sagrada família, papa, benet XVI
Comparteix
   


Etiquetes
Per aquesta Diada de Sant Jordi, el Govern organitza una recepció al Palau de la Generalitat que començarà amb un acte litúrgic a la capella Sant Jordi, oficiat per l'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach. Cal recordar que no es pot fer missa per ser dissabte sant. Assistiran Mas, membres del Govern i autoritats de Catalunya.

Després de la celebració litúrgica, el president de la Generalitat assistirà a la tradicional benedicció de les parades de roses que diverses entitats muntaran al Pati Gòtic del Palau. Serà després quan tindrà lloc la 'trobada-cafè' amb els representants de les entitats i amb les autoritats assistents a l'acte religiós.

Per part del PSC hi participarà el president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal; també estarà present la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho; els representants de CiU seran l'expresident Jordi Pujol, el secretari general d'UDC, Josep Maria Pelegrí, el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, i la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, entre d'altres; d'ERC serà el candidat a l'alcaldia de Barcelona, Jordi Portabella, l'únic representant; el mateix passarà amb ICV-EUiA, que estarà representada per Ricard Gomà, i també hi serà el candidat de C's per Barcelona, Jordi Cañas. Això sí, tant Portabella com Gomà ja han dit que no participaran en l'acte litúrgic.

La novetat d'aquest any, a banda del trasllat de la recepció de Pedralbes a la Generalitat, és la celebració d'un acte institucional a la Sagrada Família en solidaritat amb les víctimes del terratrèmol del Japó. De fet, l'executiu va declarar el 23 d'abril com a Dia de la Solidaritat amb el Japó.

L'acte tindrà lloc al temple de Gaudí en deferència a l'interès que els japonesos mostren per l'obra de l'arquitecte català. L'homenatge començarà a les 12 hores a la façana del Naixement, on hi haurà diferents manifestacions artístiques de la cultura catalana i japoneses. Hi haurà dansa contemporània, cançons i balls populars com les caramelles, lectura de poemes, música clàssica i papiroflèxia, entre altres.

Entre les dues torres centrals del temple es desplegarà un cercle de color roig evocant la bandera japonesa i a la façana es col·locaran desenes de grulles d'origami, símbol japonés que representa el desig de curació.

La presentadora de l'acte serà l'actriu Montserrat Carulla, que anirà vestida amb un kimono blanc d'acord amb la manera d'expressar el dol al Japó. El president de la Generalitat, Artur Mas, i l'ambaixador del Japó a Espanya, Fumiaki Takahashi, pronunciaran discursos.

Els caps de llista per Barcelona dels partits del Parlament seran protagonistes en aquest Sant Jordi preelectoral. Així, Jordi Portabella i Ricard Gomà seran les veus que representin ERC i ICV-EUiA en els dos actes institucionals, i el mateix farà el candidat de C's, Jordi Cañas. Pel que fa a l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, també participarà en la recepció de la Generalitat i en l'acte de la Sagrada Família, però en el primer estarà acompanyat pel president del grup parlamentari socialista, Joaquim Nadal. Pel que fa al PPC, Camacho anirà sempre acompanyada pel seu candidat per Barcelona, Alberto Fernández Díaz. L'alcaldable de CiU té la seva agenda pròpia amb diverses aparicions públiques durant tota la jornada.

Si l'any passat era la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut el principal tema de debat polític en la Diada de Sant Jordi, la festa estarà marcada aquest any per la proximitat de les eleccions municipals i per la situació de les finances de la Generalitat, amb la reclamació del fons de competitivitat al govern espanyol i la possible articulació d'un front unitari a Madrid dels partits catalans.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Violant fletxa St. Cugat del Vallès
28 d'abril de 2011, 02.01 h

Contesto tant al Joan com al Mario. Entenc que un personatge públic elegit democràticament es deu als seus electors i per tant ha de respectar totes les creences que aquests puguin tenir, que no necessàriament ha de compartir. Privadament pot fer el que vulgui, però quan hi ha un acte públic i si aquest es fa en un espai x, jo personalment, crec que hi ha d'assistir. Una altra cosa és si aquell acte s'havia de fer o no coincidint amb la Diada, que en això no he obert boca. Sé perfectame... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
mario fletxa bcn
26 d'abril de 2011, 22.24 h

No és això amics , no és això, potser la Violant no sap que el sr. Carod-Rovira vicepresident del Govern sortint i president ERC al seu moment va ser el responsable de conduir les diferents religions del nostre país(Catalunya) en la legislatura passada rebent públicament en una carta al diari AVUI l'agraïment per part d'ells per la bona feina feta.
Un cop dit això, no em va semblà bé i ja ho vaig dir, que a la nostra diada se li donés un tractament que no venia al cas, és la NOSTR... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan fletxa El Papiol
25 d'abril de 2011, 20.56 h

#1 Es que anar als lloc de culte es el correcte? , jo en diria hipocresia aixó, d'anar on no ho sents


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Violant fletxa St. Cugat del Vallès
23 d'abril de 2011, 22.18 h


El problema de Iniciativa i ERC és que no saben estar a l'alçada. Són partits que mai seran capdavanters perquè els manca els saber estar en totes les circumstàncies. No cal ser creient per respectar les creences d'altres. Jo vaig viure a Londres amb família jueva i els havia acompanyat a la sinagoga, malgrat jo ser catòlica. El mateix que he estat a Turquia i he respectat entrar a les seves mesquites segons les seves costums.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.