directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 02:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Sant Jordi planta cara a una Diada plujosa i enmig de les vacances de Setmana Santa

Llibres i roses sortiran al carrer malgrat les circumstàncies adverses · Llibreters i floristes s'emparen als turistes per mantenir les vendes

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Sant Jordi d'enguany haurà de fer front a les pluges que es pronostiquen al llarg del dia així com a la celebració de la Diada en plenes vacances de Setmana Santa. Malgrat tot, llibreters i floristeries ompliran els carrers de llibres i roses per celebrar una de les festes més emblemàtiques de la cultura catalana amb l'esperança de poder mantenir el volum de vendes fent front a un Sant Jordi en dia festiu. Els llibreters esperen mantenir les vendes de 2010, quan la recaptació va arribar als 20 milions d'euros. Les previsions són pessimistes quant a les vendes de roses i des del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya auguren un descens de fins al 33% en les vendes. Ambdós sectors han intentat estendre les vendes al llarg de tota la setmana i confien en l'afluència de turistes per compensar. Com cada any s'espera que els autors mediàtics i els títols premiats es converteixin en els llibres més venuts de la jornada.
rosa, sant jordi
Comparteix
   


Etiquetes
El president del Gremi de Llibreters pronostica que els títols més mediàtics i la literatura de gènere continuaran sent els més venuts. Segons Antoni Daura, el fet que aquest any no hi hagi fenòmens literaris com el de Larsson és 'molt positiu' perquè permetrà que la gent 'no es focalitzi en determinats títols que han sentit als mitjans de comunicació'. Antoni Daura ha assenyalat que aquest any tornarà a haver-hi una 'bona fornada' de literatura catalana.

En una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies, Daura s'ha mostrat escèptic davant la possibilitat que, amb el llibre electrònic, algun dia Sant Jordi sigui digital. Daura creu que 'la gràcia' de la Diada és passejar-se entre la gent i remenar a les parades per trobar el llibre buscat. 'El llibre electrònic té unes xifres pràcticament insignificants i dubto molt que algun dia sigui el rei de Sant Jordi', ha remarcat.

Més vendes a les zones cèntriques i a les poblacions de segona residència
El fet que aquest any la Diada s'escaigui durant la Setmana Santa fa preveure que hi haurà un canvi en el comportament de compra dels ciutadans. 'Segurament, Sant Jordi es desplaçarà cap als llocs més cèntrics de les ciutats i a les poblacions de segona residència', ha indicat Antoni Daura.

En el cas de Barcelona, el Gremi de Llibreters preveu que les parades de barri no facin 'una bona caixa'. En canvi, la demanda es traslladarà cap als punts més cèntrics de la ciutat, on segurament també hi haurà més gent de poblacions pròximes.

Un cop més per al sector de la flor
La rosa, la flor per excel·lència durant la diada de Sant Jordi, patirà el seu particular viacrucis aquesta Setmana Santa. Els productors calculen que la coincidència en el calendari de les dues festes farà caure les vendes al voltant d'un 30%, respecte els prop de sis milions de roses que es van vendre l'any passat. Tenint en compte aquesta dura circumstància, però, des del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya no perden l'optimisme. El portaveu de l'ens, Jordi Rodón, explica que la davallada de la rosa es veurà compensada, en part, per la venda de la flor tallada que decora els passos de Setmana Santa. Així, el sector calcula que en total el volum de negoci caurà 'només' un 10%.

L'última vegada que Sant Jordi va caure en festiu i dins de la Setmana Santa va ser l'any 2000. Era Diumenge de Resurrecció i llavors la venda de roses va caure un 33% respecte l'any anterior. Els productors estimen uns resultats similars per aquest any, en que el dia de Sant Jordi, el 23 d'abril, és també Dissabte de Pasqua.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.