directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 21:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Montblanc dóna el tret de sortida a la Setmana Medieval amb milers de visitants d'arreu del país

Els actes comencen aquest dissabte i s'allarguen fins al proper 8 de maig

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Milers de persones de diferents punt del país han visitat al llarg d'aquest dissabte Montblanc per presenciar i viure de primera mà el tret de sortida de la 24a edició de la Setmana Medieval. Tot i que la majoria dels actes importants tenen lloc la setmana vinent, Montblanc ha viscut la Diada de Sant Jordi d'una manera especial. Així doncs, a banda d'acollir les habituals paradetes de roses i llibres, al matí s'ha celebrat una representació infantil al voltant de la figura i llegenda de Sant Jordi a càrrec de les escoles de la comarca. A la tarda, i després del pregó, ha arribat l'acte més esperat, quan Sant Jordi lliura la rosa a la Princesa com a 'símbol universal d'amor'.
montblanc, setmana medieval
Comparteix
   


Etiquetes
Amb l'acte d'aquest dissabte es dóna el tret de sortida a tota una programació que transformarà Montblanc en una vila medieval fins al proper 8 de maig. Un dels màxims responsables de l'organització de la Setmana Medieval, Joan Roig, ha explicat que la d'enguany serà una setmana 'atípica' ja que ha coincidit amb la Setmana Santa, fet que provoca que el tradicional mercat medieval no es pugui dur a terme fins el proper cap de setmana.

Roig ha detallat que la situació de retallada econòmica per la que passa el país també ha afectat la programació i que s'han hagut d'eliminar alguns dels actes més habituals, com el dinar de germanor. ''Hem d'intentar que costi el menys possible i no sigui una gran despesa'', ha assegurat Roig. Des de l'organització han explicat que hi ha una bona relació amb el Departament de Cultura a Tarragona i que un cop passades les eleccions del maig quedarà més ben definida la situació econòmica de la Setmana Medieval de cara l'any vinent.

Amb tot, Roig ha insistit que els carrers estan plens de gent de diferents punts del país que no s'han volgut perdre la representació de l'entrega de la rosa de Sant Jordi.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.