directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Simó retreu a Mas que encara actuï com a 'cap de la oposició' i li reclama coratge

Portabella destaca la 'generositat' d'ERC per estendre la mà a tots els partits per reclamar el fons de competitivitat

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, considera que el president de la Generalitat, Artur Mas, actua encara com a 'cap de la oposició'. Ha posat com a exemples el fet que Mas justifiqui les retallades en educació i salut a 'una suposada mala gestió de govern anteriors' o que les negociacions per les emissions de Televisió de Catalunya al País Valencià estiguin encallades perquè el Partit Popular (PPC) governa allà en majoria'. Ho ha dit a Martorell on també ha estat el president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, qui ha reivindicat la 'generositat' dels republicans per convidar totes les formacions a reclamar conjuntament el fons de competitivitat.

Comparteix
   


Etiquetes
L'alcaldable d'ERC a Barcelona ha explicat que aquesta proposició té l'objectiu de sumar esforços entre tots els grups polítics amb representació a Madrid per tal de 'defensar plegats el que és just', fent referència als 1.450 milions d'euros del fons de competitivitat. Portabella ha remarcat també la necessitat que la delegació per a la negociació no només estigui formada per la Generalitat sinó també per una representació dels diferents partits que hi ha al Parlament per tal que 'es vegi que és una negociació del conjunt del país', ha apuntat.

Jordi Portabella ha estat crític vers els raonaments de Mas sobre les retallades que el Govern està aplicant en matèria de sanitat o ensenyament. Sobre unes declaracions del president de la Generalitat al diari Avui en què afirmava que les famílies 'entenien' aquestes mesures perquè també estan limitant la despesa, Portabella ha declarat que 'ningú ni deixa de portar els fills a l'escola ni retalla a la salut' perquè aquests dos àmbits 'són dos dels pilars de l'estat de benestar i també del funcionament de la família'.

En aquest sentit, el també cap de llista d'Unitat per Barcelona ha reivindicat la preocupació dels republicans per 'defensar el patrimoni dels qui no tenen patrimoni', en al·lusió als serveis públics. Per la seva banda, la portaveu d'ERC, Anna Simó, ha lamentat que Artur Mas justifiqui el que considera 'destralades' contra l'estat del benestar al fet que l'actual Govern ha heretat els efectes 'd'una suposada mala gestió d'anteriors governs'.

Per això, demana a Mas 'que sigui valent a l'hora d'afrontar els reptes' dels país, ja que considera que encara actua com a 'cap de la oposició'. Entre d'altres, afirma que Artur Mas 's'amaga darrere de Duran per reclamar allò que pertoca a Catalunya', ha dit. Com a contrapartida, Simó assegura que en els 80 anys d'història d'Esquerra Republicana, el partit sempre ha tingut 'un alt sentit en allò que toca fer per als altres', tant quan estava al Govern com ara a la oposició. 'No som escolanets de ningú i demanem actuacions', ha instat.

Simó i Portabella han visitat aquest diumenge Martorell, que celebra aquest cap de setmana la Fira de Primavera. Han volgut així mostrar el seu suport a la candidatura d'ERC a l'Ajuntament del Baix Llobregat, encapçalada per Adolf Bargués. Els dos polítics han destacat que la llista està 'molt renovada' i 'preparada' per tal de tenir possibilitats de 'trencar la majoria dels darrers anys' de Convergència i Unió, i així participar al govern municipal amb 'audàcia' i 'tenacitat' per fer un 'Martorell millor'. Bargués confia que ERC sigui 'decisiva' després de les eleccions municipals del 22 de maig.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
mario fletxa bcn
27 d'abril de 2011, 09.16 h

Antoni , si et plau procura entendre el que fa un partit per Catalunya , ningú és més per Catalunya que Esquerra donat que per això existeix i no per res més i per això treballa incansablement. Com diu Guardiola, ens podem equivocar, no som perfectes però el nostre Pais es tornarà a eixecar, tantes vegades com ens vulguin abatre, els que tenen raó sempre sobresurten , per sobre de les demagògies que ajuden SEMPRE els nostres enemics en aquest cas españa. Ells sempre estan a punt per ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
25 d'abril de 2011, 20.59 h

Senyora Simó, amb tots el respectes, crec que abans d'obrir la boca en nom de ERC hauria de rumiar el mal que van fer a Catalunya tant vostés com el PSC en entronitzar durant 7 anys al espanyolista Montilla al front de la Generalitat. Aquesta traició a l'esperit català encara l'han de purgar i el millor que poden fer es callar de moment, fins que mostrin arrepentiment a la traició que van fer a Catalunya i que tant ens ha perjudicat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
25 d'abril de 2011, 11.06 h

-per allargar la mà / per donar la mà a tots els partits. No 'estendre'


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
25 d'abril de 2011, 10.17 h

A veure senyors d'ERC: Potser ja n'hi ha prou de criticar "el govern dels millors" i que tot queadi en paraules, les quals entren per una orella i surten per l'altra. No veieu que no hi ha res a fer ???. No veieu que amb en Durante y Lérida al capdavant, no hi camí de futur ???. No veieu que amb les seves mentides i mitges veritats (les d'ells), no fan ni deixen fer ???. Penso que heu de plegar amb aquesta tàctica i apuntar directe cap a la independència. Això sí, primer fent pedagogia a ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.