directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Insinuen que no es desencallarà l'Oficina Antifrau fins després del 22-M perquè hi ha denúncies aturades sobre ajuntaments

Així ho ha assegurat la portaveu d'ERC, Anna Simó · El socialista Joaquim Nadal ha assegurat, en canvi, que hi haurà acord en 'poques setmanes'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha insinuat que no es desencallarà el nomenament del nou director de l'Oficina Antifrau fins després de les eleccions municipals, ja que creu que entre les denúncies aturades i que no s'han pogut admetre a tràmit hi ha 'demandes estimables que afecten ens locals'. Simó s'ha queixat que CiU estigui negociant amb PSC i PPC sense comptar amb ERC. Per la seva banda, també en una entrevista a l'ACN, el president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha dit que s'estan explorant noms i preveu que hi hagi un acord en 'poques setmanes'.
oficina antifrau diners targetes
Comparteix
   


Etiquetes
Simó ha explicat que CiU no ha tingut cap conversa amb ERC per negociar el nom del substitut de David Martínez Madero, mort d'un infart el 21 de gener a l'aeroport de Milà, quan tornava d'un viatge a Singapur. A més, la dirigent republicana s'ha queixat que la federació convergent parli només amb PSC i PPC quan amb els vots d'ERC en tindria prou per designar director en segona volta. En primera volta es requereix una majoria de tres cinquenes parts, però en segona només fa falta majoria absoluta.

La republicana s'ha preguntat per què CiU negocia en primera instància amb PSC i PPC i no amb els 'impulsors de la Oficina Antifrau i els principals interessats que l'OAC funcioni, perquè és el vigia de la transparència i de les bones pràctiques del Govern i de la resta d'administracions'.

És més, ha qüestionat si 'es desencallarà miraculosament la qüestió després del 22 de maig'. 'Algú està esperant que passin les municipals? I és que Simó ha remarcat que 'segur que entre totes les denúncies aturades i que ni tan sols s'han pogut admetre a tràmit, hi ha demandes estimables que afecten ens locals'.

La portaveu d'ERC al Parlament ha recordat que el seu grup ha demanat la compareixença a la cambra catalana dels tres directors funcionals de l'Antifrau, que estan per sota del director, perquè expliquin el que no s'ha volgut dir des del Govern, ha dit, que és quantes denúncies estan aturades.

ERC pot pactar amb CiU el nou director

Simó s'ha dirigit a CiU per oferir-se a negociar el nom del nou director si és que es vol una persona 'amb el perfil independent, potent, que arriba fins al final i honest' que tenia David Martínez Madero.

Ha afegit que els republicans ja van demostrar proposant el nom de Martínez Madero que volien una OAC 'que funcionés, que funcionés bé i que complís la seva funció al 100%, i no un titella o algú que no arribés fins al fons'. 'Si volen algú amb aquest perfil, que parlin amb ERC, i nosaltres estem disposats a fer-ho ja en segona volta', ha reblat.

Ha indicat que ERC no està disposada a permetre que la OAC 'mori o quedi com un ens administratiu que no vulgui arribar fins al final'.

Des del PSC, el president del seu grup parlamentari, Joaquim Nadal, ha explicat que ha parlat diverses vegades del nomenament del nou director de l'Oficina Antifrau amb el president de la Generalitat i també amb la presidenta del Parlament. Ha apuntat que 's'estan explorant noms' ara mateix i que s'ha de trobar la manera de fer possible un acord perquè hi hagi nou director i es desencalli una situació 'que no és desitjable per a ningú'. En qualsevol cas, ha dit que espera que hi hagi un acord en 'poques setmanes', abans de l'estiu 'amb tota seguretat'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Pere el Digne fletxa Granollers
26 d'abril de 2011, 18.23 h

Totalment d'acord amb la Violant. Serà interesant veure a qui hi posen el PSC i CiU i el PP però molt em temo que posaran algú que es dedicarà a tapar els draps bruts de les persones corruptes que hi ha en aquest partits i deixar que les denúncies es vagin morint en un calaix. I segur que això no s'aclarirà abans de les eleccions del 22 o quan encara que sigui abans no hi hagi temps de fer res. Imagineu-vos com podria ser que es votessins regidors i regidores inculpats i pendens de judic... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Violant fletxa St. Cugat del Vallès
26 d'abril de 2011, 14.03 h

No és casual que CiU parli amb socialistes i peperos. De fet formen el trio de les corrupcions. Diu que Déu els cria i els s'ajunten. De veritat es creu ERC que posaran alguna persona independent i intaxable que volgui anar anar a per totes? Si per ells fos no n'hi hauria cap d'oficina antifrau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.