directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La cadena de vessaments de Repsol frena l'obertura de dos nous pous de petroli al delta de l'Ebre

Els set anys d'activitat de la companyia a la costa tarragonina s'han saldat amb nou incidents · Al gener va abocar més de 100.000 litres de cru al mar

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La història de vessaments encadenats de Repsol a la costa tarragonina ha acabat aturant els plans de la companyia per a explotar dos pous de petroli més davant del delta de l'Ebre. Al llarg dels set anys que la companyia ha estat activa a les costes catalanes ha ocasionat fins a nou vessaments de cru al mar, els darrers incidents es van registrar aquest mes de gener amb l'abocament de més de 100.000 litres de petroli. Ara, després de les pressions de grups i partits ecologistes, el ministeri de Medi Ambient espanyol ha aturat l'obertura de nous pous a l'espera d'analitzar com afectaria aquesta infraestructura als corrents i al fons marí, així com quines serien les conseqüències de noves fuites.
pou petroli repsol
Comparteix
   


Etiquetes
Segons informa Público, la proximitat de les eleccions a la Generalitat Valenciana i les municipals han influït en l'ajornament. Tot i això apunten que el ministeri evita relacionar l'historial de fuites de Repsol amb el requeriment de més garanties i asseguren que 'com en tots els procediments, han requerit la informació que els tècnics han considerat oportuna'. Amb tot els ecologistes hi veuen una relació directa i consideren que els episodis de contaminació que ha patit Repsol sí que han inclinat la balança. Recorden que ja el maig del 2009, precisament en les prospeccions dels dos pous, es van produir dos vessaments que van arribar a embrutar les platges de la Costa Daurada, irritar els ajuntaments del litoral afectat i indignar el sector turístic i pesquer. El cas està ara en mans de la justícia i hi ha dos directius imputats per un presumpte delicte contra el medi ambient.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.