directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PPC ja avança que no votarà la moció d'ERC per la competitivitat

Sánchez-Camacho presentarà mesures pròpies al Congrés per reclamar el fons · El PSOE, convençut que hi haurà acord

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha reclamat a Mas que exigeixi el fons de competitivitat a Madrid i que no sigui 'el salvavides de Zapatero', i en aquest sentit ha revelat que els populars no donaran suport a la moció d'Esquerra Republicana a la que sí que se sumaran la resta de partits catalans. Els populars presentaran les seves pròpies iniciatives al Congrés per aconseguir el fons. 'No farem seguiment d'ERC', ha avançat Camacho. Mentrestant, des del PSOE el secretari d'Organització, Marcelino Iglesias, s'ha mostrat 'convençut' que hi haurà un acord entre Govern espanyol i Generalitat que permetrà resoldre la qüestió sense haver de passar pel Congrés, on els diputats del PSC podrien trencar la disciplina de vot al costat del PSOE.
Per Camacho, aquesta setmana serà clau per al govern que presideix Artur Mas. El President, ha declarat la cap del PPC aquest matí en un hotel barceloní, 'no pot seguir fora de joc, de vacances, que sembla que és el que està'. Mas, ha afegit Camacho, 'ha estat durant aquests mesos amb els cent dies de gràcies i aquesta setmana té dos reptes'.

D'una banda, ha reclamat la política, l'executiu ha de 'presentar els pressupostos abans del 30 d'abril i complir amb les resolucions del Parlament de Catalunya'. Es referia al text que van tirar endavant a la cambra populars i convergents establint el proper dissabte com a límit màxim per presentar els comptes.

Demana a Mas 'que demostri que no serà el salvavides de Zapatero'

D'altra banda, Camacho ha emplaçat l'executiu català a reclamar a l'espanyol que pagui el fons de competitivitat. La popular ha exigit a Mas 'que demostri que no serà el salvavides de Zapatero, no l'ajudarà a arribar al final de Catalunya, perquè el senyor Zapatero està incomplint amb Catalunya; està incomplint amb els catalans'. 'El president Mas es juga el seu crèdit', ha etzibat Camacho.

Pel què fa al PP, Camacho s'ha desmarcat de la iniciativa que ja va presentar ERC al Congrés per reclamar el pagament aquest fons. 'Presentarem les nostres pròpies propostes; el que no farem és seguiment d'ERC', ha dit la popular. El que no farà la seva formació, ha afegit la política, és 'utilitzar i donar suport a un partit independentista que el què vol és utilitzar el fons de competitivitat per presentar les seves propostes independentistes i per atacar la resta d'Espanya'.

No ha especificat, però, quin format tindran les seves iniciatives a la cambra baixa. Al Senat, Camacho mateix ja va presentar una iniciativa que es debatrà properament. Pel què fa al PSC, Camacho ha lamentat que 'no hi ha voluntat per part dels 25 diputats del PSC de canviar el seu vot en relació al PSOE'.

El PSOE espera un acord

Des de files socialistes, el secretari d'Organització del PSOE, Marcelino Iglesias, s'ha mostrat 'convençut' que s'aconseguirà arribar a un acord entre la Generalitat i el govern espanyol sobre el pagament del Fons de Competitivitat. Durant la roda de premsa posterior a la Comissió Executiva Federal del PSOE, Iglesias ha afirmat que la formació no vol 'interferir' en una negociació que correspon a les dues administracions pels 1.450 milions d'euros. Tot i això, el secretari d'Organització ha afirmat que durant la Comissió Executiva no s'ha tractat la qüestió. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Jaume Cusó fletxa Barcelona
26 d'abril de 2011, 21.11 h

No em sorprèn, em sorprenia que digués fa uns dies que estava d'acord a reclamar els diners que l'Estat encara deu a Catalunya, ja veiem que això no podia durar, ella té altres lleialtats, i entre aquestes no hi és Catalunya. Reclamar els diners que l'Estat deu a Catalunya correspon fer-ho a CIU, ERC, SI i ICV, perquè PP, PSC i C's tenen els amos fora del Principat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pantinet fletxa El Pla de Santa maria
26 d'abril de 2011, 07.32 h

No entenc el per que a aquesta dona s'he li fa tanta publicitat. La Camatxo (BOTOX per els amics) Es la que va dir: A Catalunya la llengüa vehicular a la escola ha de ser el CASTELLÀ. Ara no li agrada que la Generalitat obri una representació al Vaticà. Això ho entenc, pobriçona, devant de l'esglesia tenir un fill que no s'acaven se saver com i quan va ser engendrat, cosa que al Vaticà no li ha d'agradaria gens ni mica. Molt Catalunya, Catalunya, però això si: En CASTALLÀ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.