directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Dia clau pel fons de competitivitat

El Govern espanyol decideix avui si els paga o no · Hisenda ja n'ha rebaixat la xifra · La Generalitat troba 'morosa' l'actitud de l'Estat

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Aquest dimecres és la jornada clau pel fons de competitivitat que reclama el Govern català a l'Estat, uns diners que corresponen a la Generalitat de Catalunya segons l'acord de finançament de 2009. El Govern espanyol revelarà avui si paga o no els 1.450 milions d'euros de la competitivitat en el marc del Consell de Política Fiscal i Financera. De moment el secretari d'Estat d'Hisenda espanyol, Carlos Ocaña, ja ha rebaixat les expectatives catalanes, en assegurar que la xifra reclamada des de Catalunya 'no es correspon' a la xifra amb la que treballa Madrid, una hipòtesi desmentida tant per la Generalitat com pel mateix PSC. Si finalment el Govern espanyol s'oposa a cedir els fons de competitivitat, l'executiu de José Luís Rodríguez Zapatero haurà d'afrontar iniciatives al Senat i al Congrés perquè faci efectiu el pagament. Precisament la possible unitat catalana per forçar el pagament dels 1.450 milions podria suposar el primer trencament de la disciplina de vot del PSC respecte al PSOE d'ençà de la transició, ja que els socialistes catalans asseguren que estaran al costat del Govern d'Artur Mas 'fins les últimes conseqüències'.
francesc homs

euro diners bitllet
Comparteix
   


Etiquetes
El Govern espanyol actua com un 'morós'

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha comparat aquest dimarts l'actitud del govern espanyol amb la d'un 'morós', ja que 'neguen la xifra i el calendari' del fons de competitivitat. Un dia abans de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), Homs ha denunciat que Catalunya s'està trobant amb una 'negativa tipus paret' en la negociació amb l'Estat pel pagament dels 1.450 MEUR en concepte d'aquest fons, tot i que no ha donat per trencades les converses. A més, el portaveu de l'executiu ha lamentat 'l'ambivalència' amb què considera que es mouen PSC i PPC amb aquest tema, ja que 'sempre hi ha alguna excusa' per no donar un 'suport clar i nítid' al Govern en la negociació amb l'Estat. Tot sembla indicar que durant la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) d'aquesta setmana se sabrà si Catalunya pot cobrar aquest any o no el fons de competitivitat.

Des de l'Estat rebaixen la xifra dels 1.450 milions

Des de Madrid, el secretari d'Estat d'Hisenda i Pressupostos espanyol, Carlos Ocaña, ha avançat que la xifra serà 'inferior' als 1.450 milions d'euros que reclama la Generalitat. 'La xifra no ha sortit de nosaltres i no es correspon amb una xifra que jo pugui tenir', ha afirmat durant una roda de premsa. Sobre la possibilitat que es permetes al Govern incloure la xifra final als pressupostos, tot i que no s'hagués cobrat, Ocaña ha contestat que no es poden 'apuntar ingressos que no es tenen, i sobre això no hi ha res a discutir'.

El PSC replica a Ocaña

La portaveu del PSC adjunta al Parlament, Laia Bonet, ha replicat aquest dimarts taxativament dues de les afirmacions que ha fet el secretari d'Estat d'Hisenda i Pressupostos espanyol, Carlos Ocaña, al assegurar que sí que es pot incloure el fons de competitivitat als pressupostos i que aquests no són menys de 1.450 milions d'euros. Així, per una banda, Bonet ha assegurat que el seu partit 'no té cap dubte sobre la xifra i que així ho van deixar per escrit la passada legislatura'. Per altra, ha recalcat que altres comunitats autònomes, com Galícia, han inclòs al seu pressupost el fons de competitivitat. 'Si és un possible per unes també ho seran per altres', ha afirmat. 

ERC vol que es reclamin els 1.450 milions i s'oposin al sostre de despesa

Per la seva banda, el portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Ridao, ha demanat al Govern que insisteix a reclamar el pagament del 1.450 milions d'euros del fons de competitivitat, per part del govern espanyol, en el marc de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) d'aquest dimecres. Ridao, que ha acusat l'executiu socialista de 'no voler treure els diners de la caixa' per traspassar els seus problemes financers, ha fet una crida al Govern a 'moure fitxa' per reclamar els diners sense voler treure 'rendiment partidista' de la posició del PSC. Els republicans també han cridat a evitar que el govern espanyol acabi fixant un sostre de despesa per a les autonomies de forma 'homogènia'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
28 d'abril de 2011, 09.41 h

Ja han començat les rebaixes per part de corrupCiU... com sempre i com en tot el què diu, ha fet, fa i continuarà fent. Ara diu que considerarà rebre una bestreta per part d'ecspana, tota vegada que aquesta es nega en rodó pagar els deutes dins d'aquesta anualitat. Vist això, aquest culebró te visos de que duri algunes setmanes. Quins covards, quins botiflers, quina gentussa que són els primers i els segons.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi-80 fletxa València
27 d'abril de 2011, 13.21 h

La delegació noroest del règim espanyol es diu CiU. Jo només veig més Espanya, més retallades socials i un apagament progressiu de l'independentisme des que CiU s'ha fet amb tota la Generalitat. L'únic que estan fent és una pantomima i un mesurament de forces entre diferents lobbys del règim espanyol per a veure qui treu un tros més gran del pastís.

CiU només enganya, empobreix i espanyolitza!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
27 d'abril de 2011, 11.16 h

Tot quedarà en foc d'encenalls: Els convergents, en cas de negativa del pagament per part de l'ecspana profunda "per la gràcia de Déu", els titllarà com han dit ells mateixos, de morosos i així hauran mostrat al seu electorat que han sapigut donar un cop de pit. Vaja com aquells gossos que només borden si tenen l'amo al costat. El altres, els sociates, aquests cercaran qualsevol excusa de mal pagador per a justificar-se, però de trencarla disciplina de vot, res de res, perquè si no ho h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.