directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ciutadans reclama que l'SGAE retorni els milions cobrats 'indegudament' pel cànon digital

Jordi Cañas xifra entre 20 i 30 milions d'euros anuals el que han pagat les administracions a la societat d'autors

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El subgrup de Ciutadans (C's) ha presentat una proposta de resolució al Parlament que té com a objectiu reclamar a les entitats gestores de drets d'autor que tornin a les administracions catalanes les quantitats recaptades 'indegudament' en concepte de cànon digital des del 2003. C's ha recordat que aquest cànon ha estat anul·lat per instàncies judicials espanyoles i europees i per això creu que l'SGAE ha de tornar les quantitats rebudes pel seu cobrament. El diputat de C's Jordi Cañas ha xifrat entre 20 i 30 MEUR anuals el que han pagat per un cànon que 's'ha demostrat il·legal'. Cañas espera rebre el suport del conjunt de partits del Parlament com a 'contribució a les arques públiques de la Generalitat'.
jordi cañas
Comparteix
   


Etiquetes
En una roda de premsa al Parlament, Cañas ha presentat aquesta iniciativa acompanyat del candidat de C's a la Comunitat de Madrid, Víctor Domingo, que també és president de l'Associació d'Internautes. Cañas ha assegurat que C's presentarà aquesta proposta de resolució tant al Parlament com en aquells ajuntaments on tingui representació amb l'objectiu que 'es torni el que es va pagar de forma indeguda'.

Cañas ha recordat que el cànon digital ha estat anul·lat per la justícia i per això creu que s'han de tornar els diners recaptats per les entitats gestores de drets d'autor des de l'any 2003. 'Que se'ns torni el que es va pagar il·legalment perquè les administracions públiques puguin destinar els recursos públics al que a dia d'avui és imprescindible', ha dit Cañas.

De fet, el diputat de C's ha dit esperar que la iniciativa rebi el suport del conjunt de forces polítiques del Parlament com a 'contribució a les arques públiques de la Generalitat' i 'així ajudar al nostre conseller d'Economia i al president Mas perquè puguin equilibrar els seus comptes públiques per al proper any'.

Per la seva banda, Domingo ha fet una crida a tots els grups parlamentaris perquè 'recuperin uns diners que estan pagats en nom dels administrats' i creu que aquesta és una proposta 'assumible' per part de tots els partits polítics, més en un moment en què 'les administracions busquen diners de sota de les pedres'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Jordi fletxa Bcn
29 d'abril de 2011, 20.41 h

Per una vegada estic d'acord amb aquests imbècils, tot i que és evident que només van a pescar vots dels ignorants que piratejen música escòria dels Estopa, Xarop d'estopa, i demés música per estrenyits. I quines pintes, la gent de la foto.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
28 d'abril de 2011, 10.31 h

Vaja... ara, a còrrer a defensar els interessos dels catalans. Venen el.leccions, oi???... Apa, aneu a fer el ruc a les ep.panyes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.