directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El president avisa que qui no se sumi al pacte fiscal 'quedarà una mica fora de la història'

Artur Mas adverteix que la unitat catalana no serà real i productiva si els partits no són forts i independents

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha avisat que qui no se sumi al pacte fiscal 'quedarà una mica fora de la història', perquè es tracta d'un 'sentiment i un objectiu molt àmpliament compartit'. 'Vagis on vagis, hi ha un sentiment clar que Catalunya necessita com el pa que menja un tracte just des del punt de vista de generar els recursos propis', ha argumentat Mas durant la presentació de 'Catalanisme deucentista', el llibre que recull una vuitantena d'articles del conseller de Cultura, Ferran Mascarell. Davant de convidats com l'exconseller Ernest Maragall, Mas també ha aprofitat per advertir que la unitat catalana no serà real i productiva si els partits no són forts i independents.
ple, parlament, artur mas
Comparteix
   


Etiquetes
Mas ha remarcat que el pacte fiscal és un 'projecte de govern' però també ha de ser-ho de país, i per això ha advocat per sumar esforços des de la política i des de la societat. De fet, s'ha mostrat convençut que això serà així, i ha avisat que 'qui no se sumi, quedarà una mica fora de la història'.

I és que Mas ha remarcat que el pacte fiscal és un objectiu 'molt àmpliament compartit'. 'Vagis on vagis, hi ha un sentiment clar que Catalunya necessita com el que menja un tracte just des del punt de vista de generar els seus propis recursos', ha argumentat.

Relacionat amb el pacte fiscal, però també amb molts altres temes, Mas s'ha referit a la 'mítica' unitat dels partits catalans, que s'esmenta en molts dels articles que Mascarell va escriure abans de ser cridat per Mas i que ha publicat ara recollits en el llibre 'Catalanisme deucentista'.

Recordant paraules de Valentí Almirall, ha remarcat que a Catalunya 'li calen partits forts i independents'. És més, ha apuntat que 'perquè la unitat sigui real i sobretot sigui influent i productiva, eficaç i que doni resultats, abans de formular la unitat, cal complir aquesta premissa, cal complir la premissa d'una Catalunya amb partits forts i independents'.

Aquí ha fet al·lusió implícita al PSC, representat a la sala per l'exconseller Ernest Maragall i també per la diputada Rocío Martínez-Sampere. El president ha admès que a Catalunya hi ha partits forts en el sentit que tenen un arrelament social significatiu. 'Això hi ha alguns partits catalans que ho compleixen, però que siguin independents vol dir que tinguin capacitat d'actuar a tot arreu en defensa d'una prioritat que sigui la catalana', ha afegit. Només així, ha reblat, la unitat es farà 'real i productiva'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
29 d'abril de 2011, 15.58 h

#1 Es clar que no s'ho creu ningu, pero ell ha de fer el paperet, aixi en tindra dos motius per plorar, un quan vagi a madrit i li fotin una bona puntada al cul, dos, quan digui que es culpa de la falta de suport dels altres partits. Aixi quedara (s'ho creu ell, es clar) com el bo de la peli i ja esta.
No puc entendre com Catalunya en te i ha tingut gent aixi al poder, que trist.
Ara a sobre veu que la societat catalana vol tenir un estat propi, cada dia esta mes ingenyos aquest jan.
Que trist ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
29 d'abril de 2011, 11.45 h

Sr. Mas, En això que dieu de qui no s'afageixi al pacte fiscal, quedarà fora de la història, oi que em permet preguntar-lo, coi !!! doncs on era Vostè quan governava el tripartit ?? Qui era doncs que només fotia pals a les rodes en tot allò sense excepció que decidien, estigués bé o malament ???. Ha pensat Sr. Mas que a Vostè i al seu soci aragonès, la història també els tindrà un bon lloc reservat entre els polítics nefastos de Catalunya ???.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
29 d'abril de 2011, 11.24 h

-qui no s'afegeixi. No 'se sumi'


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
MAC fletxa Vic
29 d'abril de 2011, 09.38 h

Això del 'pacte fiscal' no ho acabo d'entendre: s'estan barallant amb el govern central perquè ja està incumplint un acord, no volent pagar el fons de competitivitat, i la seva intenció és anar-hi a fer un altre pacte ??? De veritat algú es creu que el cumpliran, i més quan això representa disposar de menys recursos per espanya ???


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.