directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 02:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC, contrari a uns pressupostos que destinaran el 70% a sanitat, ensenyament i benestar

L'últim govern tripartit va destinar un 67% del total a aquestes àrees · Sánchez Camacho demana que la despesa social arribi al 75%

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El PSC no donarà suport a uns pressupostos que preveuen destinar el 70% de la despesa de la Generalitat a sanitat, ensenyament i benestar. Així ho ha deixat clar la diputada socialista Rocío Martínez-Sampere, amb l'argument que no poden donar suport a uns pressupostos que incompliran les ordres del govern espanyol de situar el dèficit a l'1,3%. Contràriament, la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, demana al conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que les polítiques socials, sanitàries i l'educació representin el 75% del pressupost del 2011 i, tot i reconèixer que li agradaria que el dèficit dels comptes arribés a l'1,3%, ha deixat ben clar que la prioritat és no tocar les polítiques socials. L'últim govern tripartit va destinar un 67% del total del pressupost a les àrees associades a l'estat del benestar.
Joaquim Nadal, retallades, tisores, Artur Mas, Parlament
Comparteix
   


Etiquetes
Una delegació del PSC formada per Miquel Iceta i Rocío Martínez-Sampere s'han reunit aquest divendres durant vint minuts amb Mas-Colell per parlar sobre les línies generals dels pressupostos de l'Estat. Martínez-Sampere ha lamentat que el Govern no li hagi lliurat el projecte de llei i creu que l'executiu 'ha incomplert' la moció parlamentària. Martínez-Sampere ha dit que en aquests moments només han presentat 'unes orientacions molt genèriques, amb moltes inconcrecions i moltes incerteses'.

Sobre l'anunci fet pel conseller que el 70% dels pressupostos seran per a despesa social, Martínez-Sampere ha dit que només pot parlar 'del que sabem' i que això passa per 'un Govern que amb la mà esquerra retalla serveis públics i amb la mà dreta retalla impostos que només afecten als més privilegiats. Això són certeses, la resta incerteses', ha afegit, 'un pressupost és un exercici complex, són molts números i s'han de veure, fins que no els veiem no podrem valorar amb cert rigor quines polítiques ens està proposant el Govern'.

De fet, la diputada del PSC ha afegit que 'podria dir que el pastís és més petit i el percentatge més elevat', però que 'no se sap res' de partides com la lluita contra l'atur que en el moment actua és una 'política clau'.

El conseller d'Economia i Coneixement també ha anunciat aquest divendres que el dèficit de la Generalitat per aquest 2011 estarà 'per sobre del 2%', incomplint així l'objectiu marcat de l'1,3%. Per la diputada socialista, 'és una mala senyal enviar la senyal que ens estem desviant d'un objectiu compartit i aprovat pel Consell de Política Fiscal i Financera'.

Reunió amb el PP
Després de la reunió amb el PSC, Mas-Colell també s'ha reunit amb una delegació del PP, encapçalada per Alícia Sánchez-Camacho. Aquesta ha remarcat que Economia ha fet un esforç per presentar les línies dels pressupostos, però ha assenyalat que aquest esforç 'és insuficient perquè avui el conseller no ha facilitat les xifres ni les quantitats exactes del pressupost del 2011'. De fet, ha dit que el que ha presentat Mas-Colell al PPC ja ho coneixia. Ha carregat contra el Govern quan ha indicat que hi ha més de 727.000 aturats. 'Aquest és el resultat de l'atur del govern de CiU i és degut a l'inacció i inactivitat del Govern de Mas i aquest Govern està mancat de decisions per resoldre el problema de l'atur i crear llocs de treball', ha afegit. En aquest context, la líder del PPC ha assegurat avui es veu com 'aquest problema s'agreuja' i Catalunya 'no té un pressupost cert per veure quin serà el mecanisme per sortir de la crisi'.

Ha afirmat que seguiran donant suport en l'exigència per aconseguir el fons de competitivitat, però ha explicat que ha traslladat al conseller que s'ha de fer un esforç 'per complir els aspectes relatius al dèficit'. Després que el conseller Mas-Colell anunciés que el dèficit per aquest 2011 se situarà per sobre del 2% (almenys 7 dècimes per sobre del que marca el govern espanyol), Sánchez-Camacho preferiria que 'es fes un pressupost restrictiu i es complís el dèficit'. Tot i això, creu que per damunt d'això la prioritat 'més gran és que no es perjudiqui la vida dels catalans i no es toqui la sanitat, l'educació i les polítiques socials'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Pep fletxa Rubi
29 d'abril de 2011, 23.47 h

Els de cyu se n'enfoten de Burgos que som : la formació d'adults ara depèn d'ensenyament i abans de treball, es adir, que aquests calers "ara" es compten i abans no. A més reduint la resta del pressupost un 10% es normal que augmenti aquest 3% fins i tot retallant com s'esta fent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.