directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Oriol Pujol descarta alcaldies sociovergents a Barcelona i Girona

'Hem de ser molt conscients que el PSC, amb molta hipocresia política, acusarà CiU de ser el gran retallador'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha descartat la sociovergència a Barcelona i Girona després de 32 anys ininterromputs de socialisme. 'M'atreveixo a dir que els pertoca passar a l'oposició', ha subratllat en una entrevista a l'ACN. Pujol ha remarcat que és 'molt difícil l'entesa amb un PSC que porta 32 anys ocupant el poder a la ciutat i que probablement, l'únic que és capaç d'oferir és continuar ocupant el poder'. Es referia aquí a Barcelona, però ha afegit també la capital gironina. El secretari general adjunt de CDC ha explicat que les enquestes de CiU donen la victòria a Xavier Trias a Barcelona amb 'prou distància'. Pujol també ha pronosticat que els socialistes utilitzaran les retallades com una arma en campanya: 'Hem de ser molt conscients que el PSC, amb molta hipocresia política, acusarà CiU de ser el gran retallador', ha advertit.
oriol pujol, parlament, ciu, convergència
Comparteix
   


Etiquetes
A pocs dies de començar la campanya electoral, Oriol Pujol ha rebutjat un pacte entre CiU i el PSC a importants ciutats com la mateixa Barcelona i també Girona, on els socialistes sempre han governat. Al seu parer, és 'molt difícil' una entesa amb el PSC a la capital catalana, perquè 'l'únic que és capaç d'oferir és continuar ocupant el poder'.

El mateix passa a Girona, al seu parer. 'Els pertoca i no els aniria malament del tot si van a l'oposició, renoven gent, idees i un projecte que ja els ha caigut de les mans', ha argumentat. És més, ha considerat que 'no hi hauria un canvi real' ni a Barcelona ni a Girona si el PSC no deixa el govern municipal.

Al seu parer, estan massa instal·lats en un 'artefacte on no se sap on comença la part política i la tècnica'. Per això, ha dit, la 'sacsejada en aquestes dues ciutats ha de ser prou important perquè hi hagi sàvia nova' a ambdues capitals.

Pel que fa als pactes amb ERC o PPC a Barcelona, ha assegurat que ni renuncien ni descarten res, ni tan sols poder governar amb un resultat prou bo com per no haver de necessitar un soci concret, estable i permanent. En el cas dels republicans, ha assegurat que el fet que Joan Laporta faci tàndem amb Jordi Portabella no condiciona ni dificulta res. És més, ha dit que espera que s'actuï a partir d'ara amb més seriositat i rigor, perquè l'independentisme ha anat fins ara 'massa fraccionat'.

Pujol ha explicat que les enquestes que han anat fent confirmen la tendència de creixement que ja es va posar de manifest en les eleccions del 28 de novembre, de forma que en molts municipis on altres vegades CiU no havia tingut resultats prou bons, ara la situació canvia. Pel que fa a Barcelona, el que assenyalen totes les enquestes, ha dit, és la 'fatiga barcelonina que es manifesta amb un cert rebuig de la gent que porta 32 anys i que se hi cau de les mans el model i projecte de ciutat'.

Hi ha onades més o menys favorables, però la tendència és un Trias i una CiU 'forta i sòlida i avantatjant amb prou distància el PSC a la ciutat de Barcelona'.

El PSC utilitzarà la retallada en campanya

Pujol ha admès que la proximitat de la contesa electora 'pot dificultar' la negociació amb els diferents agents per aplicar la retallada pressupostària, però ha afegit que 'hi ha coses que s'han de fer'. 'El país tampoc pot anar esperant tant', ha avisat.

Igual que els alcaldes socialistes han demanat al seu partit que carregui tintes contra el Govern per les retallades, els candidats de CiU han remarcat, segons ha explicat, que precisament serà l'argument que faran servir els socialistes durant la campanya de les municipals. 'Sí que ens fan notar que hem de ser molt conscients que algú com el PSC, amb molta hipocresia política, acusarà CiU de ser el gran retallador', ha reconegut.

Ara, el número dos de CDC s'ha preguntat si aquest argument polític és 'guanyador'. Es pensen els socialistes, ha qüestionat, que es pot viure 'al marge' dels més de 720.000 aturats, dels expedients de regulació 'a dojo' i dels problemes financeres i de tresoreria de moltes entitats. Ha dubtat que els votants dels socialistes es quedin satisfets només amb l'argument que els de CiU són els que fan els ajustos. 'La pregunta que els farem és vostès són els que volen arruïnar el país. Arruïnant el país no garantirem l'Estat del Benestar, senyors del PSC', ha recriminat.

És més, ha preguntat si els socialistes i també els populars no pensen fer cap ajust i creuen que es pot continuar 'vivint com si no passés res'. CiU, ha dit, no defugirà aquest debat perquè està convençuda que els catalans entenen que si ells mateixos s'han estret el cinturó, també ho han de fer les administracions. 'Si ve un polític i diu que no cal fer ajustos, els està enganyant', ha advertit. Per això, 'lluny de ser un passiu', l'actuació del Govern amb 'rigor i seriositat' pot ser un actiu, perquè la gent sap que 'no hi ha poble ni govern que es pugui escapar de la delicada situació'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
bacus fletxa barcelona
2 de maig de 2011, 11.13 h

PPCiU tenen el mateix discurs econòmic, el mateix de moral i són igual de missaires, conservadors i classistes, són com cul i merda, estan fets l'un per l'altre, el tema 'català' són serrells superables.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.