directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla: 'No es pot esperar que el PSC faci de dòcil acompanyant del Govern quan se'ns critica i se'ns menysté'

Els socialistes no signaran una proposta pel fons de competitivitat que no sigui una iniciativa del PSC

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'expresident José Montilla alerta Artur Mas que 'no pot esperar que el PSC faci de dòcil acompanyant del Govern' quan se'ls 'critica' i se'ls 'menysté'. En la primera entrevista que concedeix, al diari 'Ara', després de deixar la Generalitat i una vegada complerts els cent primers dies de Mas com a president, Montilla es mostra partidari de 'fer oposició', reconeixent l'encert d'haver facilitat la investidura pensant en el 'conjunt del país'. Acceptant estar a l'altra banda de l'executiu, el primer secretari del PSC afirma que no signaran una proposta pel fons de competitivitat que no sigui una iniciativa del PSC. A més, considera que el nou govern no està a 'l'altura de les circumstàncies'.
josé montilla, artur mas,
Comparteix
   


Etiquetes
El primer secretari del PSC, José Montilla, ha trencat el silenci per valorar els primers passos de Mas al capdavant de Catalunya i marcar les línies de l'oposició que farà el PSC a l'executiu català. Sobre el nou equip de govern, creu que no ha complert 'les expectatives' i hi troba a faltar una 'veu més potent i unificada'.

A banda de reivindicar el llegat que deixa, sobretot en matèria d'equipaments culturals, sanitaris, esportius i docents, l'expresident recorda que el seu pas per la Generalitat també va estar marcat per la crisi i que es va afrontar d'una altra manera, preservant l'estat del benestar i reduint costos en altres conceptes.

Després d'afirmar que la seva feina ara és 'fer oposició responsable i alternativa', Montilla alerta Mas que no pot esperar que el PSC sigui un 'dòcil acompanyant' del Govern si se'ls 'critica' i se'ls 'menysté'. En aquest sentit, avança que aquesta conducta els està 'tancant portes'.

I ja ho explicita en una de les importants qüestions que hi ha damunt la taula, el fons de competitivitat. Montilla deixa clar que els socialistes no firmaran 'res' que no sigui una iniciativa del PSC, i que 'no signaran' el que els enviï CiU i ERC. Seguint aquesta línia, emplaça el Govern a plantejar un full de ruta si vol compartir-lo.

En cas que no arribés el fons, l'estratègia de Montilla seria posar aquesta partida als pressupostos perquè és 'un dret, encara que l'Estat no el pagui ara', afirma. Al seu parer, CiU fa servir el fons 'per allargar' els pressupostos i 'per culpar Zapatero de les retallades'. 'CiU no juga net', afegeix.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
3 de maig de 2011, 20.34 h

Si al seu dia el PSC ves defensat els interesos economics de Catalunya amb els seus diputats a Madrid, avui els catalans no els necessitariem.. VOLEM UN PARTIT SOCIALISTA CATALA I NO UNA SUCURSAL DEL PSOE: Sr Montilla i Cia, sou concients que us estue ¨carregant¨el partit. Estic pensan que NOMES UNA CLARA DERROTA A LES MUNICIPALS POT FER QUE ELS CATALANS SOCIALISTES, QUE N´HI AN, I MOLTS, APROFITIN PER ¨NETEJAR¨ LA CUPULA ACTUAL DEL PARTIT


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jacob fletxa Tortosa
2 de maig de 2011, 14.14 h


Això del socialisme és una cosa molt mentidera i poc de fiar. Ni recorden que són els causants del dèficit i la majoria de problemes del país? El seu líder ZP és l'exemple màxim de persona no qualificada per portar a terme la seva feina. El llistat de mentides a http://vaderiure.blogspot.com/2011/04/miente-pinocho-miente.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
2 de maig de 2011, 12.39 h

El PSC és tan dòcil amb el PSOE com CiU amb el Conde de Godó


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
2 de maig de 2011, 12.26 h

El PSC nomes es docil amb el PSOE


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.