directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un sondeig pronostica un empat entre PSC i CiU a les eleccions de Girona

Els partits de Carles Puigdemont i Pia Bosc aconseguirien nou regidors cadascun

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Un sondeig d'intenció de vot de 'La Vanguardia' per a les properes eleccions municipals a Girona dóna un empat a PSC i CiU amb nou regidors cadascun, en el que podrien ser els comicis més ajustat de la història de la ciutat, governada pels socialistes de forma ininterrompuda des del 1979. El sondeig fet per Noxa Consulting el 25 i 26 d'abril passats revela una situació d'empat tècnic, només superada per dues dècimes en la intenció de vot per la candidatura nacionalista que encapçala Carles Puigdemont sobre la que lidera Pia Bosch. Pel que fa a la resta de forces, PP es mantindria amb dos regidors, mentre que ERC i ICV-EUiA en perdrien un cadascun, quedant-se amb tres i dos regidors respectivament. 
puigdemont, pia, fotomuntatge
Fotomuntatge amb Carles Puigdemont (CiU) i Pia Bosch (PSC) © AG

Comparteix
   


Etiquetes
'La Vanguardia' publica aquest dimecres una enquesta d'intenció pel proper 22 de maig a Girona. Si es compleixen els pronòstics, CiU i PSC obtindrien el mateix número d'escons, nou, en els pitjors resultats dels socialistes des del 1979, que en les passades eleccions van arribar als 10 escons, i en un bon avançament dels nacionalistes, que guanyarien tres regidors respecte del 2007.

Pel que fa a la resta de forces, el PP és l'única que es quedaria allà mateix amb dos regidors. En canvi, la resta de forces de l'Ajuntament de Girona, ERC i ICV-EUiA, perdrien representació. Els republicans baixarien un escó i es quedarien amb tres representants a la cambra, mentre que els ecosocialistes també en perdrien un fins a quedar-se amb dos.

Preguntats per quin candidat preferirien com a alcalde, el 21% dels enquestats aposten per Carles Puigdemont, mentre que el 21% ho fa per Pia Bosch. El candidat ecosocialista, Joan Olòriz, és el preferit pel 6%, mentre que Blanca Palmada, d'ERC, és escollida pel 3%, i la popular Concepció Veray també pel 3%. El 26% responen que no ho saben i el 19% que cap d'ells. 




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.