directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 03:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Cleries assegura que han trobat 30.000 expedients de la dependència sense tramitar apilats al Departament

Els socialistes s'hi tornen dient que ells se'n van trobar 70.000 l'any 2003

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha denunciat que ha trobat uns 30.000 expedients de la dependència 'perduts', sense tramitar i apilats en 33 caixes al departament. Cleries ha explicat que aquests expedients corresponen a 29.271 persones que van demanar l'ajuda de la dependència entre el 2007 i principis del 2009. 'La gran sensibilitat social del seu govern i el seu partit es veu en fets com aquest. S'adonen i quan els troben, en lloc de donar resposta, els apilen i els posen a l'habitació dels mals endreços', s'ha queixat. La socialista Eva Granados, per contra, ha avisat Cleries que 'passarà a la història com el primer conseller que farà tirar enrere serveis socials'.
Josep Lluís Cleries
Comparteix
   


Etiquetes
La diputada del PSC Eva Granados ha interpel·lat el conseller Cleries i ha denunciat que la seva gestió 'es caracteritza pel pessimisme, la paràlisi i la prepotència'. Ha remarcat que ha aturat l'execució de la Llei de dependència en un 35% i no està posant en marxa equipaments que ja estan acabats. 'Passarà a la història com el primer conseller que farà tirar enrere els serveis socials del nostre país', ha assegurat la socialista.

Cleries ha contraatacat a les crítiques de Granados assegurant que el Govern està 'posant ordre en el desordre' que va deixar el tripartit, i ha explicat que han trobat 29.343 documents de la dependència 'perduts' i sense tramitar que estaven en 33 caixes i que corresponen a 29.271 persones. El departament està ara esbrinant una per una quina és la situació d'aquestes persones, si encara estan vives. 'La gran sensibilitat social del seu govern i del seu partit es veu en fets com aquest. S'adonen i quan els troben, en lloc de donar resposta, els apilen i els posen a l'habitació dels mals endreços', s'ha queixat.

També ha assegurat que ha aturat cartes que havia enviat el tripartit per treure algunes ajudes tècniques a persones que també havien reclamat les de la dependència. Cleries ha explicat que continuaran cobrant-ho fins que rebin els recursos de la dependència. Ha afegit que han aturat també 86 altres cartes enviades durant el canvi de govern que reclamaven a persones amb gran dependència entre 4.000 i 7.000 euros. 'Aquestes són algunes de les coses que estem fent. Vostè ve aquí i diu que estem paralitzant la Llei de dependència. Va escoltar el que va dir síndic de greuges ahir?', ha apuntat tot recordant que Rafel Ribó va denunciar que els expedients durant el 2010 trigaven entre un i dos anys i mig en resoldre's.

Eva Granados, en el seu torn, ha remarcat que ells també saben endreçar, perquè van trobar fins a 70.000 expedients en caixes quan van arribar al Govern l'any 2003. Cleries ha explicat després que eren expedients del programa 'Viure en Família' creat el mateix any 2003. Aquest programa, ha dit, es pagava cada sis mesos, i es va fer el primer pagament el mes de juny i tocava el segon el desembre, però les eleccions es van produir pel mig.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.