directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ernest Maragall vol que TV3 emeti en versió original subtitulat al català

Si el país vol ser trilingüe és "indispensable i imprescindible" una aplicació "significativa" d'aquesta mesura

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El conseller d'Educació està disposat a promoure la mesura "amb coordinació" amb els sectors i agents implicats i "sense imposar res a ningú". Creu que el moment tecnològic és 'l'adequat', amb l'inici de la TDT i, a més, no eximeix que qui ho desitgi pugui continuar tenint l'accés a les emissions en llengua catalana. Ara bé, si TVC, Canal 33 i TVE a Catalunya accedeixen a aplicar la mesura, la iniciativa de Maragall implicarà que l'emissió dels espais que s'escullin es vegin, ja d'entrada en el moment en què es sintonitza el canal, en versió original subtitulada al català.
subtitols català sau
Comparteix
   


Etiquetes
El conseller d'Educació, Ernest Maragall, plantejarà de manera formal al Govern que les televisions públiques emetin a Catalunya sèries, pel·lícules i programes infantils en versió original subtitulada en català. Maragall creu que si el país vol ser trilingüe és "indispensable i imprescindible" una aplicació "significativa" d'aquesta mesura, que a Finlàndia ja fa anys que es va implantar. El conseller ha explicat que ja ha sondejat els mitjans de comunicació públics que treballen al país i, quan torni del seu viatge oficial en aquest país nòrdic, els ho plantejarà també de manera formal. Maragall creu que aquest moment, a l'inici de la implantació de la TDT, és "molt adequat" per aplicar la mesura.

Escolta les declaracions del conseller d'Educació, Ernest Maragall / ÀUDIO

CiU no ho veu convenient

El diputat de CiU, Oriol Pujol, va alertar ahir dimecres del "perill" que suposa emetre sèries, pel·lícules i programes infantils en versió original subtitulada en català en televisions públiques, a proposta del conseller Ernest Maragall, perquè això pugui provocar un descens en l'audiència de TV3 per la falta d'hàbit, que "no ha parat de baixar en audiències" en els últims quatre anys. Pujol també ha demanat "consens" entre els grups polítics i el sector audiovisual perquè TV3 no faci de "conillet d'índies".El conseller està disposat a promoure la mesura 'amb coordinació' amb els sectors i agents implicats i 'sense imposar res a ningú'. Creu que el moment tecnològic és 'l'adequat', amb l'inici de la TDT i, a més, no eximeix que qui ho desitgi pugui continuar tenint l'accés a les emissions en llengua catalana.

Ara bé, si TVC, Canal 33 i TVE a Catalunya accedeixen a aplicar la mesura, la iniciativa de Maragall implicarà que l'emissió dels espais que s'escullin es vegin, ja d'entrada en el moment en què es sintonitza el canal, en versió original subtitulada al català.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
24 de juny de 2007, 10.50 h

D'acord, però quan és en castellà subtituleu també al català...Així els catalans del nord seran en les mateixes condicions que els altres, fa pena d'escoltar una televisió nacional catalana que no parli la seva llengua pròpia.
Era el meu missatge de Sant Joan...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
JM fletxa Sant Boi
22 de juny de 2007, 15.31 h

Hola Tony de Bellaterra,
El que dius és molt cert, però els casos que cites són Estats Independents, cosa en la que nosaltres només podem somniar, per tant des del meu punt de vista no ens podem comparar, només el dia que que la delegació del govern espanyol a Barcelona sigui l'ambaixada del regne d'espanya a la nostra República i el castellà s'ensenyi com a llengua estrangera a l'escola oficial d'idiomes aquests exemples seran vàlids, sempre des del meu punt de vista, és clar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Toni fletxa Bellaterra
22 de juny de 2007, 13.03 h

Home, la BBC no ho necessita fer perquè per alguna cosa ja parlen l'anglès, però les televisions públiques d'Escandinàvia i dels Països Baixos, per exemple, si que ho fan.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Albert fletxa Barcelona
22 de juny de 2007, 00.48 h

Molt bé! Es volen acabar de carregar TVC! Ì el Carod encara surt i diu que ja li està bé la proposta i que és interessant (no ho poseu això?). Quina ràbia!!! Que vingui ja el Carretero! No penso tornar a votar més fins que això passi (abans els Anti-taurins que a aquesta Esquerra abans ERC)

Aquesta mesura seria la total destrucció del català a TVC, ja prou espanyolitzada des que ha arribat el tripartit. Però a què esperen per trencar amb aquests nacionalistes espanyols radicals?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
JM fletxa Sant Boi
21 de juny de 2007, 23.18 h

He sentit molts arguments en contra de CiU i a favor de les suposades bones expectatives que s'obrien pactant amb "les esquerres!!!", ara bé, veient el monstre que hem creat, perque som nosaltres els que els hem donat la Generalitat, s'em fa del tot imposible albirar res de positiu en aquest pacte amb la delegació del psoe al Principat. El primer tripartit fou pèssim el segon esta essent nefast.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
josep soler fletxa Artesa de Segre
21 de juny de 2007, 22.55 h

estic totalment d'acord amb l'argument de Ciu. jo voldria veure en obert cadenes en d'altres idiomes: BBC, France 2,...
Ara ho he de fer per internet i és un desastre.
Si jo, que sé poc anglès, he de llegir continuament una pel.lícula, després de 10 hores de feina, canviaré de canal


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.