directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 17:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

L'SNP escocès aconsegueix la majoria que obrirà les portes al referèndum

L'independentisme penetra amb força tant a les zones rurals com les urbanes i les illes

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

L'independentista Scottish National Party (SNP) d'Alex Salmond ha aconseguit una victòria històrica als comicis que ahir es van celebrar a Escòcia. A mida que va avançant el recompte, es demostra com l'independentisme ha entrat amb força a totes les grans ciutats, les zones rurals i les illes, tant, que quan encara queden tres escons per determinar el partit de Salmond ja ha aconseguit els 65 diputats que suposen la majoria absoluta. Així doncs, l'SNP podrà convocar el referèndum d'independència.
Alex Salmond, SNP, Escòcia
Comparteix
   


Etiquetes
Amb aquests resultats, el cop d'autoritat exercit per l'SNP és prou contundent com per preveure un terratrèmol en la política escocesa. No en va, per primer cop a la història accedeix amb decisió a l'anomenat 'cinturó central', format per les circumscripcions de Glasgow i la part més industrial de les Lowlands. De les vuit circumscripcions que hi ha a Glasgow, l'SNP se n'endú cinc, incloent-hi nuclis durs del laborisme com Paisley. A més, s'ha quedat a les portes d'un inèdit 'ple al sis' a la capital, Edimburg, on s'ha quedat amb cinc circumscripcions. A això cal afegir-hi el domini absolut del centre natural d'influència del partit, la costa nord est, amb Aberdeen com a capital, segons Nationalia.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
7 de maig de 2011, 11.23 h

Si els Grups Godó, Z i A3, fossin democràtics com esmenta el comentari 4, efectivament podríem considerar-nos també com haver guanyat una batalla. Però penseu de veritat aquesta gentalla mai canviaran ???. A qui vendrien llurs revistes ???. Si per menys, ecspana ens va fotre un boicot, imagineu-vos que no hauria de passar si els poguéssim dir d'una punyetera vegada: Bye, bye ecspana ???. Aquells tres grups esmentats, mai no ens donaran suport, haurien de canviar molt les coses com perquè... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
7 de maig de 2011, 11.15 h

De moment els escocesos han guanyat una batalla, els felicito de tot cor. Ara ja tenen les armes amb les quals enfrontar-se a dues batalles més: La del referèndum a Escòcia i la del debat al parlament anglès, si a llur referèndum guanya el SI. Déu vulgui que les guanyin, altrament això podria ser letal per a nosaltres que estem perseguint la mateixa fita. Si mai Escòcia arriba a ser independent, insisteixo dient tant de bo!!!, ecspana haurà d'afluixar els cargols immediatament, perquè... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Joan fletxa Sabadell
6 de maig de 2011, 23.41 h

L' SNP ha governat amb el suport parlamentari dels laboristes pk no tenia majoria i no els han dit botiflers. L'SNP ha gaudit del suport obert del poderós grup Murdoch des de fa 2 mesos quan les enquestes li eren molt adverses. Els líders d'Esquerra semblarien millors k el Sr Salmond si els grups Godó, Z, A3...etc fossin simplement objectius i deixessin de tergiversar i ridiculitzar el k fan i diuen. No siguem tan cecs si us plau.
.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
6 de maig de 2011, 22.08 h

Enhorabona a Escòcia, i pel que fa a nosaltres ens cal un Alex Salmond, algú amb prestigi i autoritat, capaç de catalitzar el sentiment independentistes de tants catalans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
davd fletxa palma
6 de maig de 2011, 18.23 h

enhorabona!!*!! sembla q ja no serem el proper nou estat d'europa. a veure si podem qdar segons.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
6 de maig de 2011, 16.54 h

Aqui els que son nacionalistes son uns covards i porucs malgrat la gent votantlos pel que diuen ser i erc va perdre tota la credibilitat quan va donar el gover a un espanyolista com montilla amb el mal que suposa,i a mes va treure el republicanisme de les sigles malgrat ara semblar com a minim a barcelona volgue recuperar el sentiment independentista...

Tota la sort i suport pel vostre alliberamanent nacional i el somni de poder aviat aconpanyar-vos amb les nostres llibertats.

Visca Catalunya... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.