directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran acceptaria l'esmena del PSC si no altera el sentit de la moció però demana que aclareixin què votaran

Creu que l'esmena és 'foc d'encenalls' i que només pretén guanyar temps

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha indicat aquest divendres que no tindria 'cap problema' en acceptar l'esmena dels socialistes catalans a la moció que la federació defensarà dimarts al Congrés perquè l'Estat espanyol pagui a Catalunya el fons de competitivitat. Això sí, sempre i quan 'no alteri lo substancial' del text que proposa CiU. En declaracions als periodistes des d'Hostalric, ha demanat al PSC que 'sigui clar' i digui ja si votarà a favor o no de la moció. El president d'UDC ha opinat que l'esmena és 'foc d'encenalls' i que els socialistes catalans la presenten per guanyar temps, ja que els incomoda haver de desmarcar-se del PSOE al Congrés.
Després que el PSC anunciés aquest divendres que estan preparant una esmena a la moció de CiU que es votarà dimarts al Congrés, Duran ha dit que li dóna la sensació que tot plegat és 'una mica foc d'encenalls i voluntat d'anar allargant el temps' en aquesta qüestió perquè els incomoda haver de desmarcar-se del PSOE.

'El que li dic al PSC és que sigui clar: votarà o no votarà la moció?', ha preguntat el líder de CiU al Congrés, que ha afegit que no tindria 'cap problema' en acceptar l'esmena del PSC 'si no altera lo substancial' del text.

Ha afegit, a més, que el Govern i també ell mateix ja n'esta parlant bilateralment amb l'executiu espanyol. 'Amb qui pensa que parlem? Amb la Merkel o Sarkozy? N'estem parlant amb Zapatero, amb la vicepresidenta Salgado, amb Carlos Ocaña i amb Rubalcaba jo personalment i el president de la Generalitat', ha explicat. Fins i tot ell com a president de la part catalana de les comissions bilaterals ha tractat la qüestió amb el vicepresident espanyol Manuel Chaves.

El problema, però, és que l'Estat no vol pagar el fons de competitivitat, i ara el PSC ha d'aclarir, ha continuat, 'si dimarts estarà al costat dels interessos del PSOE o per primera vegada a la vida amb els de Catalunya'. La resta tot em sembla que sigui més ganes de perdre el temps', ha conclòs.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.