directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 03:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Trias critica les despeses supèrflues d'Hereu i promet mesures destinades a la gent gran

'Jo tinc sis néts i el dia 22 seré alcalde. Molta gent gran pot ser activa'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El candidat de CiU a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha fet aquest diumenge a la tarda el seu acte sectorial dedicat a la gent gran. Amb l'auditori de l'Orfeó Gracienc ple, el convergent ha remarcat la necessitat de que l'Ajuntament faci tot el possible per 'mantenir la gent gran activa'. I és que per Trias, els barcelonins d'edat avançada no tenen perquè estar 'apartats en un racó', perquè 'molts d'ells estan molt be els volem donant-nos consells, ajudant-nos a tirar el país endavant'. 'Jo tinc néts, sis néts, i el dia 22 seré alcalde', ha dit posant-se d'exemple. És per això, que l'alcaldable de CiU ha demanat a la gent gran que 'es revelin' perquè 'no pot ser que es quedin a un costat', i ha promès dedicar diners a aquestes coses 'prioritàries', enlloc de gastar-se 780.000 euros en exposicions que expliquen 'que bé ho fa l'alcalde'.
xavier trias
Comparteix
   


Etiquetes
Un centenar de persones ha assistit a l'acte celebrat a Gràcia i dedicat als barcelonins de més edat. En aquest entorn, Trias ha volgut aprofitar per manifestar la seva voluntat de fer, des de l'Ajuntament si governa, que el consistori potenciï entre la gent gran 'els voluntariats, les iniciatives i les idees' que serveixin per 'ajudar, crear' i 'tirar el país endavant'. I és que per ell 'els que poden i estan be' han de 'mantenir-se actius'.

Tot i això, Xavier Trias ha reconegut que no sempre les persones grans poden valer-se per sí soles. 'Hem de ser capaços de que aquesta gent visquin a casa', ha reclamat, i per fer-ho ha promès potenciar mesures com la teleassistència, els serveis de dia o l'ajuda a domicili. A més, pels avis més delicats de salut i 'en situacions límit' ha defensat que hi hagi 'centres i residències', però que sempre siguin 'humans, on hi treballi gent amb vocació d'ajudar'. I és que Trias considera que l'objectiu clau amb la gent gran és el d'aconseguir que 'tot el que pugui estigui actiu i que ningú es quedi sol'. 'Han de saber que tots col·laborem per ells', ha sentenciat.

Trias també s'ha referit a les famílies d'avis dependents. Per a ells ha promès incentivar mesures que permetin 'el seu descans' mentre estan amb els seus grans. 'Hem de buscar mecanismes i fórmules que permetin cuidar de la gent gran però també fer vida de família i tenir la seva autonomia', ha explicat. El candidat de CiU ha reiterat la seva proposta de potenciar els 'partenariats públic-privats' per 'col·laborar amb les entitats i la societat civil' que ajuda a la gent gran que passa dificultats i a les seves famílies. Però Trias també ha volgut remarcar que, per ell, polítiques socials com les dedicades als avis són 'prioritàries'. 'En coses així és on hem de gastar els diners, i no en felicitacions de Nadal que costen 270.000 euros, exposicions que expliquen que bé ho fa l'alcalde que valen 780.000 euros, o en un Bicing que ens costa 15 milions d'euros a l'any', ha conclòs.

Abans del discurs de Trias, però, l'acte ha comtat amb l'actuació de la Coral Cercle La Salle de Gràcia i la Coral Sant Llorenç de l'Esquerra de l'Eixample, dos grups amateurs que han interpretat cançons com el cuplet 'La Monyos', o Pirineu, que han aconseguit que el públic i el propi Trias hagin acabat cantant amb ells.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
mario fletxa bcn
10 de maig de 2011, 10.09 h

Quina gent gran la de 64 anys? l'estat del benestar comença en elles, amb tantes retallades potser la gent gran s'haurà de presentar per alcaldable


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.